« Върни се назад Публикувано на 06.11.2014 / 0:02

Борисов доброволно скочи в тоя курт капан

Правителство - Междузвездни войниКУРТ КАПАН. Така древните българи са наричали вълчия капан. Предполагам, че това е дълбока дупка, от която няма излизане. Със съответните добре заострени колове на дъното на дупката и мйсторското прикриване на зловещото отвърстие с листа и клони.
В такова съоръжение пропадна Борисов, струва ми се. Каквото и правителство да състави, Той остава в дупката. Пронизан от заострените колове.

Борисов доброволно скочи в тоя курт капан. Поради вродената му алчност да е властимащ на всяка една цена. Но тоя път цената е твърде висока – главата му. И, по традиция, платците сме и ние.
А и лихвите ще бъдат убийствени.
Не се утешавайте с това, че някъде в началото на пролетта Борисов завинаги и окончателно ще се раздели с политиката и обществения живот. Тази раздяла е катастрофална за населението. Предполагам, че населението в един момент ще се превърне в народ. И се надявам това да стане. Синдромът „НДСВ“ се разиграва пред очите ни. Би трябвало да направим всичко възможно тоя процес да се ускори максимално.

Любо КольовскиЛюбо Кольовски
Колаж: Иво Ангелов, „Сила”

«