« Върни се назад Публикувано на 07.10.2023 / 17:59

БРУТАЛНАТА ИЗМАМА „ПП/ДБ КМЕТ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ“! ЩАБЪТ МУ СЕ ДИРИЖИРА ОТ ЕДИНИЯ ОТ „КРЪСТНИЦИТЕ“ НА ВАРНА, ЛАПАЛИ ГОДИНИ НАРЕД ПРИ ГЕРБ КИРИЛ ЙОРДАНОВ И КРЕПЯЩИ ГЕРБ ИВАН ПОРТНИХ!

„Риба върху потник“ спретнал пред срамно рехав интерес на входа на Морската градина кандидат кметът на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев.

Пиар тъпнята трябва да внуши нещо „мазно“ срещу кандидата на ГЕРБ Иван Портних, за който варненци трябва да се сетят, че е „потник“.

Точно на това място на читателите трябва да разясним основната разлика между това да си напушен и да си нашмъркан. Тревата те прави абсолютно отнесен от вихъра, реещ се като малоумник насам – натам, както имаме в случая с „пърфоманса“ на входа на Морската градина. Кокаина е друго нещо – той дава адреналин и първоначалното му действие е не да те отпуска като тревата, а да те вдига на макс, друг е въпроса как оставаш без мозъчни гънки нататък във времето.

Предвид неадекватното излъчване на лицето Благомир Коцев, което се пъне да „променя“ Варна, по-удачно беше да разпръснат цацата върху трева, белким като изприпка „по тревата“ Коцев би изрекъл нещо по-креативно в сравнение с бездарните баналности, които плещи.

Впрочем, точно като „риба върху потник“ същият кандидат кмет на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев мазно се изхлузи тези дни от две важни събития, които трябва да определят избора на Варна никога и по никакъв начин да не гласува за тоя тип: първо, Коцев се посра без никакво извинение и поради „стомашно чревно разстройство“ не се яви в прокуратурата, където срещу него тече досъдебно производство за злоупотреба с власт в качеството му на областен управител на Варна, назначен от ПростотоКиро, който пък бе пример, и второ – пак поради сходна причина, или някаква друга, която касае съдебната мафия, делото за опънатите шатри незаконно върху поляните на Морската градина до ресторант „Хоризонт“ на Благомир Коцев, бе отложено за … след изборите.

Сега, кой дърпа конците на замазването и измъкването на Благомир Коцев от правосъдие, Лорер ли, майка му ли, жена му ли или шуроланайката, няма как да знаем, но като се има предвид как една мазна прокурорка от Варна половин година не образува досъдебно производство срещу един друг кандидат за общинска слава и участник в местните избори с партийката си, за когото има цели масиви, дадени от службите на прокуратурата, е рекла: „Мога да образувам досъдебно, мога и да не образувам, зависи кой ще ми се обади!“, не е трудно да се досетим.

Да преминем обаче по същество.

Благомир Коцев – бивш областен управител на Варна, назначен за такъв от тогавашния премиер Кирил Петков, е кандидат на ПП за кмет на Варна и е лична капия на Даниел Лорер. Казваме кандидат само на ПП, защото ДБ не само скърцат със зъби против Коцев, но и няма да работят за кандидатурата му, а що е рекла АФЕРА, все е вярно. Първо, защото заради Лорер и капийката му Благомир Коцев – кандидатката на десните Стела Николова изхвърча с двеста, и второ, защото – ДБ във Варна са сцепени като диня на две и ще се изтрепят и вътре помежду си – „Да България“ и ДСБ., на всичкото отгоре и ДСБ отвътре са в тотален разпад, защото вечният интригант и зъл дух на десните „Васко Касичката“ и тоя път им разката фамилията. Но това е тема за друг анализ.

Та, Благомир Коцев се е запътил УЖ към … балотаж на предстоящите местни избори на 29 октомври т.г.

Ако питате АФЕРА Благомир Коцев, докато витае напушен в облаците, ще го проснат точно като умряла риба върху потник, ама той си знае какво го лъготят Лорер и авери. Защото отсега нелепата му кандидатура според социологическите проучвания /достоверните!/ го реди между 3-тото и четвъртото място, което си е далеч от балотажа.

Няма и как да спечели варненци, след като ПП/ДБ всъщност представят БРУТАЛНА ИЗМАМА чрез кандидата си за кмет Благомир Коцев. Иначе как бихте обяснили факта, че Изборния Щаб на Благомир Коцев се дирижира от един от „Кръстниците на Варна“ по времето на ГЕРБ Кирил Йорданов и впоследствие поддържащ ГЕРБ Иван Портних?!

Лицето Цанко Цаков, за когото АФЕРА е писала през годините напоително информирано, бе един от известните като „кръстниците на Варна“ по време управлението на Варна от кмета Кирил Йорданов. Другият „кръстник“ от когото идва прозвището е Радослав Коев, кръстник на една от сватбите на Кирил Йорданов и бивш царски депутат.

Години наред Радослав Коев и Цанко Цаков бяха най-близките лица до Кирил Йорданов, който както е известно се гушна с Бойко Борисов и ГЕРБ, и варненци го изгониха от Общината с камъни.

През „Кръстниците“ Цанко Цаков и Радослав Коев минаваше логистиката на всички апетитни поръчки и „консумирането“ по времето на кметуването на Кирил Йорданов, който бе и горд ГЕРБ кмет на Варна.

След като Кирил Йорданов бе изгонен от варненци, „Кръстникът“ Цанко Цаков за малко се сниши, но цъфна с нова сила като политически съпорт пак на ГЕРБ, но този път на … ГЕРБ кмета Иван Портних чрез партия „Отечество“.

Партия „Отечество“ бе създадена по времето на бившия кмет Кирил Йорданов от „кръстника“ на втората му сватба – Радослав Коев, който по-късно стана и депутат от НДСВ. По време на местни избори въпросната партия „Отечество“ подпираше Кирил Йорданов, а „тамадите“ и – Радослав Коев и бизнесмена Цанко Цаков бяха наричани във Варна „кръстниците“ по времето на управлението на Кирил Йорданов. Твърде близки му бяха. Ама неприлично близки. Нещо като „тъстовете“ на Портних.

След изгонването с шутове на Кирил Йорданов от общината от 50 000 варненци, „кръстникът“ му Радослав Коев продължи безметежното си пребиваване в местната власт /ПАК при ГЕРБ!!!/, като заместник – кмет на район „Аспарухово“. Аспарухово се потопи, както знаем, но Радослав Коев бе вечен – и при Царя, и при Пазвантина му /Борисов/ – и при Кирил Йорданов, и при Иван Портних.

Партията на „кръстниците на Варна“ „Радо&Цанко“, които крепяха първите мандати на Кирил Йорданов и той управляваше с вещите им завети и с тях здраво „консумираше“ властта, регистрираха и общинска листа за местните избори във Варна през 2015 година. Листата се водеше от бизнесмена Цанко Цаков – който си живя по мед и масло по времето на управлението на Кирил Йорданов, като по онова време Радослав Коев и Цанко Цаков бяха изключително близки с тогавашния общински съветник Красимир Маринов, тъст на сегашния кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних, и който смени „Кръстниците“ с „Тъстовете“ и вместо „кръстниците“ Радо и Цанков, диригентската палка на кмета години държа кръга именно на „тъстовете“ с главен церемониал – майстор Красимир Маринов, аверът на „кръстниците“. Втори в листата на партията на „Радо и Цанко“ бе не друг, а скандално известният Александър Арамов, който бе спряган като верен шерп на сегашния кмет Иван Портних в изкачването на върха „Горе на черешата“.

Години наред захлебвал подобаващо от близкия нему Кирил Йорданов, Цанко Цаков от „кръстниците“ „Цанко и Радо“ в платено пропагандно интервю хленчеше тогава, че „най-доброто за Варна било мнозинство от ГЕРБ, „Реформаторите“ и „Отечество“.

Тук може да прочетете и други любопитни подвизи на „кръстникът“ Цанко Цаков:

КРЕПИТЕЛ НА ГЕРБ /ПОРТНИХ И КИРИЛ ЙОРДАНОВ/ ПОРЪЧВА ВЕСТНИК СРЕЩУ ЯНКО СТАНЕВ, ДНЕС „СИНХРОНИЗИРА“ ПОРТНИХ И КИРИЛ ЙОРДАНОВ ЗАЕДНО С ЯНКО СТАНЕВ

Днес, лицето Цанко Цаков, което години наред реди и дипли „баницата“ до Кирил Йорданов и впоследствие винаги подкрепя ГЕРБ и ГЕРБ Иван Портних, е диригентът на Изборния щаб на кандидат кмета на „Промяната“ във Варна Благомир Коцев!

Е, това, ако не е нагла измама, не знаем кое е.

Лапаческа „сглобка“ в местен вариант.

И много, много долна история. На която трябва са бие подобаващ шут.

Отзад.

П.П. Като казахме отзад, далеч по-приятно би прекарал времето си Благомир Коцев, вместо да лъже варненци по избори, да вземе да отиде в оня ресторант на Траката с онова мускулесто момче, както на 8 март т.г., в чиято компания прекара много часове наред.

Afera.bg

«