« Върни се назад Публикувано на 16.02.2011 / 10:38

Бойко Борисов вкарва Трактора в МТС-то

 

 

Всъщност Борисов е прав. Ако Петров наистина е „лоялен гражданин”, а не задкулисна дружка с „омерта” на Б.Б., то е трябвало точно по примера на американските граждани (Нима не точно Петров не набиваше в канчетата на слугинчовците в медиите да пишат малоумно за ДАНС като българското „ФБР”, но без кавички, разбира се..?) да даде информация на компетентните органи. Дори само ако беше „лоялен гражданин”, а не държавен служител в Агенция за сигурност. Ккаво да кажем за Борис Велчев след казаното от Петров във вторник..? Петров да не се помайва пред репортерките, а да отива при главния прокурор, щом като толкова много се „съмнява”.

Както и друг път сме писали, инфото на уж много приятелския кръг на Цветелина Бориславова за кадровите намерения на премиера Бойко Борисов се оказа за пореден път пълна дезинформация. Предупреждавали сме колеги, че по линия на Румяна Бъчварова и Румен Миланов заинтересовани вкарват много черна дезинформация. Но те се изкушиха да играят остро и да тестват каналите си за инфо…

От месеци Румяна Бъчварова не трябваше вече да е шеф на политическия кабинет на Б.Б. Но е. От месеци Румен Миланов трябваше да бъде министър на вътрешните работи. Но не е. Сега „дизайнерите” могат на воля да се обясняват и оправдават с характера на Бойко – от инат не сложил Миланов на мястото на Цветанов, защото те били разкрили „сценария”, ех.

Бойко Борисов едва ли може да бъде сигурен за следващите ходове на Алексей Петров. Но най-много трябва да се притеснява за комбинациите на старите интриганти от ДС, пласирали се около партийни босове и „олигарси”, които „рисуват” Трактора във всички ципии срещу Генерала. В предизборната кампания ще бъдат раздухани още килърски истории, в които Б.Б. да бъде визиран като „знаещия” в сянка. Най-малко. Линията е ясна – Б.Б. да бъде вкаран в устойчив режим на обяснения.

Но пък и Борисов продължава да дразни Петров и ДС-интригантите зад него и покрай него. Румен Петков дали няма да изпадне в пълна истерия, след като Б.Б. продължава да не маха „наглеца” Цветан Цветанов?! Трактора дали няма да получи стресница като при един случай в ДАНС, ехидничат негови врази в банкерските среди? На всичко отгоре и Румен Миланов няма да е министър. Но малинката на мелбичката е, че Петко Сертов ще му е заместник в БОРКОР. Това не е ли особено унизително за Петров?

Но в същото време за пореден път става безпощадно ясно, че Б.Б. и Г.П. си играйкат игричките. В навечерието на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Георги Първанов неговият партньор в голямата политика Бойко Борисов му дава дружески нишан. Нима Петко Сертов не е човек на Георги Първанов до неприличие? Той се справи и със засуканите отношения между президента и Сергей Станишев, докато беше шеф на ДАНС. Сега Б.Б. ще го използва като вече публичен противовес на Цветелин Йовчев и Иван Драшков.

Петко Сертов се добавя към другите „посредници” между Г.П. и Б.Б. – Валентин Златев, Емил Димитров. Тази конфигурация никак не е изгодна за Алексей Петров. В един момент Трактора може да остане без значима роля. „Гоце” толкова много иска да обслужи интересите на руснаците по „модела Шрьодер”, но без да се превърне в мишена на американците, че одма ще похарчи Трактора, ако се наложи. И ако янките му дадат знак и превърнат Петров в „цена”. Румен Петков може да писка, колкото си иска. А.П. може да напише писъмце на Уорлик. И да не спира да се пита защо Първанов не коментира съмненията му на „лоялен гражданин” за причастността на Б.Б. към атентата срещу него през август 2002 г.

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«