« Върни се назад Публикувано на 25.08.2014 / 18:52

Борисов да научи Конституцията. За нов външен дълг трябва да има действащ парламент

Фискален резерв, който остави Бойко БорисовОт днешните изказвания на тема икономика на Бойко Борисов става ясно, че господинът не е запознат с българската Конституция. За да се започне процедура по взимане на нов външен дълг трябва да има функциониращо Народно събрание, което да гласува промяна на Закона за държавния бюджет.

Вярно е, че служебният кабинет вече намества ГЕРБ на ключови  места в държавата като митниците, пътищата и горите, но тегленето на нов дълг би представлявало тотално нарушение на върховния закон.
BOKO REZERVЗащо Борисов иска да взима заеми, а в същото време е категоричен, че няма да повишава доходите на българите и ще реже плащанията от хазната?
За какво би ползвал Борисов този заем и това не е ли поредния план на лидера на ГЕРБ за лично облагодетелстване на гърба на изстрадалия български народ, който все още помни постното му управление?
Надяваме се икономическият екип на Борисов да започне да му разяснява законите в България и нека първият урок да бъде Конституцията.

„България без цензура“
Колаж: Ивайло Ангелов, „Сила”

«