Публикувано на 01.06.2022 / 19:27

БОТЕВ И ПЕТИМАТА МУ НАЙ-БЛИЗКИ УБИТИ ОТ ГРУПАТА НА НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ! БОТЕВ КЪМ ОБРЕТЕНОВ И ГЕОРГИ АПОСТОЛОВ: „МАХВАЙТЕ СЕ ОТ ОЧИТЕ МИ И ВИЕ, ИДИОТИ С ИДИОТИ!“ И: „ГДЕ Е ЗАИМОВ, ТОЯ ЛЪЖЕЦ – СЪС ЗЪБИ ДА ГО РАЗКЪСАМ?“

Купете си и прочетете тази документална книга!

Великолепно написана с брилянтно изследване на Пътя на Ботев към Убийството от свои!

И как освен Ботев петима от най-доверените му също са убити „мистериозно“. И на шестте убийства присъстват САМО едни и същи лица. И винаги начело с  вечно оцеляващия Никола Обретенов, който мени версиите си по-късно осем пъти!

И винаги убити със само един куршум – уж отнякъде дошъл…, и винаги – мъгла и зрач, убийства копи-пейст.

Потресаващо изследване не само за смъртта на Ботев, но и за убийственото предателство, за народ – заспала рая и убийствена прилика с облика и типа на чуждоземните фанфарони, които и сега пъплят „да спасяват“ България!

Ще научите и къде потъват откраднати и от кого парите събирани от врачани за оръжие. И как Ботев е бил горчиво излъган какво го чака в България…

… В разгара на битката на Милин камък Войводата Ботев се заканил на Стоян Заимов, като според Прокопий Дянков, записан от Захари Стоянов, точните му думи били: „Где е народът? Где са тия измъчени робове, които ни викаха? Где е Заимов, тоя лъжец – със зъби да го разкъсам?“.

И още:

Ботев към Никола Обретенов и Георги Апостолов: „Махвайте се от очите ми и вие, идиоти с идиоти! Помните ли като лъжехте във Влашко, че народът ще ни посрещне на Дунава? Ние не сме друго нищо за тоя народ, освен разбойници! Това ли ви е народът, който ни чака с отворени обятия?…

Веселина Томова

Eто и интервю с автора на книгата Искрен Красимиров пред в. „България днес“:

Д-р Искрен Красимиров от 10 години проучва живота и делото на Христо Ботев. Като негов двойник и на външен вид, и по дух и воля изследователят от Мездра се въплъщава в образа на великия поет революционер в различни възстановки, патриотични мероприятия, исторически и журналистически ленти.

Навръх 2 юни Красимиров представя новата си книга „Да убиеш Ботев“. В нея той хвърля светлина по въпросите кой, защо и как погубва войводата, а пред „България Днес“ за първи път повдига завесата преди официалното представяне на дългогодишното му проучване.

– Разкрихте ли в своето проучване кой и защо убива Христо Ботев, г-н Красимиров?

– Новото в моето изследване е, освен че разглеждам убийството на Войводата от малка заговорническа група от четата, анализирам и останалите пет убийства на ключови четници. Нещо, което никой друг изследовател не е правил досега. Техните търсения спират до въпроса кой уби Ботев. Докато аз разглеждам в детайли в моята книга убийствата на следните четници: Давид Савов, Перо Херцеговинеца, Петър Йорданов, Никола Войновски и Стоян Господински. Защото погубването на Войводата само по себе си е кулминационен момент. Но също толкова важни са и покушенията над други ръководни фактори от четата.

– Откъде черпихте информация?

– Основен извор на моите изследвания са спомените на единствения самообявил се очевидец на Ботевата гибел – Никола Обретенов. През годините той дава осем различни версии по въпросите кой, как и къде е убил Христо Ботев. За разлика от останалите нови изследователи на темата за убийството на поета революционер, които са Стефан Влахов-Мицов, Илия Луканов и Росен Тахов, аз събирам на едно място и анализирам противоречията в спомените на Никола Обретенов. В 10-годишното ми проучване по темата, включващо и петте ми документални ленти за Ботев, аз се убедих, че оставяйки се на естествения детектор на лъжата – природния полиграф, който представлява терена във Врачанския балкан, където са се разиграли събитията от 20 май 1876 г., аз намирам в тях очевидни неточности, разминавания и откровени извъртания. Лъжи, които целят да замаскират една братоубийствена трагедия, в дъното на която стои първата корупционна афера в новата ни история – т.нар. афера с „лой и пастърма“, за която може да разберете повече от книгата ми.

За първи път формулирам четирите обстоятелства, съпътстващи както убийството на войводата Ботев, така и гибелта на останалите ръководни фактори в четата:

– единствен изстрел;

– лоша видимост;

– отсъствие на други свидетели освен групата на Никола Обретенов;

– липса на алиби на същата тази група.

Единствените присъстващи на всички екзекуции са Никола Обретенов и двамата му телохранители Димитър Димитров-Димитрото и Сава Пенев. Така, по прост логически път, служейки си с научни методи в моето изследване, достигам до заключението, че тези хора са най-вероятните убийци на Войводата, а също така и на останалите мистериозно загинали членове в щаба на Ботевата чета.

– Обретенов е сред малцината оживели и достигнали до дълбока старост въстаници.

– Това идва може би като наказание свише. Господ определя Обретенов да доживее до дълбоки старини. Той умира на 89 години чак през 1939 година. Както може би съмишлениците на Левски са решили да не убиват Поп Кръстьо, така и провидението е решило да остави Обретенов максимално дълго на този свят, за да може противоречията му да лъснат след време и заедно с читателите да разберем истината кой уби Ботев.

– Какво предстои оттук нататък след тези дългогодишни проучвания и разкрития?

– Гледам на тях като на покана към всички, на които им е скъпа истината кой уби Войводата, да се включват в подготвяната четвърта комисия за установяване на лобното място на Ботев. Предишните три посочиха, че то е в местността Йолковица под връх Камарата. Четвъртата е оглавява от проф. Пламен Митев. Тя започва работа съвсем скоро, сега се събират съмишлениците. Аз участвам в нея, а инициативата за комисията тръгва от мен и екипа ми от „Незабравимата България“. В начален етап е.

– Това ли е действително мястото, където пада убит Ботев?

– Голямото учудване е отдалеченото място от бойното поле. Според мен най-вероятно Ботев е бил отвлечен на 700 крачки дълбоко в долината Йолковица, където е било удобно за разправата и екзекуцията.

 

Коментари 18 за
“БОТЕВ И ПЕТИМАТА МУ НАЙ-БЛИЗКИ УБИТИ ОТ ГРУПАТА НА НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ! БОТЕВ КЪМ ОБРЕТЕНОВ И ГЕОРГИ АПОСТОЛОВ: „МАХВАЙТЕ СЕ ОТ ОЧИТЕ МИ И ВИЕ, ИДИОТИ С ИДИОТИ!“ И: „ГДЕ Е ЗАИМОВ, ТОЯ ЛЪЖЕЦ – СЪС ЗЪБИ ДА ГО РАЗКЪСАМ?“”

 1. „Где е Заимов, тоя лъжец – със зъби да го разкъсам?“ Ботев
  Да, Ботев разкъсва и би разкъсвал за лъжа. И само за лъжа ли?
  Ако вземем Ботевия критерий – да “ се разкъсва“ за лъжа и свързаните с нея подлости – кевети, доноси, кражби, та до предателствата на доверие и каузи-ще имаме държава. Сега лъжата е гръбнак на държавата и отношенията и сме без Ботев. Ако се видят лъжите на субектите на „прехода“, ще е ясно защо политици са за „разкъсване“. А такива „политици“ ли са? Смаях се от факта, че четири пъти Газпром ни предлага договори за газ. Нито бе огласено, нито бе приео в наш интерес. Отлична лъжа. Премиерътсе хвали с почти сто % диверсификяция на газа, но надежден икономист не дава данни каква е цената за това. Наред с това диверсификацията не е надеждна във вида, искан от Правителството, защото прави друга зависимост, а ни лишава реална независимост, напр, при равен обем на руски и друг газ. Но …логика няма. Нито я знаят, нито могат да следват логика на националния интерес.

  1. Ботев знае отлично с гения си и с горчивия си опит, че лъжата убива: пряко и косвено, като отрова за душата и кинжал за другия. Ето, Ботев е убит заради лъжата на Обретенов за подема на борбата в България, подлъган е и психичски и физически убит пак заради лъжа: озврелият от краха на четата Обретенов убива Ботев. В гръб. Защото лъжецът е и убиец и подлец. Аналогиите за лични и социални „Ботевски“ и „Обретеновски“ персонажи оставям на всички ни за подобаващо разбиране и дела.

 2. След 500 години пак приличаме на хора, но сме вътрешно повредени. Опитваме се да оцелеем. Ако ни се роди Ботев, ще го гръмнем, Левски ще го предадем. Няма да се намерят 3-4 българина до го освободят, докато само две заптиета го водят 200 километра до София, ако ни се роди Мъск, ще му забодем слушалки ще продаваме, ще продаваме, президентите ни ще награждават крадците му, политиците ще измислят закон за защита сигурността на държавата. Той и всички, които му помагат ще влязат в черен списък не знам до кое коляно, защото застрашават страната си като претендират, че собствеността е тяхна. Природата, Господ са дали много на нашия народ и хубава земя, и хубави хора, но докато не се излекуваме, докато не спрем да оцеляваме върху труповете на най-добрите ни хора, никога няма да сме успешни, никога няма да сме шастливи. Ако Ботев и Левски бяха оцелели, дали щяхме да пращаме хора да ни търсят цар, дали щяхме да сме от една в друга национална катастрофа. Ако не бяхме прогонили, окрали, убили нашите изобретатели, визионери дали щяхме да сме най-бедната страна в ЕС. Някои са оцелели докато погребват страната си, а можеха да живеят друг живот заедно със страната си. Мисъл, която не достига до болното робско оцеляващо съзнание.

  1. „Ако не бяхме прогонили, окрали, убили нашите изобретатели, визионери дали щяхме да сме най-бедната страна в ЕС.“

   …Печалбите им – лустро и себичност,
   клишета,разкрасени с чужда стойност,
   безсрамието- в мяра на приличност,
   а творчеството – гърбено с набожност.

   И „салиери“ в земна устойчивост –
   перцата си надипля според вятъра,
   а фракът си оправя с находчивост,
   следейки „моцартови ноти“ в театъра.

   О, „Салиери“, сила на статутници –
   статутчето си крепещи с крадливост –
   от подражание до откровени бирници –
   във шатрите на мамеща свадливост.

   Докато „моцарт“ е линчуван в Кръста,
   докато „салиери“ е мерило,
   дружина ще е в блатото без ръста
   задето в загърбено светило!

   И триста приказаки, апели и величия
   на земната суетност са безсилни
   да станат ръст със своите безсричия –
   без „азбуката“ всите са безстилни!

   23.09.2014
   Зачатие на Св. Йоан Кръстител
   ……

 3. Дълбок Поклон пред паметта и делото на великия поет и революционер Христо Ботев! В негова чест предлагам да обявим ДеКирчовизация, ДеКокорчовизация и ДеМафиотизация! Долу Предателите на Родината ни! Да живее и пребъде България!!

 4. ..бях малко дете .в ,,края,,на 60/те години,в гр.София,и живеех в,,квартал/Ленин/бивщ/близо до къщата ,в която бе живял Никола Обретенов/,,карето,,зад ,,Полиграф.комбинат/тогава/м/у ,,Иван Асен Втори и бул.Ленин/Цариградско ..,,/в квартала старите хора говореха ,за Обретенов ,като за,,посветен в тайната,,за ,,смъртта на Ботев…и за ,,обещанието,,на Н.О,преди смъртта си,,да разкрие,кой е убил Воеводата….

 5. Нищо незасрано те оставихте. Ни-щич-ко. Вижте му само педерасткото именце – Искрен Красимиров. Чудя се – каква ви е ползата да изкарвате непрестанно и всячески българите нй-гнусната измет на планетата?

 6. Гарванът грачи грозно, зловещо,
  псета и вълци вият в полята,
  старци се молят богу горещо,
  жените плачат, пищят децата.

  Една малка част от поезията на Човекът , Патриотът , Геният Христо Ботев !Всеки път настръхвам когато го чета ! Дълбок поклон пред паметта му !

  1. Поклон и преданост за прекрасния жертвеник Христо Ботев, гений на свободата и неин мъченик като Левски. „Свестните у нас считат за луди“ се отнася и за неговата луда личност, посветена с гения си и мъжеството си на Отечеството. Поне на днешния ден да се чуе, че Ботев се е борил за освобождениято на България от турско робство, не от османско присъствие. Чели ли са Ботев тия с „присъствието“? Геният дава насока и ключ за всяко време, стига да вземеш ключа. За срам, и Ботев е погубен от българи, които е тръгна с ‘лудата си глава“ да дарява със свобода. А Никола Обретенов е подъл лъжец и подстрекател за убийството на Ботев. Не знам дали лично е стрялял по него в гръб. Моят вуичо, учил на времето в Свищов, когато Обретенов е бил жив, е ходил при него и е ‘снел’ виновната му противоречивост спрямо Ботевата смърт.

   Споменат е отново Поп Кръстьо в аналогия с участта на Ботев от предатели. Поп Кръстьо не е предал Левски. Поп Лукан, също от Ловеч, е предателят и като истиснки предател насочва вниманието към невинния Поп Кръстьо. Така и Никола Обретенов ‘се освобождава’ от престъплението спрямо Ботев.

   На Христо Ботев
   Пилатовци

   Пилат не е хартисал без роднини,
   родът е мощно и коварно племе –
   Пилатов ген разцъфнал в пустовини –
   изменник със бездушник са …на време.

   Пилатов брат, Пилатови съ-родници
   без отговорност, те да са на сухо,
   а Кръстът -щом е Кръст, е за виновници –
   Пилатова душа кънти на глухо..

   17. 9. 2013
   София

   ……..От цикъла „Моцарт“-Ботев е наш „Моцарт“:

   А Юда – мазничък предател –
   коварството извършва се с целувка,
   невинно се превръща в съзерцател
   и лицемерно криви се с преструвка.

   Матрица на устоичива коварност,
   клише сред неклиширана проказа –
   предателите гаврят се със вярност,
   а любовта – пребита е с омраза.
   …….. 17.09.2013

   Актуализация ( частично)

   Тъжна яснота
   …….
   Една разбридана …държава –
   привидност и отсъствие – в единство
   и нужното, отбутвано и в плява,
   а святото, потъпкано от свинство!

   Една погубена държава –
   от съглашатели и псевдо-политици
   на чужди ветрове – активна плява,
   за своите – акули със жълтици!
   …..
   19.09.2013
   София

  2. Бяла лястовица
   На Христо Ботев с признателна любов

   На бяла лястовица – полетът във бялост –
   снизхожда в живоносното летене
   и вдъхновява подвига от цялост
   за посветеност в родното служене.

   На бяла лястовица – подвига за цялост –
   полагане за жертвено служене
   с крилата на народната съзрялост
   в Деца на светлоносното летене.

   12,20 ч., 02.06.2022
   София
   България

 7. на тоя Свят има може би трима Поети, един от тях е Ботьов – не случайно е на Сорбоната на портата, не съм специалист, ама когато Гп та настръхвам, друг поет не зная да настръхвам, споменавайки другите двама. КОгато човек е запознат с Левски и Ботев, малко му трябва да разбере живота и Свободата, само можем да склоним глави и да се гордеем, че сме техни наследници, и – да най-големият Поет, хиляди и множества – от Ботьов НАСТРЪХВАМ, гениален, Велик, Човечен, Нашият!

  1. Настане вечер – месец изгрее,
   звезди обсипят сводът небесен;
   гора зашуми, вятър повее, –
   Балканът пее хайдушка песен!

   1. .Толкова просто написано, толкова кратко ,изчерпателно просто ГЕНИАЛНО !
    Велик ЧОВЕК , велик ПОЕТ,велик ПАТРИОТ.

 8. Лека му пръст на гениалния поет Христо Ботев!
  И тогава и сега раята е еднаква.
  Тогава представителите на раята са плащали диш хакъ на османлиите и са мълчали, а сега плащат 20% на ДДС на Спецов и Кокрчо, и пак мълчат.
  Бай Христо, не се обръщай в гроба си, моля те!
  Не си заслужава заради разни Кириакхарвардпетковци и Гугленчета да страдаш.
  Ще чакаме Второто пришествие да ни оправи, а дотогава ще ни ръгат отзад всякакви „приятели“.

 9. Велко с последни коментари преди да каже сбогом каза:

  През 2143г. Ще излезе първият малък том от само 60 страници „Кой уби България“
  Ще бъде издаден от издателство „ЛуцисТръст999“ и автор Аврам Шимон, последният жив български свидетел на цирка от 2020г – 2030г…..

 10. Ние в РОДОПИТЕ българи,помаци и турци живеем заедно иделим болка и радост. Няма приятел или комшия турчин предател, докато сред помаците и българите има доста гьотверени /Дупедавци/ но микроклимата в РОДОПИТЕ не търпи и не понася такива особи е политиците са друга боза но те не са хора а тикви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>