« Върни се назад Публикувано на 04.01.2011 / 17:39

Борисов: Заслужаваше си и пътя, и времето!

Износ, силно пострадал след приемането ни в лошия Евросъюз. В този паралелен свят пожарникарят се изживява и като пощаджия, „полагайки огромни старания”, носещ писмо от някакъв чичка от лошия Европейски Съвет, този дето ни отрязал с износа! А това, че България стабилно е заседнала на всички възможни последни места в Европа – за това нито думи, нито действия. Или както би казал лекаря: Разстройство на мислителната дейност, като симптом за психическо заболяване!

„Това, което истински ме радва е, че г-жа Русеф не е забравила, че баща й е българин и много сантиментално, и много топло, и с много надежди и както тя каза – надявам се с вас да изградим нови отношения между България и Бразилия”.
Така премиерът Бойко Борисов коментира срещата си с новоизбрания президент на Бразилия Дилма Русеф, предаде БНТ.

Бразилската държава е шестата икономика в света, подчерта Борисов.
Доброто отношение на Русеф може да превърне страната ни в мост между Бразилия и Европа и да подобри също износа на наши стоки, силно пострадал след приемането ни в Евросъюза, смята премиерът.

По време на официалната церемония за встъпването в длъжност на Дилма Русеф Борисов ще влезе и в другата си важна роля тук – на посланик на целия Европейски съюз, връчвайки и официалното поздравително писмо от президента на европейския съвет Херман ван Ромпой.

„Който може да чете, да чете. Така бих коментирал. Полагаме огромни старания, въпреки че са празници и сме тук и сме първата делегация, която видяхте как г-жа Русеф посрещна и изпрати. И като гледам българското знаме до бразилското тука, мисля че когато цял свят е вперил поглед върху това встъпване в длъжност, на първата жена президент на Бразилия знамето да ни се вее тук, мисля че си е заслужавало и пътя и времето”, обобщи премиерът.

http://lado.blog.bg

«