« Върни се назад Публикувано на 20.03.2011 / 18:09

Бойко Борисов: Като са ви скъпи картофите, садете си и ги копайте!

 

 

След срещата при МЕНЕ бензина падна с шест стотинки, похвали се дежурно Борисов и каза, че следва нова среща, от която пак щяло да се почувства намаление на цените на бензина.

На Меглена Кунева ще и се напомни какво са подписали при влизането ни в Европейския съюз, закани се Борисов и уточни, че той нямало да се явява като кандидат – президент.

Хората мизерстват, напомни Найденова на Борисов, а той и заговори за нивите, картофите и как били увеличили пенсиите… Премиерът уточни, че трябвало да се научим да ловим риба, а не да я взимаме наготово.

Ако няма пари в държавата, няма да вдигна пенсиите, отсече министър – председателят. Аз залагам всичко на инфраструктурата, заговори отново Борисов замагистралите.

Помолих Лукойл за поне едномесечен мораториум за цените, да не ги вдигат, във връзка с войната в Либия, изпъчи се още премиерът.

Темата по АЕЦ Белене бе отрязана от Борисов, като той отклони разговора към популизма за вдигане на заплати и пенсии. Говорихме за Белене, опита се Найденова да го прекъсне. Борисов обаче виртуазно се измъкна от темата.

Найденова обаче го заби пак в тази „нива”. Икономическият министър направи тази седмица няколко необосновани изказвания, тегли шута Борисов на министърът си и то особено за … „Лукойл”. „Казал съм му го лично, той си го знае!”, рязко отряза Борисов.

Ще строим Белене! Да, разбира се, как няма да строим Белене?!, показа позицията си министър – председателят.

Според Борисов имало двама европейски инвеститори за Белене, единият бил финландски – говорейки обаче, по мимиката му личеше, че не е много сигурен в онова, което твърди. Почакайте и ще видите, все пак запази хладнокръвие Борисов.

Кой ще дойде у нас и ще даде 6,3 милиарда особено при това, което се случи в Япония, попита Найденова, на което Борисов я контрира, че не слушала какво и се говори.

Като не даваме ние парите, какво ви интересува каква е цената?, попита Борисов и директно оповести, че Русия нямало да има никакво политическо влияние, дори и да строи АЕЦ Белене.

Ние нямаме техника, че да участваме във военна операция вЛибия, зясмано каза Борисов.

Найденова попита Борисов как ще коментира секретните грами на Джеймс Пардю. Премиерът каза, че четял доклади и не отговори, заливайки ни с приказки, че ГЕРБ се справяли с организираната престъпност. Важно било какво ще пише Уорлик, а не Пардю.

 

Afera.bg

«