« Върни се назад Публикувано на 09.01.2011 / 16:30

Борисовият аршин пази цецковците. Засега

 

 

На 1 ноември миналата година бе уволнен един от зам.-началниците на митниците. Същият този Странджев, който се бил срещал с бившия вътрешен министър Румен Петков, който пък му бил звънял “кьоркютук” по телефона. А, бе изобщо някаква такава телефонно-митингаджийска (в смисъл на meeting, а не на митинг) боза, на която трудно й се открива гюма.

В края на краищата става ясно, че цецковците и баш-началникът им Цецо са топнали Странджев. Дори на съвещание на висшите цецковци в министерството Цецо бил казал: „Танов и Странджев не оправдаха гласуваното им доверие”.

Топнатият обаче прихванал топенето и, разбира се, написал писмо на премиера Борисов. В което пък той се оплакал от цецковците в министерството. Оплакал се и от едни други цецковци, само че в парламента. Те се опитвали да продават чадъри на някакви контрабандисти обаче в кризата бизнесът не вървял. В смисъл – било трудно. “Мъка”, както казва президентът. Това същото писмо било пратено още на 22 март 2010 година, т.е. повече от 7 месеца преди да го уволнят.

Последвалата развръзка са серия от подслушвания на видния митничар Ваньо Танов и, разбира се, споменатото уволнение на 1 ноември. Явно премиерът доста дълго си е нагаждал аршина към сложната ситуация. Щото и Танов е от “своите” (а пък Странджев е много-много “свой” на Танов), но и Цецо с цецковците в парламента са от “своите”. Т.е. аршинът е трябвало да премери кои са “по-свои” от “своите”. А и нали гордостта на министър-председателя е, че, уж не пазел “своите”. Вярно е, не ги пази. Но пази “по-своите” – като тези от “вертуалната” група или цецковците с чадърите. От другите просто се сваля доверието, както казва самият Борисов. После пък те от него. После ще дойде редът на цецковците. Защото тогава ще има други – още “по-свои”.

Тодор Пройчев

 

http://argumenti-bg.com

 

 

 

«