« Върни се назад Публикувано на 09.03.2023 / 19:20

БРУТАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПО ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“! ЗЛАТЕН ИМОТ В СОФИЯ ЗА 9 МЛН.ЕВРО ПРОДАДЕН ЗА 340 000 ЛВ., ПО 490 ЛВ. НА КВАДРАТЕН МЕТЪР! КОПРИНКОВ: „ВЪРЖИ СИ ПАЛЕТО, ДА НЕ РОВИ, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА МУ ОТКЪСНЕ СИНДЖИРА!“

На 6.03.2023 АФЕРА публикува:

Преди да навлезем в дебрите на тази брутална далавера „по пътя на копринката“, може да си припомните точно е кой е един от аватарите на Николай Копринков – „Митко Областния“ – областен управител на София Митко Михайлов, защото той е един от главните герои в тази история, по която незабавно трябва да бъде образувано досъдебно производство от Прокуратурата.

Сега вижте първо тази снимка, където в червено сме оградили част от сградата на Кирил Домусчиев в София, в която живее Влади Горанов, както и други знакови лица.

Ето и два клипа, с които ще онагледим за какъв имот точно става дума и как той е продаден за брутално жълти стотинки „по пътя на копринката“.

Клиповете са правени с „невидимия дрон“ на АФЕРА от нашия млад великолепен колега Николай Самоковски от MEDIA МALL (дружество на Веселина Томова, Васил Петев и Николай Бареков & приятели, което много скоро ще взриви медийния и бизнес пазар в България).

Този имот, който виждате на снимката, разположен на метри от сградата на Домусчиев, е с регистрационен идентификатор 68134.802.626.1.1 по кадастралните регистри и кадастралната карта на София и е с площ 699 кв.м.

Намира се в София, кв. Изгрев, ул. Драган Цанков №25А.

Собственици на паянтова сграда, описана като „кантон №2 от 41 кв.м. във въпросния имот от 699 кв.м., са при съответните квоти – 90% Елена Дончева Стоилова и 10% – Светослав Стефанов Келемджиев.

Навсякъде в последвалата документация тези лица са представени като физически, но е редно да ви покажем и какви фирми притежават, за да не останете с впечатлението, че са просто двама души, физически лица, разчитащи на една заплата.

Ето какво притежават като фирми и какво управляват въпросните собственици на парцела Елена Дончева Стоилова и Светослав Келемджиев.

През 2013 година Елена Дончева Стоилова придобива тази сграда / на практика паянтова барака/ в този имот, обозначена като „Кантон №2“ от 41 кв.м. чрез прехвърляне от страна на Стьопа Апостолов Апостолов, а тя в замяна му прехвърля автомобил „Нисан“.

Шест години по-късно Елена Дончева Стоилова продава една десета идеална част от този имот на Светослав Келемджиев.

Единият от аватарите на Николай Копринков, известен като Главен кадровик на цялата държава при управлението на президента Румен Радев чрез служебните му правителства, Митко Михайлов – става два пъти областен управител на София.

Първият път – в периода май 2021 до януари 2022 година, вторият път – от 4 август 2022 година досега.

В промеждутъка на това властване на Митко Михайлов – от 12 януари 2022 година до 4 август 2022 година за областен управител на София е назначен Иван Кючуков, от квотата на ИТН.

Като областен управител – първи път – Митко Михайлов издава Акт 11020 от 28.07.2021 година за частна държавна собственост на въпросния имот от 699 кв.м., като държавната собственост се трансформира в частна държавна такава.

В този имот е и собствеността на Елена Стоилова и Светослав Келемджиев от „апартамент“, обозначен като „Кантон №2“.

На 27.09 .2021 година Държавното предприятие „Национална Компания Железопътна Инфраструктура“ пише писмо до областния управител Митко Михайлов „относно продажба на имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на държавната компания“.

Шефът на Националната Компания Железопътна инфраструктура предлага имота от 699 кв.м. да бъде продаден на собствениците на „Кантон №2“, който е вътре в него, описаните по-горе Елена Стоилова и Светослав Келемджиев.

А цената на който да бъде продаден имота е … 342 600 лева, което прави – 490,12 лв. на квадратен метър!

Седмица по-рано служебният министър на транспорта Христо Алексиев, също почетен член на „пътя на копринката“ и „вечната Амбър“ на Руменрадевите правителства, като за малко не стана и служебен премиер, и това не се случи единствено благодарение на разкритията на АФЕРА за него, издава заповед ПД-142/20.09.2022 с която разрешава на Държавната Национална Компания Железопътна структура да продаде целия имот от 699 кв.м. без търг на собствениците на „кантона №2“ /от 40 кв.м/, който се намира в терена.

Самите собственици на кантона от 41 кв.м. пък подават молба за закупуване на целия терен на 14.09.2021 г.

Както ви прави впечатление цялата процедура – през министър на транспорта, областен управител, шеф на Национална Компания Железопътна инфраструктура се завърта с такава шеметна скорост, за която никой нормален българин не може и да мечтае, тръгвайки по стъргата на държавната администрация.

След като приключва първото властване на Митко Михайлов като областен управител и на негово място е назначен Иван Кючуков, продажбата не се случва, тъй като Кючуков отказва да осъществи сделката за такава ниска цена.

Изключително смущаващо в така подготвена продажба на този златен имот е и че той е делим, т.е., тези, които са собственици на въпросния „кантон“ /паянтова барака при начеване на сделката/ при разделяне на имота могат да получат една част от терена и само тази част да бъде продадена на собствениците на бараката, вместо целия апетитен терен да им бъде харизан на смешна цена.

Наглостта е и още по-голяма на зиналите за златното парче от столицата, тъй като имота е с две лица – на две отделни улици.

Натискът срещу областния управител Иван Кючуков е огромен, той обаче не поддава заедно с екипа си и сагата като че заглъхва, но това е докато Митко Михайлов – аватара на Николай Копринков не поема отново Областна управа – София.

За да бъде продаден имота е наета фирма „Хемус Консулт“ ЕООД – забележете!!!! – от град Троян, за да му направи пазарна оценка!

Същата тази кой знае защо фирма избрана от Троян, прави пазарна оценка на златния имот от 699 кв.м., като му определя … 370 396 лв.!!!!, което е 529, 89 лв. на квадратен метър! Като посочените цени са без ДДС.

На 27.09.2022 година, както вече отбелязахме по-горе Националната Компания Железопътна инфраструктура в писмо до Областния управител Митко Михайлов посочва, че след продажбата – собствениците на „кантона“ трябва да заплатят сумата от 342 600 лв., сума, която е дори ПО-НИСКА и от тази посочена от пазарния оценител – троянската „Хемус Консулт“ ЕООД!

Така златния терен от 700 кв.м. в столицата, току до топ-сградата на Кирил Домусчиев, е продаден за 490 лева на квадратен метър!!!

Такъв имот и то в тази част на столицата, дори и на най-тънки цени, може да се продаде, ако се продава единствено на квадратен метър, по 2000 евро на кв.м.

От няколко години обаче, такъв тип имоти не се продават на квадратен метър, а на РЗП – това е общата площ, на която може да се построи сграда.

Ако приемем, че този имот е около 700 кв.м. и там наоколо има жилищно строителство от шест до осем етажа, значи това това са около 4000 -4500 кв.м. по РЗП.

Като пак повтаряме, един квадратен метър по най-тънките цени там в момента се продава за около 2000 евро на кв.метър.

И така: 2000 евро по 4000 кв.м. по РЗП – колко прави? 9 000 000 евро!

ДЕВЕТ МИЛИОНА ЕВРО! А ИМОТЪТ Е ПРОДАДЕН ЗА … 340 000 ЛЕВА! ОТ АВАТАРА НА КОПРИНКОВ!

След като Иван Кючуков вече не е областен управител на София и Николай Копринков отново връща като областен управител Митко Михайлов, сделката отново влиза във фаза – скорострелна.

Въпреки натиска, главният юрисконсулт, заедно с екипа, назначен от Кючуков, отказват да подпишат тази брутално престъпна сделка.

След като на главния юрисконсулт е поднесена за подпис същата тази скандална продажба и то – забележете!!! – с изтекла пазарна оценка, тъй като пазарната оценка е валидна само за шест месеца! – той заявява, че на тази цена и на всичкото отгоре с изтекла оценка – няма да подпише тази продажба. В резултат получава нареждане от областния управител Митко Михайлов – тогава си пиши молбата за напускане!

Всички служители, които се възпротивяват на тази безумна далавера, са изметени от Областна управа – София.

Намират се лица, които в прав текст предупреждават областния управител Митко Михайлов, че прави неща с този имот, заради които може да влезе в затвора, но той отвръща: „Кои сте вие, че ще ми казвате какво да правя аз?! Мен от много по – високи места ми дават указания какво трябва да правя аз!“.

Пак по това време спец.службите прихващат разговор на Николай Копринков, който се обажда на един от лидерите на политическа партия, чийто кадър остро се възпротивява на бруталното престъпление, което се върши с продажбата за жълти стотинки на този имот в София.

Копринков директно заявява на политическото лице: „Вържи си палето, за да не рови, щото някой може да му откъсне синджира!“.

По-късно депутатът от БСП Георги Свиленски внася въпрос в парламента към министъра на МРРБ по този казус. Всички замълчават и отговор няма.

Както неведнъж е писала АФЕРА министърът на МРРБ е на дистанционно от Копринков.

Според източници от службите на АФЕРА тази брутална афера с този златен имот не е само с таван Копринков, а стига и до неговия началник.

Предвид, че до този момент този Началник не е реагирал на нито едно разследване, на нито един конкретен сигнал срещу Копринков и „пътя на копринката“ и години наред с бездействието си на практика опъва чадър над крупните безобразия, без обосновано предположение му казваме директно името – Румен Радев.

Afera.bg

Снимки и видеа: Николай Самоковски /Media mall/

АФЕРА разполага с цялата пълна документация по случая

«