« Върни се назад Публикувано на 15.01.2011 / 12:11

Бойко е в паника!

Всъщност СРС-тата не ни казват нищо, което не знаем.
На всеки, който поне малко обича да мисли му е ясно, че се покровителстват определени хора, че контрабандата расте, че държавата кара на автопилот.

Новото е, че Бойко за първи път се почувства беззащитен.
Колкото и да обяснява, че записите са монтаж, очевидно не са. Смешно е да обясняваш, как Явор Дачков те е държал на телефона 10 минути, защото не му стигали реплики. Всеки достатъчно грамотен тийнеджър би могъл да монтира подобен разговор с подръчна техника само от публичните изказвания на Бойко.

Всъщност май и паниката не е нещо ново – трескавото търсене на средства със скъпо струващи устройства, които да следят бензиностанци и магазини няма да доведе до нищо хубаво.

Малките търговци ще фалират, безработицата ще стане още по-страшна, а приходите в хазната ще намаляват. Защото дори всяка капка гориво и всяка цигара да станат съвсем легални, това няма да доведе по повече приходи. Просто ще доведе до още по-високи цени, съответно рязко свиване на потреблението и непредсказуеми последици и за фиска, и за обикновения човек.

Любопитно е кой стои зад скандалите, които са насочени предимно срещу цецо и Бойко.
Забележете, Ваньо Танов се оказа един много светъл образ, който не иска да нарушава закона, но няма избор. Симеон Дянков плътно стои зад танов, но Цецо наговаря Бойко и той не може да се справи. Останалите министри стоят настрана.

Има два варианта – Цецо и Бойко да си тръгнат и да започне да ни управлява служебно правителство, което да спре хаоса – само че това граничи с фантастика.

Вторият – Бойко си остава на власт, опитвайки се да задържи нещата до изборите, икономиката рязко пропада (защото инфлацията май започва да расте безконтролно) и тогава става страшно.

Миналата година ви предупредих, че след комедиите и екшъните ще дойде времето на трилъра, в който ние ще сме жертвите.
Дано не се се паникьосаме всички.

http://veselaj.blog.bg

«