« Върни се назад Публикувано на 20.03.2024 / 11:03

БРАВО НА ПЕЕВСКИ, ЧЕ ОСВЕТЛИ ГНОМА И БЕЗУМИЕТО НАРЕЧЕНО ВЕСЕЛИН МАРКОВ! ПП/ДБ ГИ ПЪНАЛИ ЗА ШЕФ НА ДАНС! НЯМА ТАКИВА МАЛОУМНИ ПРОСТОИДИОТИ!

След Бойко Борисов, Делян Пеевски направо размаза ПП/ДБ с това, че осветли безумния план на гномовци и простоидиоти да овладеят ДАНС.

Делян Пеевски:

„Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт, след ходене нагоре-надолу по странни кабинети. Кирил Петков, Асен Василев и Наско трябва да му кажат „Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремие“.

Хресто Иванов е бил всеки ден в кабинета ми. Номерът с „врага ДПС“ няма да мине. Христо Иванов има само една цел – овладяване на ключови позиции в полза на олигархията. Лъжата трябва да свърши.

Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено. Нямаме претенции към споразумението, ДПС не е било тема в него.

Ако искат (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) да се съединяват, да си прощават, това са си техни детски работи. Като наблюдавам какво изговориха, нищо старо не е забравено. Всичко това го прави Христо Иванов, който иска избори. Знаете, че резултатите (на ПП-ДБ) им падат.

Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков – Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньорите. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение – на Петър Петров от ПП-ДБ.

Абсурдно да се изнася следствена тайна по дело. Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. За следствената тайна,  не са се разбрали – това нарушава всичко по делата, как се изнася следствена тайна по дело? Абсурдно. Но след като видях, че хората, с които правим Конституцията, трябва да им помагаме… Конституцията е правена заедно с Христо Иванав.

ПП и ГЕРБ няма как да работят без да си имат доверие.

Христо Иванов е бил всеки ден в кабинета ми. Номерът с „врага ДПС“ няма да мине. Христо Иванов има само една цел – овладяване на ключови позиции в полза на олигархията. Лъжата трябва да свърши.“

…..

Какво всъщност освети Пеевски?

Че Гнома Атанас Атанасов се пънел за шеф на ДАНС, ама … мислил дни наред, хахаха, и йок!

Че БЕЗУМИЕТО, НАРЕЧЕНО ВЕСЕЛИН МАРКОВ, и той се пънел за шеф на ДАНС, ама … йок!

Най-голямото безумие на ДАНС, КОЙТО ЕБА МАЙКАТА НА ДАНС – ВЕСЕЛИН МАРКОВ И СЕГА СКАНДАЛНО Е СЪВЕТНИК НА ДЕНКОВ – шеф на ДАНС? Това само гномове и простоидиоти могат да измислят!

Кой е Веселин Марков?

ГОДИНИ НАРЕД АФЕРА ОСВЕТЯВА ПРЕСТЪПНИТЕ МУ БЕЗУМИЯ, ДОКАТО БЕШЕ В ДАНС!

Справката на ДАНС, писана от Веселин Марков, Драшков търсел имейла си в… касата

Ексшеф в ДАНС в афера с турския бизнесмен Суди Озкан

Пътя на амфетамините минава през висш агент на ДАНС и Суди Озкан

Припомняме и аферата „Цирконий“ в ДАНС, в която забъркан и лъсна с документи и Веселин Марков:

„Иван Драшков продава 10 т цирконий на американските служби срещу разписки за дарение за 896 257 евро.

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев е едно от главните действащи лица в аферата с незаконното одържавяване и продажба на 10 тона цирконий на САЩ през 2007 година, за което в. „Галерия” писа. Металът, който може да реже диамант, не се среща в природата, а се добива от минерала циркон. Използва се за направата на сплави, при изграждането на атомни централи, а също така и при производство на совалки.

Стоката с възможна двойна употреба е купена от американците за 896 257 евро. Появилият се впоследствие неин реален собственик – беларуското предприятие „Верас”, подава иск към България и настоява или да му върнат циркония, или да му платят неговата равностойност. А тя се оказва 12 млн. евро!В далаверата са забъркани куп знакови фигури, които заемат важни постове в държавата. Впоследствие някои дори се издигат.

В редакцията на „Галерия” бяха получени документи, които осветляват хората, които са дърпали конците на аферата „Цирконий”, а днес гузно мълчат. И никой все още не им е потърсил отговорност. Каква е историята?

През 2007 година тогавашният директор на Националната служба за сигурност Иван Драшков (сега той е заместник- председател на ДАНС) и официалният представител на ЦРУ за България Керин Чеслик сключват меморандум за продажбата на 10 тона цирконий. Той се намира в склад на летище „София”, а тогавашният вътрешен министър Румен Петков уверява финансовия си колега Пламен Орешарски, че стоката няма собственик. Следва предложение за нейното одържавяване, което Министерският съвет приема на закрито заседание на 23 март 2007 година.Така цирконият попада в НСС – МВР, въпреки че по всички закони стока с двойна употреба трябва да бъде предоставена на Министерството на икономиката, откъдето да получи разрешение за евентуална продажба.

След скандалното одържавяване на циркония, който винаги е имал собственик, ръцете на главните действащи лица в аферата се развързват.Как става сделката?

Получените в редакцията на „Галерия” документи от Националната служба „Сигурност” разкриват схемата.На 5 септември 2007 г., 1 октомври 2007 година, 1 ноември 2007 г., както и на 19 ноември 2007 година тогавашният заместник-директор на НСС Веселин Марков (сега висш служител в ДАНС) и началникът на отдел в службата Чавдар Георгиев изпращат докладни записки до началника си Иван Драшков.

Тяхното съдържание е еднотипно, различни са само посочените в тях сумикакто и служителите на американското посолство, които ги дават.

Ето и текста.

„В изпълнение на Меморандум за разбирателство между правителството на САЩ и Република България, подписан на 30.05.2007 г., визиращ прехвърляне правата на собственост на десет тона цирконий и анекс I към Меморандума, подписан на 18.06.2007 г. г-жа Керин Чеслик, служител на посолството на САЩ в страната, предостави на заместник-директорите на НСС – Веселин Марков и Цветлин Йовчев, и началник отдел в НСС Чавдар Георгиев, сумата от 300 000 (триста хиляди) евро.Сумата се явява първа вноска на договорените три по меморандума.

Отдолу са поставени подписите на Веселин Марков, Цветлин Йовчев и Чавдар Георгиев.

От следващите три докладни записки става ясно, че американците дават още 300 000 евро на 1 октомври 2007 г., 200 000 евро на 1 ноември 2007 г. и 96 257 евро на 19 ноември 2007 г. Последното плащане оформя крайната сума, за която е купен цирконият – 896 257 евро.

От последните 3 докладни записки се разбира, че вместо Керин Чеслик, като представител на посолството в САЩ, е посочена колежката є Кариса Бъркър.

Участниците в грандиозната афера подписват и разписки, за да узаконят вземането на парите. Те носят същите дати, които са поставени и на докладните записки до Иван Драшков. Разписките вероятно са били направени по искането на самата Керин Чеслик, за да може тя да отчете пред американските си началници дадените средства.Сделката всъщност не нарушава щатското законодателство. Чеслик най-вероятноне е знаела какъв е произходът на циркония и така се е оказала подведена.

Любопитното е, че разписките, които са на английски, нямат гриф за секретност, за разлика от докладните записки. Очевидно българските участници в аферата са искали да класифицират документите, надявайки се, че сделката никога няма да излезе на светло и ще остане завинаги в аналите на службата.

Съдържанието на разписките също е еднотипно. Те показват, че някакво анонимно лице, фирма или държава, незнайно по какви причини, проявява изключителна щедрост и прави дарения на Националната служба „Сигурност”. Тя не е спомената в разписките, но отдолу са подписите на нейни служители. Разбира се още, че дарението е за закупуването на 50 автомобила среден клас, 3 автомобила висок клас, както и компютърна техника.

Сумите на даренията, направени на 4 транша, напълно съвпадат с парите, посочени в докладните записки.Веселин Марков се подписва под разписката за 300 000 евро на 5 септември 2007 г., Чавдар Георгиев – за 300 000 евро на 1 октомври 2007 г., Веселин Марков за 200 000 евро на 1 ноември 2007 г., а Цветлин Йовчев за 96 257 на 9 ноември 2007 г.

Това е и последният транш, след който 10-те тона цирконий, които струват 12 млн. евро, напускат страната, но неизвестно как. Според всички документи цирконият би трябвало да е все още в България. За огромния скандал, станал по времето на Станишев, отлично са информирани и сегашните управници. В края на миналата година представителят на „Верас” – фирмата собственик на циркония, адвокат Красимир Керезов уведомява финансовия министър Симеон Дянков, че ще бъде заведено дело срещу българската държава за „незаконното одържавяване на стоката, по което неминуемо ще трябва да се разкрият и обстоятелствата, свързани с извършеното престъпление от страна на държавни органи и институции”.

ДАНС образува вътрешно разследване по случая, а Агенцията за държавна финансова инспекция прави проверка, резултатите от която не са огласени. Случаят е изпратен в прокуратурата, но и оттам официални резултати не са съобщени. Така зададените още през миналата година въпроси от „Галерия” продължават да чакат отговор. Не е ясно как Иван Драшков се е подписал под меморандум с представител на ЦРУ у нас,без да бъде официално упълномощен, защото такъв документ липсва. И досега напълно анонимна е фирмата или американската институция, която е купила циркония. Защото стоката може да е отишла до щатското вътрешно министерство, но е възможно да е била предназначена за ЦРУ или фирма, близка до тяхната администрация. Разписките за даренията пораждат съмнения, че едва ли не тази сделка е била направена от частни лица. Още повече, че тя не е регистрирана в Националната агенция по приходите и за нея не са платени данъци.

А най-скандалното е, че плащането е направена кешово в противоречие на всички закони. И е извършено конспиративно.

Самата агенция едва ли ще разплете интригата. Както става ясно, три от главните действащи лица в скандала, начело с шефа є Цветлин Йовчев, днес ръководят службата, създадена, за да гарантира националната сигурност на страната.

Съществуват също съмнения, че кръгът “Драшков”, който се върна в ДАНС, съзнателно е вкарал навремето нищо неподозиращите за далаверата американски служби в този капан, за да си осигури в бъдеще тяхната подкрепа. Точно затова и докладните записки е трябвало да бъдат засекретени. Не случайно назначаването на Цветлин Йовчев за председател на агенцията стана по отвъдокеанско настояване. Най-скандалното е, че вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов е запознат с всички детайли от аферата, но също я прикрива, поставяйки по такъв начин държавен чадър над нея.

С грандиозния скандал е наясно и председателят на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов, който, както всички останали, мълчи. Вероятно няма и да проговори за разкриването на крупната далавера, тъй като дясната му ръка ген. Атанас Атанасов е в особено близки отношения с Цветлин Йовчев.

Аферата „Цирконий”, която в. „Галерия” ще продължи да разследва, поставя въпроса дали компетентните органи у нас са наясно за какво служи службата за сигурност. Има ли въобще такава? И не трябва ли да последват наказания и уволнения на висши служители по сигурността, забъркани в аферата.“

Afera.bg

«