« Върни се назад Публикувано на 21.06.2014 / 21:04

Борисов, чуваш ли се какви ги плещиш, Борисов?! Твоичкият Портних направо „ОПРАВИ“ Варна…

„В Брюксел да бъдат изпратени фактури след комисии, да може оттам да се платят пари, защото в бюджета няма пари и това е проблем. И най-важното нещо, ако вече говорим за правителството – превенция. Тя се състои в това да работят оперативните програми, особено програмата за екология – да се строят пречиствателни станции, канализации, да се чистят деретата. Всичко това е в тези програми.“, ниже постфактум по телефона в интервю за БНТ Борисов. И пак блябосва, че не одобрява разменените остри реплики между Иван Портних, Цветлин Йовчев и Пламен Орешарски. Борисов уж се опитва да защити кмета на Варна Иван Портних.

„Хората не ги избират, за да са конкретно пожарникари или спасители, а преди всичко да могат да оправят градовете. Така че и кметът да не реагира много адекватно в условията на криза, там на място пристига пожарна, „Гражданска защита“, хора, които получват заплати за това, дават най-верните указания и съответно извършват всички действия. Би трябвало дори намесата на кмета да е чисто подкрепяща, морална, там, а не да е самият той ръководител. Затова има закон.“, бръщолеви напоително Бойко Борисов.

Чуйте го само – „…и кметът да не реагира МНОГО АДЕКВАТНО в условията на криза…“. След тази вметка кметът на Варна вече няма да е известен като „Иван Мострата“ заради некадърщината и безхаберието, проявени от него при ремонта на пешеходната зона, а „Иван Адекватния“. След като Цветлин Йовчев размаза с убийствената си оценка за „неадекватността“ кмета, сега и Борисов даде своята лепта. Е, не бил чак толкова неадекватен, само малко, „и да не реагира много адекватно“. Колко да не е „много“ – или е адекватен, или не е, Борисов? Средното положение ще ви влезе и на двамката на изборите във Варна.

Иван Портних бил избран, за да „оправи града“. Ама как не сме разбрали като са ни „оправяли“, Борисов може да изнаглее дотам, че да ни пита защо не ни е хубаво като ни „оправя“ Портних. Борисов, чуваш ли се какви ги плещиш, Борисов?! Твоичкият Портних направо „ОПРАВИ“ Варна… Особено „Аспарухово“ – с Радослав Коев и Йордан Николов. „Защитата“ на Портних е само едната врътка на Борисовото политическо гювендийство. Другата чупка в кръста е с пускането на Иван Портних по Пързалката. Бойко Борисов има опит в тези пинизи – даже запознат с политическото курваруване като Кирил Йорданов не вдяна навреме как Б.Б. го изработи. Да не говорим за схемата с Данаил Папазов и Делян Пеевски.

Бойко Борисов ще изостави Иван Портних, без да му мигне оченцето банкенско. Ще се насочи изцяло към любимия си Бургас, след като е убедил „публиката“, че е превърнал Варна окончателно в „тимаджийско село“, както се изразили негови дружки от „Котараците“. Само дето не е ясно дали от ТИМ ще са съгласни да „поемат вината с мезетата“, ако се генерират свлачищни процеси над Стадиона. А наоколо добре си живуркат един „фигурки“… Тогава за Ванко ще стане наистина горещо. Жега. Сауна. Като онази в Шведския, когато костюмиран като селски ерген подава хавлията с мазнюрското – „Както кажеш, Шефе…“, за да отговори на инструкциите на Голия Шеф, чинно ни „докладваха“ почти в реално време наши приятели в НСО.

Ако Борисов продължи още съвсем малко с това безочие и наглост, Варна ще стане „ЗАБРАНЕН ГРАД“ за него, а любимата му Цеца може да му изпее хита си, за да го утеши. Варненци утеха от него и кметчето му не чакат. Тези са на път да убият духа на Варна. Дано преди това варненци им отвърнат подобаващо за „оправянето“.

http://www.bgsniper.com

 

«