« Върни се назад Публикувано на 09.06.2011 / 9:50

Борисов, със селски кранти ли ще печелиш местните избори? Или с бой и е…

 

 

"Президентският пост не е нужен на ГЕРБ. Идва ни в повече. За съжаление обаче трябва да се кандидатираме. Казвам го с много ясното съзнание, че имаме достатъчно власт и по никакъв начин президентският пост няма да ни донесе нещо, което да ни помогне да си свършим другата работа. Нашата цел са местните избори, защото там са хората, които работят с министрите", обяви Борисов по Нова телевизия.

И правилно.

До този момент великите „топ” политолози и анализатори умишлено насочват вниманието единствено към президентските избори, които са през крачола на българина и бягат от НАЙ-ВАЖНИТЕ избори – местните.

А местните избори са най-значими, първо защото от тях зависи бъдещата съдба на управлението на страната и второ, защото по своята същност са чисто мажоритарни.

От местните избори е тръгвал краха не на една управляваща партия. И Борисов не e толкова глупав за да не го знае.

Докато трактористи, гоцета, куневи и вся остальная се надпреварваха да внушават на българина колко важно е какъв ще ни е президента /от който нищо не зависи!/, afera.bg безпогрешно прогнозира поведението на Бойко Борисов и предсказа, че той няма да се впусне в играта кандидат – прлезидент на България.

Всички онези, които се надпреварваха да гърмят, че познават Борисов повече и от себе си, пропуснаха да му свалят психологическия профил и да прозрат, че Борисов няма интерес към кухи постове.

И точно затова го вълнуват най-вече местните избори.

Овладяването на знакови градове на България е задачка №1 на ГЕРБ.

Как ще победят обаче с председател на предизборен щаб, какъвто е Цветан Цветанов, и чиято рожба са купищата нефелни партийни местни „босове” и партийни структури, пълни с нереализирали се утайки, изплюти от другите партии?

Да развяваш Бойко Борисов от град на град като панаирджийска мечка по местните избори и да разчиташ, че с образа му напред можеш да спечелиш, е пълно самоубийство.

Тоя пиниз не върви, когато хората избират кмет, или общински съветници.

Особено, когато Борисов си тръгне на следващата сутрин, а насреща им останат селските кранти и куци коне, на които е заложил.

Afera.bg отдавна предупреждава, че освен некадърниците, набутали се в ГЕРБ, около местните избори се тлачат изключително важни финансови интереси, свързани с огромни пари.

Докато Борисов по Нова телевизия обясняваше как са му важни местните избори, във Варна ТВ7 и Бареков показаха визията на политиците на морската столица, запътили се за пореден път към властта.

Пълна трагедия.

А лицето на ГЕРБ във Варна, лансирано неслучайно, би могло да подхожда повече за кмет на село Левуново. Местните хора на Борисов в морската столица демонстрираха ужасна лексика, провинциализъм като поведение и говор, абсолютна липса на харизма и нормално човешко поведение.

С тези ли „папагали” ще върви Борисов към победа на изборите?

А Варна, освен че знаков град, в който много самонадеяни са си счупили зъбите, не е единствен по отношение на липсата на кадрови ресурс на ГЕРБ.

Истината е, че Борисов е насаден на пачи яйца от хората около него, които му градиха партийните структури, и които ги напълниха с лица, заради които читавите фигури, не пожелаха и да се докоснат до ГЕРБ.

Истината е, че заради големите мангизи, които трябва да влязат в определени ръце /включително и от обкръжението на Борисов/ чрез проекта на варненското пристанище, сега се лансира кандидатурата на шефа на пристанището като кандидат – кмет на ГЕРБ за морската столица.

Преплетките и имената в тази схема тепърва предстоят да излизат на бял свят.

Парите са сигурно хубаво нещо.

Но Борисов трябва да знае, че алчен г..з глава затрива.

Местните избори наистина ще бъдат битка на „живот и смърт”. Вероятно Цецко Вътрешния вече е подготвил своите активни мероприятия и белезници за всеки град, който им е важен.

Но, когато си с недостатъчен акъл и ти липсва реалния анализ на ситуацията, много лесно точно автотаритаризма те срутва направо в блатото.

Справка – Иван Костов.

Борисов се пържи в тигана, загрят точно от своите.

И си му е хак, защото досега имаше достатъчно време да изчисти вътрешните си боклуци. А, когато не си достатъчно решителен да режеш издъно носачите на папките, местните велможи и тарикатчета, ще им сърбаш попарата на най-важните за теб избори.

Afera.bg

«