« Върни се назад Публикувано на 08.06.2022 / 8:48

„БОНУС СРЕЩУ ДОНОС“, АМА С ПЪЛНО ОПОВЕСТЯВАНЕ НА ДАННИТЕ НА ДОНОСНИКА ОТ НАП, ЗА ДА БЪДЕ СЪДЕН СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПРОВЕРКАТА, А НЕ ДА ГО ПОЛЗВАТЕ ЗА РЕКЕТ И ПОРЪЧКИ, КАТО СКРИТА МИШКА!

„Бонус срещу донос“ – Не се съмнявам, че това ще се случи, категорично заяви шефът на НАП Спецов по bTV.

О.К., културистчето, ама след като ще ползвате тая мерзавска контика, аре, бъдете така добри, след всеки донос и всяка проверка незабавно да предоставите на потърпевшия от доноса пълните данни на онзи, който е написал доноса, за да може да понесе всичките последващи удари на съда.

Защото!

Преди време поради мерзката ръчичка на едно лайно, без никакво извинение!, бях обект на проверка като физическо лице за куп години назад във времето, заедно с проверка и на фирмата ми. Лайното беше написало налудничави глупости, лъжи и клевети в доноса си, обаче НАП употреби сума ти ресурси и месеци за да ме проверява. Месеци наред прахосани куп нерви и енергия. Накрая – нищо!, нищо от доносните идиотии не се потвърди и се оказа, че и  аз, и фирмата ми сме изрядни.

Въпреки че по неофициален път знаех кой е написал доноса и какво е написал в него, след приключване на проверката поисках официално от НАП да ми бъдат предоставени официално данните на лайното, написало доноса, за да го съдя. НАП обаче отказа да предостави данните.

Ето заради това стават боищата и тумба – лумбата – като не можеш да получиш справедливост по официален път и ти се осуетява да осъдиш доносника лайно.

Та, господин културисте, „бонус срещу донос“, но със задължението НАП да разкрие данните на доносника веднага след приключилата проверка. Защото ако проверката срещу наклепано неоснователно лице приключи в негова полза, то трябва да има правата да осъди както доносника, така и НАП, за нанесени вреди и пропуснати ползи.

Другото е рекет, мачкане на посочени неудобни мишени и разправа с тях.

Веселина Томова

«