Публикувано на 05.04.2021 / 7:45

БОКО ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО ЗА ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО, ДОКАТО ЛАПНАТ МИЛИАРДИТЕ!

Сняг през април. Джипката в мизансцен. Боко държи реч, изплювайки камъчето за експертно правителство – Схема, която се гради от месеци назад във времето от когото трябва.

Бил най-опитният. И айде, да направим договорились в името на държавата, разбирай в името на милиардите за лапане.

Насладете му се!

Afera.bg

Коментари 64 за
“БОКО ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО ЗА ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО, ДОКАТО ЛАПНАТ МИЛИАРДИТЕ!”

 1. „Опитът“ на Борисов за единадесет години управление, осем от тях като премиер е следния: белот, проститутки, ловни стопанства, интервюта, Пеевски, Котараци, футбол, Симитли, тенис, проститутки, ловни стопанства, Пеевски, Котараци, белот, белот, терца, ленти, ленти, ленти, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Цецо, белот, тенис, мачле, Симитли, футбол, ленти, министерски съвет, ловни стопанства.
  Това не е метафора, а ужасяващата реалност.
  Явор Дачков

 2. Изнасилвачът на медиите им се извини дважды и се примоли да му пристанат пак
  05.04.2021 от Иво Инджев

  В късна доба, след като победи България за последен път, Бойко Борисов отприщи отново своя поток на мисълта с обръщение и предложение да се съединяваме. Звучи като “разкаяние” в стил “аз малко ви поизнасилих, но хайде пак да се съберем и да забравим”.

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/04/04/4193810_izbornata_nosht_borisov_poiska_da_ostane_vuv_vlastta_s/

  Иска да го спасяваме от пировата му победа и да му продължим още малко властването под някаква форма.

  Самата сценка на самотното му говорене с ръце в джобовете ( жестикулирайки в моменти на недостиг на думи насред неспирните повторения ) на фона на паркираната подвижна четириколесна платформа за монолози, показа колко е наранен и самотен.

  В края на изборния ден в такъв час Вождът на дебелокожите обичаше преди да триумфира пред медиите. Наслаждаваше се.

  Днес се яви в кадър посърнал като поразена от пролетна зима магнолия. Два пъти им се извини на медиите в своята лебедова пледоария, но не уточни за какво точно отново се подмазва на онези, които го създадоха като властник – след което започна да ги унижава системно.

  Палачинката се обръща. Плачът на палача на медиите може да трогне само онези, които си предложиха срещу сребърниците му главата си на журналисти на дръвника пред този самозабравил се дръвник.

  И всичко това примитивно говорене ни го сервира след като малодушно изпрати като свой говорител пред медиите да фъфли извинително интелектуалеца Любен Дилов-ГЕРБ.

  Очаквайте отмъщението на унизените от своя изнасилвач. Ще бъдат безпощадни, както бяха безп(л)ощадни по време на бунта на площада срещу техния насилник.

 3. Той си мисли че ,още е големото дон КУРлеоне от Банкя и отправи призив към босовете на другите фамилия (така ги вижда нещата) да се помирят и да си разделят 50-те милиарда он Брюксел…бокича примитивния, ретро гангстер.

 4. Абе къде е онова тъпо че чак вдлъбнато тролче,което искаше да разширява аспуха на боико,за да застане на амбразурата и да защитава свети боико пазителя на България?Да не би да се е заврял от кеф в аспуха му?Ей,аспух ръждясал,къде си?

 5. Миналата година като излязоха снимките и записите и народа излезе на площадите изобщо не искаше „експертно правителство“ а опцията беше първа, а сега дай та пак отсрочка и лапачка, ееех Барба Ганьос, не насисти ли се бе?

 6. При нерадостните новини най-после нещо,което да зарадва човека.
  Застанал пред служебния джип,паркиран в личния му имот,с ръце в джобовете и розовка вратовръзка ГМР предлага да се състави експертно правителство ,а той-опитния и световно наложил се авторитетен ръководител да е главен експерт,защото е абсолютно незаменим. Побърза да се изкаже,защото е ясно че най-големият му кошмар-служебно правителство се е задал на хоризонта. А пък той вън от властта може и да означава-той вътре в ареста ,а после и в затвора.Ама какъв цвят на лицето е докарал,как редува любов към нас със заплахи,как кандърдисва като професионалистка висяща около магистралата….“МИЛИ МОИ“ вместо привичните-тулупи,мисирки,лош матриял и обичайните за него простащини , гореща молба вместо да гледа лошо и се кара надменно на нас-нисшите на които той лично отпуска незаслужени парични подаяния от добро сърце.
  Лошата за него новина е , че абсолютно никоя от останалите партии няма намерение да извърши ритуално самоубийство като се коалира с ГЕРБ,а поредният кьорфишек с експертите няма как да мине.
  Като си помисля как всесилният диктатор,бащицата,вечният спасител е паникьосан и се чуди как да се спаси и малко ми се оправя настроението. А как ли се чувстват преданите слуги,които се ослушват като прасе в трици и се чудят откъде ще завее вятъра,за да продадат любимия лидер три пъти докато пропеят трети петли. Спешните призиви на Тулупа показаха само едно-той е абсолютно паникьосан и от страх не може да прецени,че е добре поне да престане с хвалбите,колко е велик и незаменим.
  Двор,джип,ограда,сняг,Фейсбук….А помните ли победните пресконференции-журналисти,публика,аплодисменти и той в центъра- велик,отново победител,отново лично спечелил избори,говори тежко,величествено….

 7. Има ли изход? 1. Коституционно мнозинство от всички,без ГЕРБ.2.Премахване „главен прокурор“ от Конституцията.3.Нов изборен кодекс.4.законът за концесиите и изборният кодекс да се приемат с мнозинство от 160 гласа. Служебно правителсво от 01.09.2021г,избори 2 в 1 през ноември ит.н.

 8. ТИКВАТА Е ХИТРЕЦ, НО Е ДОКАЗАН Е ПРОСТАК, А КАКТО САМИЯ ТОЙ КАЗВА:“ нА ПРОСТ ЧОВЕК Х*Й СЕ НАБИВА!“
  Е, дойде и неговия ред, и ще му го набият.
  Тиквата забрави, че няма вечни управници и сега му е мъчно, но да си бере греховете.
  Проблемът си е негов.

 9. Тиквата снощи на фона на „кабинета“ си на колела го каза ясно: хайде да ме прегърнете и ще има за всички! И както пееше Окуджава: желаещият богатство ще го получи, жадуващият власт – ще се навластва в сласт…

  1. ,,KOVCHEG,REMARKE NJAMA,,..AMA B.B..,,PRIGAZURCHENA ADMINISTRACIJA,,HRANI…,,ZATVORIHA,,BIZNESA,,,SMACHKAHA ,,RABOTODATELITE A…,,ADMINISTRACIJATA,,S GODINI SI,,VDIGASHE/POLUCHAVASHE,,ZAPLATITE..ZA 2 GODINI,TIKVATA SAMO V MVR E,,NAZNACHIL,,3000 ,,SLUGITELI,,GLAVNO,,GANDARMERIJA I POLICIJA ,,DA STRJASKAT I BIJAT,,PROTESTIRASHTITE..A ZA,,KALINKITE,,.TE ,,KRAY NJAMAT,,..PODBIRANI NA PRINCIPA,,..,,DA E ,,KORUMPIRAN,,/ZAVISIM,,….I..DA SE [email protected] SAS ,,SHEFA,,.!

  2. Ноо тъп монтаж, записът правен в празна стая, а „снегът вали“!

 10. Дали оня сърбина не протрива ръце и да гласи отмъщение.За това трябва да е още във властта, не парите.

  1. DEDO/…TIKVATA E STRAHLIVEC I OTDAVNA ,,MU SE E IZPLATIL,,V SDELKI S,,ORAGIE,,/GLAVNO ,,CHREZ,,NIKOLAYCHO GIGOV I BIVSHIJAT ,,PREZIDENT,,NA ,,PARTIZAN/BELGRAD PUSHICA!

 11. Тоя е много уплашен, изглежда страшен. Ще удължи агонията си максимално, но НЯМА да се добере до евромилиардите, няма да му бъде позволено. Затова говори неясно за „декември“…поставил си е за цел с всякакви средства да добута дотогава. „Експертното“ правителство е отчаян опит. Няма да мине.

 12. Нали сте разбрали, че освен космически лъжец, бай Бойо е и феноменален страхливец. Индулгенции търси, а и тез схеми дето ги градил, на кого ще ги остави.. ей, банкянски помиярино!

 13. Банкянският простак е потресен.
  ЗА КАКВА ПОБЕДА ГОВОРИШ БЕ, БАЙ Х*ЙО ?

 14. Борисов току що показа, че ще пласира „експертно правителство“ със себе си начело. Или в краен случай някой като Ники Младенов или Даниел Митов. Но много в краен случай.

  Както много пъти съм казал, този човек има проблем с осъзнаването на факта, че повече няма да бъде премиер.
  Стане ли премиер, буквално ще „убие“ подкрепящите го – и протестите ще пометат и тях.

  Но ще направи всичко възможно да удължи максимално оставането си на власт защото алфата и омегата са парите от ЕС.

  Илиан Василев

  1. За грешникът с ръцете в джобовите може само да се добави: „Късно е чадо, резето падна“

 15. Голямо шубе. Трагична режисура на Севда тв. Няма да имаме късмета да го видим да гледа като Живков на последния за него пленум. До последно ще заплашва, ще вярва, че е незаменим. Живков имаше повече интелект от бодигарда си и виждаше по-вярно действителността. Никой няма да позволи Бойко да харчи 50 милиарда. Бойко много се провали с продажбите на крадена интелектуална собственост точно пред тези, които дават милиардите. Филмът свърши End, Fin и тн.

  1. Колкото до Севда ТВ не вярвам, че има особена мисъл, но все пак се беше получило знаково. Джипът спрян на една страна. Пред него дувар. Бойко стои извън джипа и опитва да заплашва. Заплахите приличат по-скоро на скимтене на ритнато куче. Затрупва го сняг на парцали като в онази сцена от един много награждаван японски филм. Синът беше занесъл на гръб възрастната си майка в планината да се срещне с боговете, защото семейството беше много бедно и не можеше да се грижи за нея. Снегът трупаше върху възрастната жена. Синът се върна за нея. Дали някой ще се върне за диктатора? Снощи за пръв път видях радостни хора, а професионалните клишета почти липсваха в коментарите. Случва ни се същото като на нашите родители. Те се сбогуваха с тяхното зло, май идва нашият ред да се сбогуваме с нашето зло.

 16. Че и заплашва, ега ти наглеца! Разчита на герберските кучета, как щели да погнат… Кого, бе, тулуп? А знаеш ли, че твоите хора първи ще се отрекат от тебе? Ще почнат да те плюят и да разкриват разни тъмни сделки, афери и кирливи ризи? Или смяташ, че Каскета няма да обърне палачинката? И няма да подгони теб и кохортата ти?

 17. Едно куче от малко било привързано с 2м-ва верига !!!Светът за него в продължение на години били тези 2-а метра!!!Намерили се добри хора да му свалят веригата!!!Страшното било че и без верига кучето не смеело да престъпи двуметровата граница!!!

 18. Този изедник си отива .Или в пандиза , или в нищото, но остава за наш срам в българската история.Защо обаче на смяна на идин тъп и нагъл човек идва чалга поколението, възпитавано от Слави и компания и как то ще ни управлява? Защото именно Боко и тъпата му партия дадоха възможност на Слави да процъфтява от една телевизия , да си пее песничките с чалга ритъм и да събира по стадионите млади хора, които да куфеят на циганските ритми.Дори бяха и приятели доста време двамата „политици“, но явно за едни пари не са се разбрали и чалгаря се заема да му покаже , че и той може да стане политик .Показа му , но какви да правим сега, ние които не сме чалгари , не сме виолисти или погарникари и как ще живеем в ерата на чалгаря?

  1. Експерте, за съжаление си прав, много прав.
   Не ми идва друг коментар, освен да видоизменя вица за Иванчо и учителката му по български език.
   „Връща се Иванчо в къщи – отново с ДВОЙКА по български език.
   Е, за какво ти писа сега двойката – пита бащата.
   Ами, тате, учителката написа на черната дъска изречението: „12години българите избират ПОЖАРНИКАРЯ бойко, а сега се ориентират към ЧАЛГАРЯ от Учиндол.“ И ме попита: Кажи сега Иванчо, какво е българите?
   ИДИОТИ – не се стърпял и креснал бащата.
   Ами, тате, и аз така казах, че българите са идиоти, ама учителката ме поправи, че било подлог.

 19. Е, вЕрно, че от Мутрьо „по-подготвен“ за кражби няма, затова и избра девиза „крадене, крадене, крадене“ Сега като гледа ,че очакваните милиарди за ковида му се изплъзват е изпаднал в шок и ужас и е готов дори да се откаже от министър-предсидателското място за да сформира „експертно правителство“ от калинки, само да е близо до парите!

 20. Защо „до декември“ бе Буци?! Когато беше ковидясъл обеща, че “ март-април щи изправя България“, е „изправи я, както дедо Симо „царо“ ни оправи за 800 дни.. Айде бегай у зайчарника и се моли на любимите си попове!

 21. Този който сам се провъзгласява за най снощи гледаше със сълзи в очите като насран.Не гушне ли милиардите отива директно на ония свят

  1. Физиономията му беше като тази на Бай Тошо на последния пленум на БКП преди 10 ноември 1989 година.Но дали като него ще потърка наровете на ул.Векилски?

 22. Малко по-различен прочит на „словото“ на Мутрата от Банка, най-вече към НОВИТЕ ЛИЦА в Народното събрание:

  „Я елате пиленца при батко,
  да ви каже батко,

  как със хубавици знойни
  спинка в спалнята си батко,

  как се сладко, сладко,
  пълнят ЧЕКМЕДЖЕТАТА
  на батко…

 23. Защо никой не обръща внимание на факта че иска кабинет само до декември?Демек да прави той президентските избори, да отиде на тях и да ги спечели с манипулация. Така ще махне льотчика и още 5 години ще дърпа конните.150 млн за избори не са много а и няма да са толкова защото тази сума е с машините а те са закупени. Така че по добре нови избори и ГЕРБ сам ще се разпадне.Ако не отидат за избори тия пари ще отидат в джоба на хунтата и пак няма да има за народа. Така че айде в пенсия че иначе бай Ставри чака…

  1. Това е наистина добър въпрос.
   Някой би казал че ще драпа да остане политик за да има чадър.
   Но истината е че никой няма да бъде съден.
   Колкото Дръмпф осъди Хитлери.

 24. Христов , твоят “ бокич “ е СВИНЯ

  дето КРАДЕ бълхарската ОФЦА

 25. Пълен буклук. Ще хленчи, ще лъже, ще се опита да подкупва. Ако се наложи, ще се опита да жертва това, което е останало от герб само и само да оцелее Той, лично. Последна грижа са му гербаджийте. Нарцис. Ще продължава да тежи на своята партия, ако шайката може да се нарече партия. В герб има и читави хора/малко, но има/ и ако успеят да се отърват от него, ще имат някакво бъдеще. Новите партий в парламената- много внимателно анализирайте лъжите и просташките Му схеми. Иска да спаси кожата и ако се нарожи ще хвърли целия държавен апарат срещу хората. Наскоро един полицай ми сподели, че буклука като нищо може да запали държавата.

 26. Всичко е поза и театър. Този Тъпунгер много добре знае, че е фалирал държавата. Сега, под формата на „липса на разбирателство“, ще се опита да хвърли топката на Нинова. Ако тя се хване на въдицата и успее да състави нещо като правителство, до есента държавата ще обяви фалит. Тогава ще се върне Тиквата, ще обвини „лошите комунисти“ за поредната Национална катастрофа, ще грабне власта и ще открадне още 30 милиарда.
  Ако искате да видите „главата му на дръвника“, оставете го да състави правителство и есента дотолкова ще е затънал в собствените фекалии, че сам ще си отреже главата.
  Ама като знам, колко и се иска на Нинова власт, май пак ще му минат номерата!

  1. БСП трябва да действа „мъжки“, без лигавене и кокетничене с ГЕРБ !

  2. Ако Нинова се нахвърли на кокала, АФФтоматно потъва в говната !

  3. Дядо Добри – Държавата ни реално е фалирала от както сме на валутен борд, просто това ни крепи.
   И независимо кой ще управлява, фалита е във картите, а те са вече раздадени. Щом след година затваряния Германия говори за голяма инфлация какво остава за пробито гърне като нашия край?
   Въпроса тук е дали Тиквеняк няма да го играе спасител на бял кон – тоест да остави друг да обере калая от идващия фалит. Ако си забравил – миналата година беше готов на предсрочни защото знаеше на къде духа вятъра.
   А според мен лично ни трябва фалита да стане официален за да се разбуди заспалото чалгаризирано ското-население.

  4. Наборе, единственото хубаво нещо от вчера е, че победи само „Духът“ на протестите. Явно с този „материал“ този Парламент няма да го бъде. Спасението е- пълна ревизия на държавата от едно служебно правителство. Съд и затвор на шайката. БСП не може в момента да направи нищо със тези смъкнати гащи. Вся осталная сволач не става за нищо. На есен президентски и парламентарни избори заедно. Топката е в полето на Румен Радев.

   1. Радев ни предаде веднъж,вдигна юмрука и се скри в прзиденството.Не знам какво го уплаши но като си подкрепил протеста веднъж играй хорото до края.

 27. Добре де Веске кой да бъде според теб, Христо тъпото този мишок за никакъв уй не става. Слави учиндолския дето може да свири на виола , с какво е по голям експерт от Бокича, Мая мутресата общата с психични отклонения. Корни от Крушовица изтърва коня и той в ряката , да слезе малко на земята , не да отрича гравитацията. Шкембето и той се е взел на сериозно ,но падна на дебелото дупе. Чалгари, курви, куртизанки, траверси все малоумници събрани сега, отровните миризливи гнусни пидали Арман негърка, Хаджито малоумното педалче.

 28. Размисли за изборите на един обикновен, простосмъртен Балък .

  1. Парламент – орел, рак и щука.
  Разпръснатите пръчки не могат да се съберат в снопа на хан Кубрат .
  Предстоят нови предсрочни парламентарни избори .

  1. Пирова победа на ГЕРБ .
  ГЕРБ стана ТОКСИЧНА партия с нейният тотален чуждестранен слугинаж и предателството на националните интереси както и с надупването на Северно македонците .
  Който се присламчи за да й слугува е обречен !

  1. Люспите пуснаха много кръв на БСП, но това беше тяхната лебедова песен .
  Свинарят Гочето, педито Станишко, Кирето Далаверата и Видинския пияндурник пренесоха много гласове на Майчето, както и Добруджанския Мухльо …
  След като изчисти Люспите БСП трябва да действа „мъжки“, без лигавене и кокетничене с ГЕРБ и ако възрастните майки и бащи се решат този път да гласуват, то БСП може да живне .

  1. Балонът на Тошковото събра максимално протестния срещу ГЕРБ вот .
  Но тази партия няма план, програма и ясна представа за действие а с чалга концерти и прелъстителни балерини държава не се оправя и затова балона ще започне да се изпуска .

  1. ДПС получи болезнен удар в гърба от Шишкавата Люспа .
  Тази партия обаче може би предстои да задейства „изрязване на цирея“, като е възможно да атакува и „неговата“ закупена съдебна система .

  1. ДеБилите получиха осезаема подкрепа заради атаката на прогнилата, коромпирана съдебна система и на Каскета Прислужник .
  Но там има едно мини генералче доказан ратай на Драгалевския Иван .

  1. Сбирщината партии на Капон и Поразяващата уста получиха явно голяма подкрепа от люспите на БСП .
  Но курвенската игра на арменян Бабикян Арманян и на адвокатчето Николашка, които се изгавриха с ентусиазма на протеста ги праща в девета глуха .

  1. Партията на опикания войвода получи силен тласък с категоричното си изявление против продаване на българските национални интереси в полза на макетата – от Мафиота Мутра и от връткащата се

  Екатерина .
  Но и българина „забавя, но не забравя“ кой предаде България с виртуалните самолети и милиардите долари дълг .
  Прилепвайки се като сателит за слугинаж на ГЕРБ, партията на опикания войвода си прави харакири .

  Не се класираха разните там Магарешки, бозавия Валери, светналия Светлю, Сидерчето, варненските мераклии, но всички те си напълниха чекмеджетата с милиончета от държавните субсидии – плащай

  българино, плащай на богатите щом си будала .

  „Ще поживеем – ще видим“ !

 29. >>Илиянче е е е …що не внимаваш в час ?!

  ,,Бачо Кольо пак позна !
  Мазало,Ступор,Патова ситуация -парламентарен амок…

  Избори до дупка ,Илиянче !!!
  Или Политически самоубийства,какво избираш ?“

  Венсеремос.

  П Пис
  Някои си направиха сериозна тренировка за следващите Парламентарни избори ,които ще се проведат скоро …
  Познай кои ?
  Ами ако тогава няма Ковид Локдаун ?!
  Очаквайте сътресение и … срутище…

 30. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

  При 47% преброени бюлетини разликата между БСП и ДБ е само 40 000 гласа, тъй че БСП дано изгуби и третото място, за да се види цялата й карикатурност.
  Вариантът влезлите дупетати от Изправи ауспуха на Мая и Изправи ауспуха на Учиндол да се откажат от парламента и да идат на нови избори е малък.За да не губят кокала, всички партии ще сформират кабинет, пък и нови 100 милиона за нови избори нямат смисъл.
  И някаква форма на правителство ще има.
  Ако герб и бсп и ДПС ги няма, може да стане.Хубаво е, че и за ДПС има голям провал, само 9% са.

  1. Льотчик,
   ако считаш, че БСП е най-големият проблем на България, то този проблем не е РЕШЕНИЕТО, приятелю.
   Истинските проблеми едва сега започват.
   Тежко ни!

   1. желаещ да опознае ауспуха на льотчика каза:

    Така е, и тия проблеми имаха едно решение, което снощи посочих и един от сектата Харе Льотчик се разфуча пак.
    Решението беше Радев да си отпере задника от президентството и да формира проект, който сега със сигурност щеше да е спечелил изборите.Нямало да намери пари ,ми разправя оня.Маяма как намери, и Черепа, който пък е с 3,3% и може да влезе.
    Тоя вариант, льотчикът да бе оглавил протеста, не съм го измислил аз, а много хора мислят така, примерно Дачков в едно интервю наскоро.
    Вината за катастрофата е на Радев най-вече!
    А за БСП, след тая катастрофа, когато достигнаха дъното, трябва да се заврат в на Корнелия ауспуха и да не се показват.

  2. И каква ще е разликата като се смени Борисов1 с Борисов2?
   Учиндолският чалгар е парекселанс ранния Борисов.
   Същият комплексар и хущник за власт и пари.

   1. Смътно си спомням един италянски филм от мойте младини:“ Тя тацува само едно лято“, или нещо такова. Та и Слави,също като царя ще потанцува, акоима късмет това лято и ще си запази скъп спомен от властта.

    1. Там имаше мотор, момиче на задната седалка и гроб! Въпросът е: Моториста е известен, кое е момичето и тя ли ще влезе в гроба?

 31. Какви са следващите стъпки на Боко Тиквата? Елементарни са:
  1. Ще започне да прави комплименти на чалгаря Слави.
  2. Ще предложи на Ристьо Иванов да се съюзят срещу БСП.
  3. Ще предложи пари на кака Мая.

  Чалгарят е комплексар и ще се размекне.
  Ристьо ще се надърви еднопосочно срещу лявото.
  Майчето юе се продаде.

  И народът пак ще страда.
  Това е.

 32. Мисля, че Боко остава в Историята, въпросът е, в Дубай ли ще ходи?

 33. 8 -мо място в света по относителна смъртност от КОВИД….честито…

 34. Гавра, Гавра, Гавра с българския народ. Нагъл, подъл лъжец.
  Заплаши че чакалите от ГЕРБ ще съсипят всеки който не му играе по гайдата. Ще си узакони милиардите и ще си кара благи старини.
  Вие ще духате супата. Честито!

 35. Сега най-много искам да съм депутат от БСП – опозиция на ВСИЧКО и на ВСИЧКИ. Голям кеф е да гледаш сеира на другите и бъдещия им провал, който е НЕИЗБЕЖЕН.
  Тежко ни!
  Винаги познавам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *