« Върни се назад Публикувано на 04.02.2014 / 14:40

БОРИСОВ ЛИ Е НОВИЯТ КРЕДИТОР НА ПРОКОПИЕВ?

 

 

Длъжен съм да напомня, че снимките на бившия министър-председател Борисов от рождения ден на рекетьорската групировка СИК, когато се изживява като пресаташе на Маргините и Пашата, са взети от ретроспективния филм „Имало едно време на Изток“ с режисьор Демир Янев. Филмът се разпространява свободно в сайтове с видео канали и достъп до него има всеки български интернет потребител.

Както е известно в. „Капитал“ на Иво Прокопиев съобщи, че ме дава на съд заради използвана снимка, без да уточни авторството й.

По никакъв начин не оспорвам, че оригиналното авторство на тези кадри са на „Икономедиа“, която през годините шумно е отразявала дейността на всякакви мутренски структури, присъствайки на техни партита, рождени дни и всякакви други събития.

Положителното е, че Прокопиев публично защитава Бойко Борисов и тъмното му минало, защото по този начин открито заема неговата страна и така ориентира аудиторията си за позицията на „Икономедия“ по връщането на ГЕРБ и техните олигархични кръгове на власт.

Вече е вън от всякакво съмнение, че „Икономедиа“ е поредният медиен сатър в ръцете на Борисов, чрез който СИК-аджията се опитва да разчиства сметки и да отправя заплахи.

Припомням, че Прокопиев веднъж вече бе заложил редакционната си политика като обезпечение по банков кредит. Въпросът е, Борисов ли е новият кредитор на Прокопиев?

По никакъв начин не се безпокоя от развитието на тези дела, тъй като те са отчаян опит за противодействие срещу изобличаването на Бойко Борисов поради липсата на каквито и да е други смислени аргументи. Изцяло разчитам на интелигентността и информирания избор на българските читатели, когато посегнат за информация от интернет и печатните издания на „Икономедиа“.

Николай Бареков

 

«