« Върни се назад Публикувано на 08.06.2011 / 17:02

Бойко Борисов подгони Т.Ж. Алексей Петров загуби от Веселина Томова и показа, че не познава Бойко

 

 

Сряда бе знаменателен ден за българската демокрация. Премиерът Бойко Борисов направи заявка за президентските избори – но за след пет години. Щял бил да се пусне на следващия вот. Преди това щял да довърши този премиерски мандат и да откара повеч от половината на другия. Така Борисов отговори по своему на предизвикателството „3 в 1”. Той пък направи заявка „2 в 1” – хем зарадва ехалето, че няма да го изостави по средата на пътя, че и ще притури, хем му обеща още два мандата да го радва, но като президент.

Поредната премиерска медийна бомба имаше и вторичен ефект за обкръжението на Алексей Петров. Този уж неустоимо осведомен фактор в държавата се провали. Обзаложи се на 12 май по време на пресконференция в хотел „Черно море” във Варна (пред очите на десетки колеги) с разследващата журналистка Веселина Томова, собственик и главен редактор на нашумелия сайт „Афера”, че Бойко Борисов ще се пусне на президентския вот. Обаче – не! Преди дни Петров се опита да направи завой. Обстоятелствата щели били да принудят Б.Б. да не се яви на изборите за президент. Няма такъв филм. Казана дума – изстрелян медиен проектил. Алексей Петров загуби от Веселина Томова и показа, че не познава Бойко Борисов. И последната дворняшка в Банкя надуши отдавна, че при Борисов всичко е предпоследно. Петров не го вдяна. Жалко.

Но това е само вторичен ефект за присъствалите на облога, за помнещите и за признаващите. Да се надяваме, че А.П. е сред тях. Иначе внушението след заявката на Бойко Борисов е ясно – „Няма отърване от мен! Ще ви радвам до пенсия!”. Суперско. Но от време оно е известно – човек предполага, Бог разполага. Както реди благи наставления Сун Бин – „Ако не следиш постоянно променящите се обстоятелства, няма да извоюваш победата.”. Симеон, Станишев и останалите бълваха заклинания за втори мандат – не стана. Борисов може и да успее. Но ще му се наложи да държи „публиката” зомбирана през цялото време.

Любомир Живков

www.bgsniper.com

«