« Върни се назад Публикувано на 09.06.2011 / 12:01

Бойко Борисов хвърля бомба или кьорфишек

 

 

Бойко Борисов очевидно иска да овладее „тила” на централната власт – местните мрежи за икономически и политически контрол и въздействие. Той разбира, че в момента ГЕРБ и лидерът на партията са влезли в рейтингов спад. Популярността далеч не е на онова пиково равнище като след вота през 2009 г., когато Борисов анонсираше, че ГЕРБ, разбирай Борисов, ще управлява още 30 г. Паралелът с Т.Ж. беше очевиден, а чувството за хумор на премиера потресе червените, които тогава достигнаха своето дъно и бяха се заринали да дълбаят още.

Бомба ли хвърля Бойко Борисов? Или кьорфишек? Стратегическо изказване ли пласира? Или заформи поредната тактическа врътка? „Времето ще покаже”, редят банална приказка в подобен случай партийните шамани. Но дотогава Борисов със сигурност още поне няколко пъти ще вкара в умишление конкуренцията. Премиерът е показал и доказал, че когато става дума да се гаври с „елитните” няма никакви скрупули. Това е алфата и омегата на кариерата му – да се прави и да изглежда нестандартен.

Борисов се опитва да превърне слабостта в сила. Нищо не му струва да се обърне със сърцераздирателен патос към народа – „ГЕРБ не е партия, която иска да преяжда с власт. Ние искаме да работим за хората. Спечелването на местните избори ще ни даде възможност да сме близо до тях и да решаваме проблемите им.”. Местните избори са важни. Кметове са важни. Президентският пост не бил грижа за ГЕРБ. Борисов неглижира позицията на Първанов, вкопчил се в поста си. Но ако българите решат, Борисов няма да откаже човек на ГЕРБ да заеме и тази позиция. Но пък все по-друго си е да се заиграва с народа – в повече му идвал на Борисов този пост. Не е ли така? Ако човек на ГЕРБ, различен от Б.Б., спечели вота, да не би да се реши да прави нещо през главата на премиера?! Точното послание е – „В повече ми идва този пост”, сподели смирено Бойко Борисов.

 

www.bgsniper.com

 

 

«