« Върни се назад Публикувано на 20.05.2011 / 17:20

Борисов, рекетира ли те Сидеров?!

 

 

Случилото се край джамията в София е мегаскандал. Той може да има непредвидими последици. Бойко Борисов вероятно вижда какво се случва в Сирия след петъчните молитви. Нима той иска тук някой ислямски фундаменталист да призове към джихад? Има ли представа какво ще се случи в България Борисов, ако пламне междуетническа вражда на религиозна основа и поради верска нетърпимост?! Провокацията е извършена в дните, когато мюсюлманите в България скърбят по своите загинали роднини, близки, приятели и единоверци по време срамния „възродителен процес” при комунистическия режим на диктатора Тодор Живков и най-вече по време на „майските събития” през 1989 г.

Бойко Борисов незабавно трябва да излезе с категорична позиция. Той трябва да направи декларация. Може и като официално обръщение към нацията. (Може да е сигурен, че президентът Георги Първанов няма да пропусне ситуацията.) Непременно трябва да призове към спокойствие. Лично. А не да разчита, че изявлението на Николай Младенов ще успокои страстите. Наглите провокатори трябва да бъдат спрени. Веднага. Подпалвачите да бъдат привлечени към наказателна отговорност за разпалване на междуетническа и религиозна вражда по съответния член от НК.

Ситуацията е ужасяваща. Днес палят джамия в София. Утре могат да взривят джамия в Шумен или Варна. Сетне да хвърлят кактейли „Молотов” в някой православен храм, в синагога, не дай, Боже. И така да пламне изпепеляващ пожар. Бедна му е фантазията на Борисов какво може да се случи. Докато той е пазил картофите по време на „възродителния процес”, ние сме били солидарни с учениците си в Медовец и сме се обръщали към тях само и единствено с имената на майчиния им език. (И на 28 май т.г. отново ще почетем паметта на двамата убити на мирния протест на 27 май 1989 г.) И сме виждали как ги натирват в читалището, за да бъдат преименувани. Срам.

Тази болка не е отминала, Борисов. Твоята политическа дружка си играе с огъня! Но отговорността е твоя, Борисов. Апропо, Борисов, рекетира ли те Сидеров?! И как след дни ще обясняваш на натовците от Турция какво се случва в твоята, в нашата, страна? Ние ще се разберем с турците, Борисов, но ти си озапти дружките-провокатори. Ние умеем да запазваме хладнокръвие и спокойствие във взривоопасни моменти. Доказали сме го. Но ти си длъжен да се разграничиш от Сидеров. Мъжки. И незабавно!

 

Любомир Живков

www.bgsniper.com

«