« Върни се назад Публикувано на 25.06.2024 / 16:52

БРАВО, МОМЧЕТА ОТ КОМИСИЯТА ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА! ТАКА СЕ ПРАВИ!

На 23.10.2023 г. след като публикувах видео -клип и материали за това как по мутренски брутално областният председател на ДПС – Варна Сали Табаков управлява структурите на партията, осветих с разследване и финансовите му схеми:

ФИРМА НА ТЪСТА НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС – ВАРНА ЛАПВА 28 МИЛИОНА ЛВ. ОТ МОН, ОТ КОИТО ПРЕВЕЖДА САМО 8 МИЛИОНА КЪМ ТУРСКА ФИРМА СЪС СТРАННО ИМЕ „ФИРМА ЗА АНОНИМНИ ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ“. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 20 МИЛИОНА ЛЕВА

На  24.10.2023 г. сезирах институциите, както и Комисията по противодействие на корупцията /КПК/:

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ШЕФА НА ДАНС, ШЕФА НА КПКОНПИ И МИНИСТЪРА НА МВР ЗА ЗАКАНИ ОТ СТРАНА НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ВАРНА САЛИ ТАБАКОВ

На 25 октомври 2023 г. КПК образува проверка по моя сигнал и започна разследване.

Още когато ме извикаха в София в Комисията по противодействие на корупцията /КПК/ бях изключително впечатлена от тези млади мъже, с които разговарях около два часа.

А аз, покрай професията ми на разследващ журналист, трудно се впечатлявам, особено от родните разследващи институции.

Млади мъже, умни, схватливи, сърцати – не усетих и грам от онази чиновническа рутина и баналност, с която през годините непрекъснато се сблъсквах в МВР и Прокуратурата.

Помогнах им с каквото можах. Поддържахме контакт и винаги бяха насреща – с отзивчивост на която не съм свикнала с други институции.

Осем месеца бачкаха тихо тези мъже. Хладнокръвно, изпипвайки всеки детайл от разследването.

Осем месеца не изтече информация, докато се стигне до реализацията на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник от ДПС Сали Табаков.

По едно време си казвах: „Айдеее, и това разследване отиде в „чекмеджето“!“, нетърпелива, каквато съм си аз, впрочем, и дори уж си намерих повод преди два месеца да звънна „…ако изобщо още работите по случая“. „Работим, работим!“ бе лаконичния отговор.

И на 21 юни т.г. мъжете от КПК финализираха дългомесечната си работа, заковавайки Сали Табаков. Бяха стигнали и до „тайната стая“ в къщата му, в която откриха 1 000 000 евро кеш! Разкриха и купища уличаващи доказателства, броиха цяла нощ патрони, пари, фалшиви ордери и още, и още, и не мигнаха, и още работят на терен с разпити…

Така работеха по случая, че не оставиха на съда никакво съмнение и той постанови от раз постоянна мярка задържане под стража на Сали Табаков след професионално подплатената работа на КПК с взривяващи доказателства.

Браво, момчета от Комисията по противодействие на корупцията!

Така се прави!

Дори и с мъничък детайл като този.

Преди малко получих на пощата си писмо от Комисията по противодействие на корупцията /КПК/ – отговор на подадения от мен сигнал преди 8 месеца до тях. Направиха го веднага след като финализираха реализацията си по Сали Табаков.

Бъдете здрави и все така сърцати, момчета от Комисията по противодействие на корупцията!

Точно така се прави!

Веселина Томова

«