« Върни се назад Публикувано на 08.05.2014 / 16:03

БРЕ, КРАСИМИР ЯНКОВ УПОРИТО СЕ ИЗХОЖДА ПО ВЪПРОСА С БАБА ФРОСА, ПАРДОН – МВР! ЧЕ И ФОТО СИ ПРАЩА!

 

Варненският депутат от БСП Красимир Янков продължава с настойчивост да демонстрира, че в БСП всеки говори за това, от което НЕ разбира. Янков напоследък се е взел твърде на сериозно по темата – МВР, въпреки че повече му отива да плямпа за баба Фроса от селата, в които се моташе преди да седне на депутатската скамейка.

Варненският депутат Красимир Янков, който е отговорен за тоталната катастрофа във вътрешната дирекция на МВР – Варна при управлението на къртицата на Бойко Борисов – Цветлин Йовчев, ползва пиари, които изпращат до медиите готови „публикации”, че чак придружени и с фотото на Янков.

Ето какво е написал сам за себе си Красимир Янков:

Красимир Янков: МВР няма повече да изпълнява политически поръчки

Парламентарната група на ГЕРБ не иска да подкрепи принципа на  случайния подбор  при  разпределение на досъдебните производства . Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Коалиция за България Красимир Янков по време на второто четене  на Закона за МВР. Според него   отпадането на текстовете  от чл. 16, който регламентира  случайния подбор при разпределението на досъдебните производства, по никакъв начин не кореспондира  с направените изявления от депутатите от ГЕРБ за прекратяване на възможностите за вмешателство в работата на МВР  и оказване на влияние върху досъдебната фаза.

Според чл. 16, ал. 1 от новия закон разпределението на досъдебните производства се извършва на принципа на случайния подбор чрез електронно разпределение съобразно поредността на постъпването им. Алинея 2 гласи, че принципът на случайния подбор се прилага в рамките на съответните звена.

По думите на  Янков под претекст, че липсва техническа възможност за случайното разпределение на досъдебните производства, депутатите от ГЕРБ всъщност искат да запазят статуквото в МВР –  досегашната ситуация, при която определени досъдебни производства се възлагаха селективно на определени дознатели, като основната цел на това е досъдебната фаза да се използва като инструмент за натиск върху опоненти.  Красимир Янков бе категоричен, че „ерата Цветанов“ в МВР е безвъзвратно отминала и министерството вече няма да изпълнява политически поръчки.”

Пази Боже сляпо да прогледа, като налапа малко власт!

Afera.bg

 

«