« Върни се назад Публикувано на 02.06.2014 / 13:27

БОРИСОВ И БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА Е КАТО ХИТЛЕР И ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ЕВРЕИТЕ

 

Борисов да говори за безплатни лекарства е все едно Хитлер да говори за човешките права на евреите. Така лидерът на „България без цензура Николай Бареков отвърна на удара на председателя на ГЕРБ, който го нападна тази сутрин от ефира на bTV, като нарече абсурдни намеренията на ББЦ да направи безплатни лекарствата за деца и възрастни.

Борисов излъга, че никъде няма безплатни лекарства за децата в Европа, защото най-вероятно не знае, че подобни практики има и в Германия, и в Италия, и в Англия. Така Бареков коментира думите на Борисов и посочи, че времето на ГЕРБ лекарствата са поскъпнали с 500%, включително и тези за деца.

„Затова да говори той за дефицит на НЗОК, е все едно Хитлер да говори за свобода на словото, защото по негово време Симеон Дянков открадна 1,6 млрд. лева от НЗОК и ги даде за строеж на магистрали, които така и не бяха построени“, припомни лидерът на ББЦ.

Със заявлението си, че не би преговарял само с „България без цензура“,Борисов призна, че сме основните му опоненти. Благодаря за самопризнанието, каза Бареков и посъветва Борисов да бъде по-смирен и да спре атаките към основния си противник, който вижда в негово лице.

Бареков обвини Борисов в лъжа и заради думите му, че двамата не са се виждали от 2009 г. „Той ме е търсил многократно след това, за да ме моли за различни услуги на близки до него хора, които аз не съм извършил и не съм обръщал внимание. С днешна дата той звъни на мои приятели и съюзници, за да ги кара да си променя отношението ми към него. Това няма как да стане“, категоричен е лидерът на ББЦ

Бареков прави алианс за изваждане на ДПС от властта

„България без цензура“ е единственият проводник на национален консенсус, категоричен е лидерът на ББЦ.Бареков обединява всички партии в общ алианс срещу ДПС. Той призова лидерите на останалите формации да се включат, за да бъде извадено Движението от властта поне за два мандата.

Начело на този алианс трябва да е „България без цензура“, а негов лидер – Николай Бареков, заяви той на разширено заседание на Изпълкома на партията днес. Бареков обяви и 6-те отправни точки на алианса. Това са формиране на професионална администрация без право на партиите да кадруват в нея, прекратяване на рекета над бизнеса в обществените поръчки, като лидерът на ББЦ отсече, че единственото, за което ще падат глави в партията е корупцията. Сред другите условия за общи действия той изреди спирането на грабежа в Митниците и връщането на социалните функции на държавата, битка с демографската криза и изваждането на ДПС от властта.

„България без цензура“ е на мястото на ДПС в новата политическа карта на България, отбеляза Бареков. Ние сме единствените в центъра, които могат да са проводник на национален консенсус за решаване на основните проблеми пред българския народ, категоричен е той. Бареков посочи, че преди това на същото място е била НДСВ. Лидерът на ББЦ поздрави съпартийците си с подкрепата, която партията и коалиционните й партньори са получили на евровота. „България без цензура“ постигна нещо, което никой не е правил в историята на българския преход – на най-трудните възможни избори постигнахме забележителен резултат. Въпреки всички манипулации, фалшификации, заплахи, унищожаване на наши бюлетини, недопускане на наши застъпници и наблюдатели, въпреки огромните пари, които се изсипаха срещу нас, ние сме най-голямата извънпарламентарна опозиционна сила, каза Бареков. Той посочи, че ББЦ е единствената печеливша политическа формация заради своя резултат, всички други са загубиха.

Бареков предложи и нестандартен анализ на евровота. „Всички искат задължително гласуване. Ако всеки, който има право на глас, отиде да гласува на извънредни европейски избори – това прави 5, 8 млн. българи.

Резултатите са – ГЕРБ – 11,%, БСП – 7,3 ДПС – 6,6 и четвърта политическа сила ББЦ – 4,1%. Това е днешната политическа карта на България – 4 партии“, обясни Бареков. Той е категоричен, че ДПС не е единствената спечелила вота формация, както твърдят социолозите, а е причината да загубят всички партии, които през годините на прехода са пряко или косвено свързани с ДПС – сривът на БСП е ДПС, немощта на Първанов е, че е раздавал мандатите на Доган, Атака се срина, защото се продаде на ДПС в парламента, а ГЕРБ пи кафе и допусна съмнението, че е възможно да се постигне коалиция с ДПС и това я срина с 200 хил. гласа. ДПС е единствената партия, която унищожава с прегръдка, отсече лидерът на ББЦ и забрани на съпартийците си всякакви комуникации с кръгове, които гравитират около Движението.

ДПС не е българска партия не защото там има турци и няма свестни хора, а защото съхрани и пренесе в европейското ни битие порочния модел, в който бе заченат българският преход – в сърцевината на всяка партия да стои икономически модел, т.нар обръчи от фирми – хората се научават, че за да станеш министър трябва да си платиш и всеки месец да се отчиташ някъде.

Държавата в момента се управлява като холдинг –50% в Сараите и 50% в Банкя, обясни Бареков.

Той обобщи, че „България без цензура“ е единствената партия с абсолютно балансиран резултат на евроизборите. Получила е еднаква подкрепа от младите, хората на средна възраст и с най-голям процент гласове сред жените. Електоратът ни е патриотичен, градски, балансиран, идва от средите на СДС и ГЕРБ, малко взимаме от Атака, унищожаваме Кунева, взимаме и малко от БСП. ГЕРБ остана само в големите градове. Като им вземем 2-3 града, са до тук, посочи Бареков. Той коментира и възможността за предсрочен парламентарен вот, като обяви, че партията е категорично за извънредни избори за НС. Според него обаче, е голяма вероятността управляващите „да тупкат топката“ и да искат избори или на пролет, или в края на другата есен. Бареков определи на 40% възможността този вот да е на 26 октомври, както той предложи.

Afera.bg

«