« Върни се назад Публикувано на 07.01.2024 / 14:30

БРУТАЛЕН СКАНДАЛ С ГОТВЕНИЯ ЗА ЗАМ.-КМЕТ ПО СИГУРНОСТТА НА ОБЩИНА – ВАРНА ШОФЬОР НА ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ! СКАНДАЛНА ВРЪЗКА СЪС ЗЛОВРЕДНОТО ЛИЦЕ ОТ ДАНС ВЕСЕЛИН МАРКОВ! КОЙ ОТ ФАМИЛИЯ ЛОРЕР КАЗВА ЗА ШОФЬОРА НА КОЦЕВ: „ТОЯ И ЗА К… НЕ СТАВА!“? КЛОУНАДАТА „БИЛ В „ШИН БЕТ“. БИЛ, АМА – ОТЗАД!

Както вече информира АФЕРА за зам-кмет по сигурността в Община – Варна, ПП/ДБ кметът Благомир Коцев готви своя шофьор от заведението си „Хоризонт“ Илия Куртев Коев, когото абсолютно скандално набута и по времето в което Благомир Коцев бе областен управител в Областна управа – Варна.

Тогава първа и единствена АФЕРА разкри безобразните беззакония, които извърши Благомир Коцев в качеството на областен управител, заради които се сдоби с досъдебно производство, едно от които бе да направи държавни служители на 4 часа така наречените си „охранители“ начело с Илия Коев.

Едно от първите действия на Благомир Коцев, след като бе назначен за областен управител на Варна от Кирил Петков, бе да промени щатното разписание и да преобразува бройката на „главен експерт – административен контрол“, в „технически сътрудник“. Изискванията за заемане на длъжността главен експерт – административен контрол е: юридическо образование, три години професионален опит, конкурс, отговорност по Закона за държавния служител, положена клетва и едногодишен изпитателен срок.

След като Благомир Коцев става областен управител на Варна и променя щатното разписание, преобразувайки бройката „главен експерт – административен контрол“ в „технически сътрудник“, резултатът  на „изисквания“ е:

– средно образование /без значение какво/, НЕ се изисква стаж, НЕ се провежда конкурс, по желание на работодателя се залага условие като 6 месеца срок на изпитване на заеманата длъжност; НЯМА клетва и НЯМА отговорност.

Всичко това е направено с цел служителите на Благомир Коцев от „Комплекс ХОРИЗОНТ“ да могат да покрият „изискванията“ и да бъдат набутани в Областна управа – Варна.

Така хората на Благомир Коцев от частния му „Хоризонт“ са назначени на 4 часа, като държавни служители, а в останалите 4 часа работят в частния му „Хоризонт“:

-Илия Куртев Коев – назначен на 4 часа като „технически сътрудник“, присъстващ в администрацията, дори в секретната служба на първия етаж, изпълняващ дейността шофьор и бодигард на Благомир Коцев.

-Юрджан Рашид Ахмед – също като колегата си Илия Коев е назначен за „технически сътрудник“ на 4 часа, също изпълняващ дейност като шофьор и лична охрана на Благомир Коцев.

Тези двамата, иначе служители на ЧАСТНАТА „Хоризонт“, собственост на Благомир Коцев и фамилия, и назначени на 4 часа за технически сътрудници в ДЪРЖАВНАТА Областна управа често разполагат с ключовете и с паролите за достъп до архива на Областна администрация, в които се съхраняват АДС /актовете за държавната собственост/, картите за зареждане на служебните автомобили, ключовете за стаите на служителите от администрацията, както и до достъпа до охранителните камери.

На тяхно име фигурира дружество, което се занимават с охрана – „РЕСТЛИНГ СЕКЮРИТИ“ ООД и двамата са съдружници в това дружество.

Благомир Коцев, вдясно от него Юрджан Ахмед и Илия Коев

АФЕРА вече писа, че въпреки че още официално не е назначен като заместник кмет по сигурността, шофьорът на Благомир Коцев – Илия Коев присъства непрекъснато на оперативки и срещи в Община – Варна и споделя кебапчетата и шопските салати, които се набиват в кметския кабинет на Коцев. От утре досегашният зам-кмет по сигурността на Община – Варна Тодор Иванов освобождава длъжността, но тъй като ПП/ДБ Благомир Коцев не смее да пръдне без частния си адвокат Диан Иванов, който пък направи свой първи зам-кмет, официално още Илия Коев не е зам-кмет по сигурността.

В сайт, близък до другия известен като едно от лицата, които години наред лапаха от Община – Варна покрай екскмета Кирил Йорданов и ексмета Портних,  Цанко Цаков, сега присламчил се към „ПП“, за да лапа отново, е изнесена следната връзка за бъдещия зам-кмет по сигурността Илия Коев:

Илия Коев е предложение и на Даниел Лорер, не само заради двете му обучения в „Шин Бет“, контраразузнаването на Държавата Израел, но и заради ролята му в кампанията, чийто шеф беше Лорер.

 Коев всяка седмица по време на кампанията беше засичан в предизборната кампания от наши източници на информация в ресторанта с италианска кухня Fratelli в „Чайка“ с Веселин Марков, бивш шеф в ДАНС, който сега работи за ПП, с бившия шеф на НСС Арлин Антонов, с Благомир Коцев, Рубин Коцев и Даниел Лорер.

 Веселин Марков също мощно лобира за назначаването на Илия Коев като заместник-кмет по сигурността.“

В помпозния пласмент за иначе безкрайно семплата фигура на лицето Илия Куртев Коев няма кой друг да пробутва такива фундаментални лакардии, освен клоуна Цанко Цаков.

Шофьорът на ПП/ДБ Благомир Коцев имал „две обучения в „Шин Бет“, контраразузнаването на Израел“?!?!

Пълен ташак, драги зрители на цирка „ПП/ДБ“ във Варна!

Тоя „шин бет“- ец Илия Куртев Коев се е сдобил с диплома завършил „национална сигурност“ – къде, къде, къде, бе, я познайте! – във … Варненския Свободен Университет! Където само Телето и Магарето още не са завършили тая специалност, просто щото ги мързи да си дадат кинтите и срещу тях, да станат и те „експерти по национална сигурност“.

Тоя „шин бет“ -ец може и да е ходил в Израел да пома’а гащи, но да са го пуснали в контраразузнаването на Израел, е все едно Благомир Коцев да е стажувал в ГРУ и там да са го научили как да плати откупа на баща си Рубин Коцев, и как после да крият как всеки месец /след откупа!/ плащаха на похитителите по 100 бона на месец, ама много време, и парите минаваха през Малтийска банка.

Илия Коев бил и човек на Даниел Лорер.

Да де, ама е хубаво информацията да бъде актуализирана, предвид това, че съпругата на Лорер е главно действащо лице във взимането на решенията откъм ПП, и да се дообогати тази информация със съвсем актуалното, изтекло откъм фамилия Лорер.

А то е: кой от тази фамилия е рекъл съвсем наскоро за Илия Коев: „Тоя и за к.. не става!“.

Що се отнася за това, че въпросният шофьор на ПП/ДБ Благомир Коцев – Илия Коев бил обучаван в „Шин бет“ в Израел, на финала на материала, може да прочетете тоя „експерт по национална сигурност“ как се натресе на Веселина Томова седмица преди финала на местните избори, как Томова записа разговора с него и аверите му, и как тоя „шин бет“- ец челно се удари в АФЕРА, обучавана в МОСАД. Това последното е шега, за да влезем в „стила“ на клоунадата „шин бет“.

Най-скандалното и любопитно е обаче, че: „Веселин Марков също мощно лобира за назначаването на Илия Коев като заместник-кмет по сигурността.“

Е, сега си дойдохме на думата.

Кой може да лобира за шофьор на ПП/ДБ Благомир Коцев, който „за к.. не става“ по думите на член на фамилията Лорер, освен една от най-зловредните и скандални фигури, битувала в ДАНС – Веселин Марков.

Започваме отзад напред.

Веселин Марков, въпреки зловещата си професионална биография в ДАНС, е назначен за съветник на премиера от ПП Николай Денков, като медиите пишат, че е назначен за съветник по въпросите на военно – промишления комплекс, но АФЕРА ще ви каже конкретно и точно за какво точно съветва Веселин Марков ПП/ДБ премиера Николай Денков.

Веселин Марков е съветник на Николай Денков по контрапролиферации, което с думи прости означава – продажба на стоки с възможна двойна употреба.

Преди да го набутат на тази служба като съветник, Веселин Марков е нещатен сътрудник в Парламента на Атанас Атанасов, иначе казано на Гнома.

Веселин Марков е едно от най-зловредните лица в ДАНС. Той е от кръга на Драшков и Цветлин Йовчев. Заедно с Цветлин Йовчев е автор на редица отвратителни „справки“ и „доклади“, достойни за клюкарник от женския пазар, с които се „сготвят“ и омаскаряват определени лица по поръчка.

През септември 2009 година АФЕРА публикува документ, според който Веселин Марков, в качеството му висш служител тогава в ДАНС, е подписал получаването на „дарение” от 200 000 евро.

Ето и дословният текст на документа:

„Receipt for Euro 200 000. 00 toward the purcashe of the items specified on 28 August 2007: circa 50 middle class automobiles, circa 3 high-class automobiles, and computer configuration and active equipment. All funds will be used for non-military, non-lethal items. Donated goods will be purcashed by your organization for wich you will provide actual receipts following the transactions.

Received by V. Markov Date 01.11.2007”

Подписът и датата са написани саморъчно, заедно с изписано саморъчно ръкописно името В. Марков на български и латински език.

В свободен превод, текста звучи така:

„Получаване за 200 000 евро предстоящо купуване за точките, уточнени на 28 август 2007: около 50 среден клас автомобили, около 3 висок клас автомобили и компютърна конфигурация и снабдяване. Целият капитал ще бъде употребен за невоенни, неунищожителни цели. Дарението ще бъде купено за вашата организация, под ваше наблюдение ще се осигури актуалното получаване следващо сделката”.

Във връзка с този документ, АФЕРА и други медии публикува получена справка, в която бе описано, че:

„Заключителният етап от този процес беше посещението на няколко сирийски генерали в София през 2006 година. При това посещение, провокирано от публичните разстрели на граждани в Близкия Изток в София, представители на МВР и тогава НСС договарят като компенсанция за понесените човешки и финансови загуби възстановяване на съществуващите канали за доставка на амфетамини.

Тогавашното ръководство на НСС в лицето на директора на на службата ген. Иван Драшков и неговата дясна ръка Веселин Марков променят програмата на официалната делегация и организират работна среща и разговори със сирийските генерали с придобилия публична известност Томо Борисов – шеф на охранителната фирма „Алфа Секюрити”.

При това посещение е уговорено Томо Борисов – съучастник и негласен спонсор на Веселин Марков – да получи необходимото съдействие за регистриране на охранителна фирма в Дамаск, заедно със съответните разрешителни. Официалната версия на тази охранителна дейност е укрепване на двустранните връзки в областта на сигурността, но в действителност по тази схема се осигурява „посрещането” на амфетаминовите пратки в България на сирийска територия.”

Веселин Марков е бивш директор на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност” в ДАНС. Бил е и началник на направлението за противодействие на тероризма. Марков заедно с Цветлин Йовчев са освободени от ДАНС. Веселин Марков бе отстранен заради разработката „Галерия”. Заедно с него тогава бе освободен и Цветлин Йовчев, който след изборите обаче бе предложен от новият премиер Бойко Борисов за председател на ДАНС. След оглавяването на ДАНС от Цветлин Йовчев, Веселин Марков също се връща на висока позиция в Агенцията.

При напускането си на ДАНС тогава шефът на „Контраразузване” в ДАНС Рашко Зайков и шефа на специалното звено ОСА в ДАНС Велин Хаджолов алармираха, че в Агенцията се връщат на служители, които са свързани с чужди спецслужби, включително и с финансови облаги.

През август 2008 година вестник Галерия публикува секретна справка на ДАНС, според която тогавашният зам.-председател на агенцията Иван Драшков е получавал по 50 000 долара на месец от сочения за кръстник на енергийната мафия Богомил Манчев, за да обслужва звеното за сигурност на енергийнта му структура. Същата сума е получил и приближеният на Драшков бивш служител на ДАНС Веселин Марков.

На 5 януари 2009 година в. „Стандарт” пише:

„Офицер от ДАНС е бил в комбина с турския бизнесмен Суди Озкан. Високопоставеният агент от Държавната агенция за национална сигурност вече се разследва от Софийската градска прокуратура за злоупотреба със служебното си положение. Причината е, че вече бившият шеф на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност“ в агенцията Веселин Марков е парафирал документ, който дава „зелена светлина“ за издаването на паспорт на Озкан. Документът е издаден в началото на 2008 г. Само 4 дни по-рано друг отдел в ДАНС обаче отказал да разреши издаването на документ за самоличност.

Причините били, че Озкан имал наложена забрана да напуска страната заради разследване у нас по обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Според градските обвинители с действията си Марков е злоупотребил със служебното си положение. Тескерето щяло да даде възможност на Суди Озкан да пътува по света безпрепятствено. Той има забрана да влиза в Турция, където също е разследван за пране на пари. Според доклад на Обединения банков фонд само за една година Озкан е причинил щети на Топракбанк за над 14 млн. турски лири.

Документът на българската агенция за национална сигурност, подписан от Веселин Марков, не просто дава само паспорт и оръжие на бизнесмена. Подписът на Марков фактически ангажира българската държава, че срещу Суди Озкан няма данни за съпричастие или извършване на престъпения у нас. Това очевидно не е вярно още повече, след като се знае, че Озкан е разследван и в България за пране на пари, смятат военните прокурори. Затова освен за злоупотреба със служебното положение срещу Марков може да бъде бъде повдигнато обвинение за издаване на документ с невярно съдържание.“

След като благодарение на лицето Бойко Методиев Борисов Цветлин Йовчев оглавява ДАНС, Веселин Марков също е върнат в ДАНС, а всички брутални скандали, заради които трябваше да лежи в ареста, бяха потулени.

Марков бе „скрит“ известно време и в регионалната служба на ДАНС в Шумен, а днес е вече и съветник на Николай Денков.

Сега да видим и това лице Веселин Марков в какви фирми се вихри, докато е съветник на премиера Николай Денков.

Ето ги трите фирми на Веселин Марков в една от които е съдружник с Иван Драшков:

Както виждате едната фирма има печалба за 2019 година от 1 900 000 лв., а във фирмата, където Веселин Марков е едноличен собственик – за 2021 година има оборот 100 000 лева.

Как се изкарва оборот 100 000 от консултации за „корпоративна сигурност“ и какви данъци е плащал Марков, няма да провери Спецов, щото и той е в отбора на „простоидиотите“.

Същият тоя мракобесник В ДАНС Веселин Марков крепял гърба на шофьора на ПП/ДБ Благомир Коцев – Илия Коев, когото Коцев прави зам-кмет по сигурността.

Да ви имаме „промяната“, „Продължаваме промяната“!

Шофьорът Илия Коев, когото искат да легендират като „шин бет“-ец и голям „спец“ по национална сигурност от … Свободния университет срещу заплащане, има следните фирми, от които на хартия вече е излязъл, защото ще става зам-кмет. Та от „Шин бет“ до … Заложната къща във Владиславо:

В тях той, разбира се, е съдружник с другия служител в „Хоризонт“ на ПП/ДБ Благомир Коцев – Юрджан Ахмед.

И на финала:

На 29 октомври 2023 година бе първия тур на местните избори. Веднага чрез посредник от варненския ъндърграунд въпросното лице Илия Коев иска спешна среща с Веселина Томова, собственик и главен редактор на сайта АФЕРА.

На 30 октомври 2023 година срещата е проведена в присъствието на лицето от ъндърграунда, което води Илия Коев и лицето Иван Иванов /спонсор на ПП/.

Записаният разговор от Веселина Томова от срещата е в продължение на 42 минути и девет секунди.

„Обучаваният в „Шин бет“ шофьор на ПП/ДБ Благомир Коцев – Илия Коев банално прокарва куп комплименти към Томова колко я уважавали и прочие, докато изплюе камъчето какво може да се направи тя да спре да критикува и атакува ПП отрочето им Благомир Коцев. „Шин бет“-цът и разправя как Томова била взела пари от някакво „трето лице“, пък – на! продължавала да бие по Коцев…

Томова, както личи от записа, поне десет пъти ги нарича „олигофрени“, като им се извинява, ама така мисли, че са олигофрени, и конкретно им обяснява защо точно са олигофрени. А са олигофрени, защото три месеца преди местните избори, не друг, а самият Благомир Коцев настоява натрапчиво чрез депутата от ПП Калоян Икономов за спешна среща с представител на „Медия мол“ за да бъде сключен рекламен договор за предстоящите избори.

Това се случва дори преди Благомир Коцев да спечели вътрешната партийна надпревара между него и Стела Николова като кандидат – кмет на Варна. Още тогава Коцев обещава да даде компромати за Стела Николова, а ако бъде той одобрен за кандидат кмет на Варна да се сключи и нов договор за предизборната кампания.

Оттам нататък нищо не се случва, посредникът на Благомир Коцев – Калоян Икономов и самият Благомир Коцев се покриват. АФЕРА и Медия мол си вършат работата, както са я вършили далеч преди местните избори, като единствени са вадели зулумите на Благомир Коцев и като областен управител, а като започва предизборната кампания, лицето депутат Калоян Икономов звъни няколко пъти в Медия мол да пита, ама защо така сега…

В крайна сметка нито Медия мол, нито АФЕРА по никакъв начин не са се натискали за подобен договор, а точно обратното, и кой какви пари е давал, на кого ги е давал, и кого е лъгал, нас изобщо не ни интересува.

„Олигофрените“, както ги нарича през целия запис Томова, остават много неприятно изненадани, че Томова не е взела и стотинка, както нито стотинка не е взел и нейния съдружник от Медия мол, и Илия Коев, точно като „обучен от „Шин бет“ се споглежда с авера си Иван Иванов и изрича: „Вече се досещаме кой е излъгал с парите…“.

Шофьорът Илия Коев все пак пита какво може да се направи, а Томова му отговаря, че нищо не може да се направи „така“, а само може да се направи с официален договор, подписан, за последната седмица преди балотажа. Двамката „шин бет“-ци мълчат, щото очевидно не са по официалните договори, и Илия Коев жално предлага: „ще ви направим пресаташе на Общината, какъвто отдел искате, такъв ще ви дадем…“.

На което Томова отново изрича, че са олигофрени и че май изобщо не знаят с кого говорят, дава им няколко неплатени съвета по отношение на „бизнесменската партия“, става и си тръгва.

Разказвам всичко това за да знаете какъв точно „специалист“ по „сигурността“ на Община – Варна ще става зам-кмет по сигурността.

И още един щрих, за да се посмеете от сърце:

Докато шофьора „шин бет“-ец на ПП/ДБ Благомир Коцев – Илия Коев с евтин пиниз пробутва в разговора „какви пари били дадени на Веселина Томова“, Томова ясно го пита в очите: „Какви пари съм взела? Колко съм искала и взела?“. Коев, очевидно обучаван в „шин бет“, хахаха, мълчи, но показва четири пръсти на едната си ръка, а през това време представителят на варненския ъндърграунд, който е с Коев, вади от джоба си листче и го показва. На него е написана сумата.  Томова обаче, обучавана в МОСАД, вика високо, за да се чува добре на записа: „Ама какви са тия четири пръсти, дето ми ги показваш? 40 000 ли?“….

Олигофрени. Без извинение.

Какъвто Веселин Марков, такъв и Илия Коев.

„Най-хубавото обаче предстои“, както вика Пеевски. Сега тепърва започват да крадат. И тепърва започваме да ги хващаме в крачка с голям кеф.

Такава кочина в Община – Варна никога не е имало.

Afera.bg

«