« Върни се назад Публикувано на 25.04.2011 / 9:55

Борисов: Откъде тече към АФЕРА? Трайков, от твоето министерство.Трайков: Че аз не съм бил на срещата

 

 

Смут предизвика afera.bg във висшите управленски среди. На конфиденциална среща, проведена при Бойко Борисов в „резиденция Банкя”, една от мрачно дискутираните теми е била откъде изтича напълно автентична информация към АФЕРА.

В Банкя са били сбрани висши представители на ДАНС и министри в разширен състав, разкри за afera.bg брилянтен източник, очевидец на събитието.

Премиерът Бойко Борисов е бил силно притеснен от публикуваната информация в afera.bg за тайна среща между него, Валентин Златев, Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Тогава писахме, че на срещата Валентин Златев остро и рязко е поставил ултиматум на управляващите да се справят с министър Трайчо Трайков във връзка с позицията му за АЕЦ Белене и вдигането на цените на горивата. Извадените на показ подробности от разговора между четиримата участващи, включително и последвалите информации, изтекли за консултантската роля на Валентин Златев за АЕЦ Белене от руска страна, както и съгласуването за шефа на НЕК Красимир Първанов, който първоначално бе пожален от Борисов, а Златев демонстрира това 20 часа по-рано в посолството ни в Москва, е докарало до потрес министър-председателя.

„Трайков, от твоето министерство тече информация към АФЕРА…”, в прав текст се обърнал Борисов към министър Трайчо Трайков, също присъствал на спявката в Банкя.

„Е, защо пък от мен, че аз не съм присъствал на тази среща!?”, отвърнал министър Трайков.

Борисов поставил бойна задача да се разбере кой дава информация на afera.bg като в същото време на глас изразил убеждението си, че сайта АФЕРА бил собственост на Алексей Петров и само от там можело имат такава информация.

Очевидци на разговора целесъобразно си замълчали и не посмели да коментират на глас думите на премиера – как така Алексей Петров би могъл да знае какво се е случило на такава конфиденциална среща между Златев – Дянков – Борисов и Цветанов, и да не би пък Борисов да си споделя с Петров някои работи…

В същото време източници на afera.bg от спецслужбите твърдят, че в ДАНС също били силно впечатлени от това как поради изтичащата информация замисленото упражнение с министър Трайчо Трайков претърпяло обрат. В ДАНС имали информация още месец и половина преди избухването на напрежението около Трайков, че той е пътник от правителството. Службите обаче не смеели да мръднат, защото е ясно на кого са подчинени. Топ-дансаджиите анализирали, че публикуването на това какво се случва зад кулисите по заверата АЕЦ – Белене, довело до обрата със съдбата на мнистър Трайков.

В американското посолство, където също следят под лупа какво точно се случва в медийното пространство около АЕЦ Белене, включително и за милионите, течащи за пиар от руска страна, знакови фигури коментират ситуацията така: „руснаците са силно озадачени” как на бял свят излязоха потайни механизми и договорки.

За потрес на премиера Бойко Борисов ще отбележимобаче, че огледално, в щаб-квартирата на ул. „Арарат”, където се подвизава Алексей Петров, лицето с прозвището Трактора също е изпаднал в параноя по отношение на АФЕРА. След като Петров е забранил на близкото си обкръжение да контактува с Веселина Томова, той нервничел сериозно откъде afera.bg има точна информация какви потайни срещи и уговорки прави той за изборите.

Пинизчийски Петров непрекъснато подпитвал определени лица дали си говорят с Томова и срещат ли се с нея. Алексей Петров огледално синхронно с Борисов се тормозел кой му диша във врата в полза на АФЕРА. След като извади на показ няколко тайни хода на Трактора по отношение на предстоящите избори, последно afera.bg разкри какви договорки текат между него и хората на Стефан Софиянски по отношение на Меглена Кунева. Сега за цвят ще добавим само, че Алексей Петров е провел беседи и с Евгений Бакърджиев по темата.

Afera.bg с удивление следи драмата на Бойко Борисов, който е убеден, че сайта е на Алексей Петров и в същото време мелодрамата на Петров – че сайта е на Борисов.

След поставянето на бойната задача от страна на премиера на всяка цена да се разбере „откъде тече към АФЕРА”, сме напълно наясно, че сме „под контрол”.

Което си е чисто предизвикателство да си вършим още по-добре работата и да информираме за онова, което остава скрито зад официалните новини.

 

Afera.bg

 

«