« Върни се назад Публикувано на 24.03.2014 / 9:40

БОРИСОВ, ПРЕЛИСТВАЙ „ВИНЕТУ”, ТАМ ТИ Е СИЛАТА! „ВЕЛИКИЯТ БЛЕДОЛИК ВОЖД” НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ПРЕНАПИСА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.

 

Вчера “великият бледолик вожд“ на българските герберасти пренаписа българската история! При Кеворк изсипа невероятната глупост, че ГЕРБавите са дали пари за възстановяване на 800(осемстотин) годишна джамия в Кърджали. Оставам настрана, че ако са дали пари за джамията, те са от държавната субсидия, което е крещящо нарушение на Закона за политическите партии. По този въпрос Цацаров и Сметната палата високомерно и безотговорно мълчат.

По-тревожното е друго – тотално непознаване на БЪЛГАРСКАТА история от един невежа, който, уви, беше премиер и се пъне пак да става такъв! Използвайки неговия израз „като чета математиката“, тази джамия следва да е построена през 1214 г.

Историята учи, че през 1214 г. по инициатива на Борил е изградена мощна коалиция за настъпателни действия срещу владенията на великия сръбски жупан Стефан Първовенчани. В нея влизат, освен българи и латинци, Стрез и епирският деспот Михаил I Комнин Дука Ангел. Да виждате тук мюсюлмани?
Историята също така учи, че България попада под турско робство едва през 1396 г, когато е завладяно царството на Иван-Срацимир.
Според Боко Т. обаче още 182 години преди това в Кърджали е построена джамия, с което увеличи турското робство от 5 века на 7 века.“Достоен: принос в историческата наука!
БиБи, математиката разбрахме как я „четеш“, защо се опитваш да пренапишеш историята?
Прелиствай „Винету“, там ти е силата!

Иван Петров

адвокат, прокурор на столична Апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«