« Върни се назад Публикувано на 13.03.2011 / 11:11

Бойко Борисов: Който има кон, да го язди, който има магаре…

 

 

Има една отколешна раздувка – политическа сила във възход и магаре да пусне на местни избори, пак ще го изберат. Но не е така, когато тръгне надолу дадена партия. Като СДС с такъв като Добрин Митев във Варна, да речем. Сега ГЕРБ не бива да повтаря грешките на синята партия. Ето, премиерът и лидер на ГЕРБ, Бойко Борисов, щял да бъде, разбираме, в морската столица на 26 март. По това време процедурата за номиниране на кандидат-кметове и харизматични, ех, местни публични лица за общински съветници, би трябвало да е в ход.

Специално за Варна ще си позволим някои предложения. Ще се фокусираме, разбира се, около необходимостта листата на ГЕРБ в града на голямата Костова болка да има „гражданска квота”. В партийните битки на герберите не се месим. А и засега Павел Димитров здраво държи юздите на някои меракландисани партийни кобилки. Думата ни е за възможността П.Д. да вкара в листата свръхизбираеми лица в листата. В тази връзка ще си позволим да му дадем само едно предложение.

Впечатлени сме как сногшибателната, пардон за русизма и прочие, местна супертопрепортерка и т.н Даниела Стойнова редовно „цъфти и връзва” точно пред П.Д. по време на брифингите му. Диана Желева, например, изобщо не се класира – свира се някъде край изхода. По тази причина не я предлагаме за герберния списък. Спасението за П.Д. е в Даниела Стойнова. Но тя е принципна. Ако не й харесат останалите в листата, има навика да напуска – справка изборите през 2003 г., когато затръшна вратата на СДС.

Затова П.Д. трябва да се постарае – да я котка, да я ухажва, да й разяснява „политическите фючърси”, да разчиства терена около Б.Б. и Ц.Ц., когато са на репортерската мушка на Д.С. Всъщност Даниела Стойнова май е единственият вариант на местните гербери да се справят с електорална прахосмукачка като разследващата журналистка Веселина Томова, която, научаваме, все пак можела и да реши да се пусне на вота, ако я ядосат достатъчно. Кой друг може да разбие Веселина Томава, ако не Даниела Стойнова – никой, разбира се.

Иначе местните нотабили на Б.Б. в морската столица могат да си яздят на воля кобилките, наредени на хранилка, за да бъдат ползвани по предназначение в свободното от партийни дертове време. Който няма кобилка…

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«