« Върни се назад Публикувано на 18.08.2017 / 12:46

БОРИСОВ, ВРЕМЯ ПОШЛО!!! УБИХА СЕСТРА МИ! ПОРАДИ НЕМАРЛИВОСТ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЛИ УМИШЛЕНО!

БОЙКО БОРИСОВУБИХА СЕСТРА МИ!

Поради немарливост, некомпетентност

или УМИШЛЕНО!

На 15.08.2017 г., в деня Успение на Пресвета Богородица , на Именния ден на дъщеря ми и на внучката ми издъхна единствената ми сестра!

Аз нямам други братя и сестри, тя ми беше ЕДИНСТВЕНАТА!

Сбогом, Сестричке!

Почивай в мир!

На 01.07.2017 г., събота, около 21.00 ч., преди да легне да спи, движейки се в кухнята, след леко главозамайване сестра ми пада на пода, но падайки се удря в печката и вследствие на удара се счупва ребро под дясната й ръка.

Сестра ми прави опити да се изправи в продължение на 14 часа, но болката е много силна , и тя не успява.

Обикновено разговарям със сестра ми по телефона между 10.00ч и 12.00ч. Един-два пъти в седмицата. Тя живее на 350 км. от София, във втория град в област в Североизточна България.

Към 10.00ч. в неделя позвъних на домашния й телефон, но тя не вдигна слушалката, позвъних и на мобилния й телефон и отново мълчание.

Съседка, която е забелязала, че осветлението в кухнята на сестра ми е включено през цялата нощ , но никой не се движи в кухнята…, към 11.00ч. потърсила снаха й, която живее на около 300м. от къщата на сестра ми.

По-късно пристига и внукът на сестра ми, разбиват стъклената врата и намират сестра ми в съзнание, паднала на пода.

Извикват екип на Спешна помощ и откарват сестра ми в болницата на областния център, на 35 км. от града ,където живее сестра ми, поради това, че финансовият министър от кабинета „Борисов-1“ , реши да се закрие болницата във втория по големина град в областта, с население около 17 000 души.

В болницата на областния град е като на конвеер …карат болни от три града от всички села в областта.

Сестра ми е приета в болницата, направена й е ренгенова снимка и лекарите установяват…счупено ребро, но не е засегнат белият дроб.

Към 12.00ч отново позвъних на телефоните на сестра ми и когато отново не чух нейния глас, позвъних на снаха й, след това разговарях със сестра ми по телефона …и разбрах, че двете се намират в болницата в областния град…и ще останах там няколко дни.

По КЛИНИЧНА ПЪТЕКА…обикновено държат болния 5 дни.

На 06.07.2017г., сестра ми я изписаха от болницата , на другия ден заминахме със съпругата ми за града , където живее сестра ми и в продължение на 10 дни бяхме до нея…денонощно.

Всеки ден, след края на работния ден, снаха й и внукът й също бяха с нас до късно. Разговаряхме на различни теми, в които участваше и сестра ми.

Счупено ребро не се гипсира и …зараства в продължение на 40-60 дни, в зависимост от възрастта на пострадалия.

Въпреки силните болки , сестра ми ставаше, сядаше до нас на масата и закусваше, обядваше и вечеряше заедно с нас.

Спомнихме си епизоди от нейното и моето детство и така се нижеха дните.

Съпругата ми, която има и медицинско образование, работила е две години като операционна сестра в голяма болница в родния си град в чужбина, забеляза, че сестра ми с дясната ръка стиска ръката й по слабо, отколкото с лявата и когато се движи, старае се леко да плъзга левия си крак, отколкото да го вдига, настоя за консултация с невролог.

Извикахме невролог и медикът, след обстоен преглед констатира същите факти…написа рецепта и каза, че ако това състояние се запази, ще я приеме в Неврологичното отделение за пълни изследвания , едно от двете отделения, които останаха в закритата болница в града.

На 07.08.2017 г., сестра ми е приета в Неврологичното отделение, правят и скенер….и установяват ИНСУЛТ.

Малко петно от кръв в мозъка, което се увеличава с всеки изминат ден.

Завеждащият отделението, който прегледа сестра ми вкъщи и целият му екип правят всичко възможно да спасят сестра ми, но след 4 дни сестра ми престава да говори и да се храни, , но петия ден не чувства болка , на 13.08. затваря очите си, изпада в кома, и на 15.08.2017г. почина.

Ако в болницата на областния град нямаше такъв наплив от болни и лекарите смогват да обърнат повече внимание на всеки пациент, то след скенер щяха да видят малкото петънце, причината за главозамайването и падането, щяха да го атакуват с медикаменти или да го отстранят по оперативен път.

Но това не се случи!

Разказвам тази лична драма и някои ще я определят като частен, единичен случай..

Не, не е!

На 13.01.2010 г. , единственият ми племенник, синът на сестра ми, издъхна по същия начин на …47 години.

Образува се през нощта хематом в кръвоносен съд на врата, незабавно съпругата му го откарва до болницата на областния град, но 35 км между двата града и времето, което е за преодоляването им се оказват фатални.

Хематомът, съсирекът от кръв в кръвоносния съд достига сърцето и го поразява.

Публикувах два анализа след смъртта на племенника ми, в които доказах, че 35 км. до болницата в областния град не се равняват на 2км. до болницата във втория град в областта, а от селата, които са на 50-70 км. от областния град докарват болните след инфаркт или инсулт, когато са вече трупове или полуживи, но много късно, за да се спаси техния живот.

Министърът на финансите от кабинета „Борисов-1“, беше уволнен, нарами си топките и отлетя за държавата отвън Океана, откъдето и дойде.

От време на време дава по медиите…от разстояние… съвети в областта на финансите, които никой не иска и да чуе, но така и не възстанови 1.4млрд.лева, които източи от Националната здравноосигурителна каса и ги насочи в други сектори, вследствие на което много болници в България бяха закрити и здравеопазването ни изпадна в колапс.

Сестра ми е девет години по-възрастна от мен.

Когато бях ученик в пети и шести клас в родното ми село, преподаваше в училището ми руски език, но раздели се с педагогиката и постъпи на работа в голям завод в града, където живееше от 1961г.

Започна като обикновена работничка, завърши задочно необходимо професионално образование и десетки години беше началник на ОТК, контролираше продукцията на завода, който имаше цехове в града и в няколко села в областта, в моето родно село, също.

Десетки години, до пенсионирането си, беше и началник производство . Продукцията на завода както преди 10.11.1989г., така и сега повечето е за износ.

На погребението дойдоха нейни ученици от родното ми село, стотици служители и работници от завода , за да се сбогуват със сестра ми.

Пътувайки към София слушах как един господин заплашил във „Фейсбук“ премиера Борисов, ГДБОП са привикали господина на разпит…и са го накарали да подпише документ, че няма повече да го плаши. Борисов му се извинил…по телефона…. за престараването на службата.

Няма да плаша премиера Борисов, обръщам се към него с една молба:

1. Да се възстанови до 60 ШЕСТДЕСЕТ дни болницата във втория град в областта с население 17 000 жители на това ниво, което беше години преди управлението на кабинета „Борисов-1“, а не болните да се принуждават да пътуват за медицински прегледи 35-50-70км. до болницата в областния град, При спешни случаи болните ги докарват в болницата на областния град полуживи или мъртви, когато медицината е безсилна.

2. Да се върнат до 90 ДЕВЕТДЕСЕТ дни 1.4млрд. лева в Националната здравноосигурителна каса, откъдето бяха източени от министъра на финансите от кабинета „Борисов-1“, за да не се закриват болници в градовете, от които имат нужда не само жителите от градовете но и от селата около тях.

Премиерът Борисов е изучавал в училище руски език и не е забравил значението на израза “ Время пошло!“

ВРЕМЯ ПОШЛО!!!

Димитър Димитров

18.08.2017г., 09.30ч.

«