« Върни се назад Публикувано на 15.05.2014 / 8:30

БОЙКО БОРИСОВ СПАСЕН ОТ ДС ОТ ИЗХВЪРЛЯНЕ ОТ МВР, ЗАРАДИ ЛЪЖЛИВИ ПОКАЗАНИЯ В СЪДА

 

В. Галерия публикува скандален документ, подписан от бившия шеф на 6-то управление на ДС генерал – майор Антон Мусаков, според който Мусаков настоява да се вземат дисциплинарно мерки срещу Бойко Борисов, по онова време служител на Пожарната. Поводът е, че Борисов е станал лъжесвидетел по бракоразводното дело на свой приятел – Цекомир Воденичаров. Намесват се обаче фактори от ДС, които спасяват главата на Борисов.

Дисциплинарната проверка срещу Борисов е внезапно прекратена, пише в. Галерия.

В справката, подписана от Мусаков, пише, че бащата на Бойко Борисов е бил уволнен от Пожарната и изключен от БКП заради корупция, но този факт не е отбелязан в биографията на сина му.

Двама от подчинените на Мусаков – Иванов и Чамполов потвърждават становището на шефа си, че Бойко Борисов е оказал натиск, лъжесвидетелствал и използвал служебното си положение в бракоразводното дело срещу една жена.

В същото време обяче заявяват, че имат „оперативен интерес“ към старши-лейтенант Бойко Борисов.

В онези години да не се изпълни препоръка на шеф на 6-то управление на ДС е немислимо, защото в йерархията над Мусаков са само вътрешният министър Димитър Стоянов и ресорният зам.министър Стоян Стоянов и обяснението, че е спряно дисциплинарното производство срещу Борисов е, че е имало указания за това от най-високо място.

Мотивите, че е е имало „оперативни интереси” към лицето Бойко Борисов означава само едно – че лицето е привлечено като агент на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС, пише още в. Галерия.

Afera.bg

«