« Върни се назад Публикувано на 11.03.2021 / 9:26

БРАВО, МАНГЪРОВ!: „ЦВЕТАНОВ, ОТ ШОФЬОР ВЪВ ВИФ, МОЖЕТЕ ДА СТЕ НАЙ-МНОГО ДИРЕКТОР НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ!“. ДЕСНОСЕКТАНТ КЪМ ЦВЕТАНОВ: „ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ЗАЕДНО!“ МАНГЪРОВ: „МОМЕНТАЛНО ПАДАНЕ НА ВСИЧКИ МЕРКИ, ЗАЩОТО СА НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ!“

Дебат по бтв. Плюс Хекимян.

Велизар Шаламанов от „десните“, Цветан Цветанов – „републиканецът“, Татяна Дончева – от „отровните“ плюс мая и доц. Мангъров от АБВ.

Абсурдно, но като абсолютно перде, Цветанов започва да говори, че бил за „държава с правила и върховенство на правото“.

След него Велизар Шаламанов от десносектантите пък, като изолационист, набляга, че „най-важното е спазване на мерките срещу ковид“.

„Аз съм ваксинирана! От десет години се ваксинирам…“ – изпищява Татяна Дончева.

Цветанов започва да обяснява как било в САЩ и се спазвала дистанция, и носенето на маски било задължително.

Мангъров ги посича: „Ние сме суверенна страна и ако искахме щяхме да вкараме достатъчно ваксини. Мерките са доказано неефективни и това се вижда точно там, където те се прилагат най-строго. Колкото се опитвате да управлявате нещо, което го няма, няма как да го управлявате! Всички мерки трябва да се махнат и първото, което ще направя е това, защото мерките не работят!“

Цветанов се обажда и вика: „Вижте Израел…“, десносектантът приглася: „В Германия знаят кога е точната дата да се ваксинират…“, Татяна Дончева пък била разтревожена за поколенията и казва, че „всички отваряния и затваряния доведоха до това, че хората са психически проблемни“.

Никой освен Мангъров обаче не смее и да обели думичка за отмяна на мерките. Дето се вика, „полит.коректни“ са, точно, колкото Хунтата, която управлява.

Мангъров конкретно обявява, че в здравеопазването трябва да се раздели заплащането на медицинския труд от заплащането на лечението, защото някои хора стават милионери на гърба на здравеопазването, както и че трябва да се обединят болничната с доболничната помощ.

„Първото нещо, което трябва да се направи е да се спре с тези безсмислени мерки и то веднага!“, казва доц. Мангъров и добавя, че през 2009 година, когато у нас вилнее свинския грип, никой е сложил маска.

„Тези мерки не работят! И това е доказано, точно там, където са най -затворени. Епидемията си следва своя ход, независимо от налаганите мерки, които водят до психически и всякакви щети“, заключава доц. Мангъров.

Татяна Дончева изрича нещо, което трябва да се изучава в учебниците по нищонеказване – „правителството да се занимае с компенсация на бъдещото поколение и на учениците“.

И идва ред на изтърването на бисерчета от това, което се случва зад кулисите.

Велизар Шаламанов от десните задава удобно услужлив въпрос на Цветан Цветанов – ще подкрепите смяната на Гешев. Цветанов още по-удобно отговаря, че били за смяната на Гешев и закриване на спец.съдилищата и мазно изрича „това се препокрива с вашата /демек на десносектантите/ програма“.

И тук Велизар Шаламанов изрича сакралното: „Важното е да сме заедно!“.

С което, ако питате нас, и ако има умни хора да вдянат какво точно се случва – десносектантите си подписаха смъртната присъда, обявявайки как са заедно с Цветан Цветанов.

Цветанов пита Татяна Дончева дали ще се присъедини към дясно – републиканската седянка, Татяна Дончева мазмантийски избягва отговора с: „Ние няма нужда да се коалираме за да бъдем единомишленици“.

Боже, боже, единомишленици с Цветан Цветанов?!

Междувременно се скарват уж – Дончева и Цветанов. Цветанов вика, че мислел с главата си и имал три дъщери, Дончева му вика – ти имаш тежко политическо наследство, Цветанов пък и казва – че и тя има тежко наследство, и че е била адвокат на Мултигруп и е прокарала поправката „Ванко 1“, Дончева пищи – нее, лъжете, и така нататък, джурум да става.

Татяна Дончева задава въпрос към доц. Мангъров, витиеват въпрос, понеже е много смела, тъй де: обичал ли политици, които не просто пускали за пиар експертите, а те да се крият зад тях, а политици, които щели да прокарват политика.

Дончева, понеже кипи от храброст, не смее да спомене името на Румен Петков, когото очевидно визира, а манипулацията е очевадна – защото, за разлика от нея Румен Петков отдавна обяви, че няма да се кандидатира за нищо и изпълни обещанието си, докато Дончева пищеше, че няма да се кандидатира, ама се напъха първа в листата.

Доц. Мангъров обаче хладнокръвно и отговори – че не, не обичал политици, като Цветан Цветанов и изреди част от „великата“ биография на Цветанов – от шофьор в Изчислителния център на МВР, после завършил ВИФ… „Може ли човек с такава основа да стигне дотук, той в най-добрия случай би бил директор на спортно училище…“ – каза още Мангъров.

Цветанов изквича, че „никога не съм бил шофьор, завършил съм право…“, с което разсмя и диваните пред телевизорите.

А Мангъров го досъсече: „Хора като вас не чуват какво им се говори!“

Цветанов в истерия започна да върти познатата грамофонно плоча с отвличанията, килърите – „помните ли ги“.

Всички ги помнят, бе, Пипон, обадиха се и диваните пред телевизорите.

Мангъров съсече и Велизар Шаламанов от десносектантите, като го попита след като е бил във висшите структури на БКП, има ли нещо общо това, което е бил тогава, с това, където е сега.

Шаламанов и той изпищя – че не бил висш, ама бил член на БКП, защото бил курсант във висше военно училище…“. И каза нещо, заради което само малоумен би гласувал за десносектантите: „Аз не съм бил никога комунист, а съм завършил военно-въздушното училище, където насила ме направиха комунист. Но тайно съм си мечтал за НАТО и тогава.“

Ами след като с Цветанов ще са заедно, колко му е да преглътнеш, че си бил виден и в БКП, нали?

Afera.bg

«