« Върни се назад Публикувано на 17.05.2021 / 8:19

БОЖКОВ Е ФАКТОР, НО ПО-ВЛИЯТЕЛЕН Е БИЗНЕСМЕН ОТ ВАРНА. КОЯ НОВА „СОФИЙСКА БРИГАДА“ В ОД МВР ЩЕ ГО СПРЕ КАТО Е ПРОПРЕЗИДЕНТСКИ? АМЕРИКАНЦИТЕ ДЪРЖАТ ВЛАСТТА И ПРИ РУМЕН РАДЕВ, НО ПОД „ЧУЖД ФЛАГ“

Американците държат властта и при Румен Радев, но под „чужд флаг“. Божков е фактор, но по-влиятелен е бизнесмен от Варна.

Премиерът на служебното правителство ген. Стефан Янев се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа след назначаването си от президента Румен Радев.

Кой може да е изненадан? Ген. Янев е бил военен аташе във Вашингтон, ген. Радев се е обучавал в Щатите и според командването на ВВС на САЩ е „стратегически лидер“.

Освен двете най-важни фигури американците държат капии и чрез ключови назначения в кабинета – като Георги Панайотов за министър на отбраната.

Всъщност американците държат властта и при Румен Радев, но под „чужд флаг“ – засега. Васил Божков е фактор, но дали по-влиятелен не е бизнесмен от Варна?!

Павел Тонев беше назначен за шеф на митниците, които на практика се управляват от резидентурите на САЩ и офисите на служби на „янките“ – АНС, ЦРУ, ФБР, DEA и „Сикрет сървис“.

(DEA контролира наркотрафика от Узбекистан през Турция и България за Западна Европа, ЦРУ осигурява „силовия контрол“, АНС покрива комуникациите, ФБР обезпечава „контролираните“ пратки, а „Сикрет сървис“ прихваща разплащанията с „ирански“ долари.)

Тонев беше шеф на митниците в кабинета „Орешарски“ и заради това е свързван с Божков, но дали не е много по-близък с бизнесмен от Варна с проекти за стотици милиони в Швейцария?

Тази образцово „неутрална“ страна е оперативна база на ЦРУ от Втората световна война (тогава Управление за стратегически операции – УСО).

Румен Спецов беше назначен за директор на НАП и е сочен като много близък до Божков – не само заради пребиваването си в Дубай. Така е.

Обаче след хакерската атака през 2019г. американците влязоха в НАП и ФБР разполага с агентурно-оперативни позиции в агенцията.

Бисер Борисов, заместник-директор на ДАТО, се срещнал с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, разкрива сайтът „Брейкинг.бг“. И?

Ресурсът на ДАТО се контролира от АНС чрез базата на агенцията в посолството на САЩ и чрез агентура и изтичането на информация за срещата го потвърждава.

Дали директорът на ДАТО Цветан Китов, смятан за много близък с Бойко Борисов, ще бъде сменен, след като е сочен за кадър на „янките“?

Директорът на ГД БОП, друга ключова служба за американците по наркотрафика, главен комисар Любомир Янев, също все още не е сменен.

Божков, сочен като прокси на ФСБ по Трафика, няма как да не е наясно с позиционирането на американците, но дали бизнесменът от Варна не е фактор в Схемата?!

Този знаков бизнесмен от морската столица осигури почти десет хиляди гласа контролиран корпоративен вот за ГЕРБ, коя нова „софийска бригада“ в ОД МВР ще го спре да го направи отново?

Той дали няма позиции в президентството чрез връзките на евродепутат, сочен като близък до него, от „Демократична България“, смятана за „партия“ с президента?!

Прегрупирането на едрия бизнес след пренареждането на властта от президента Румен Радев е факт и ще осигури ресурс за вота за втория мандат.

ГЕРБ вече посочи Васил Божков като „олигарха на Радев“, който кадрувал ресурсните ресори в служебния кабинет и като „ресто“ щял да финансира кампанията.

„Всяка олигархия се стреми да започне да работи и със следващото управление. Няма как олигархията – Васил Божков или който и да е олигарх, да стане олигархия на Радев. Ние имаме различна ценностна система с предишния премиер, те дори не се пресичат“, заяви президентът Румен Радев пред БНР в отговор на атаките на ГЕРБ, че в служебното правителството има назначения на фигури, сочени като близки до Васил Божков.

Президентът може да спечели втори мандат и без финансиране на кампанията от Божков, след като знакови бизнесмени, свързвани с американците и… ГЕРБ, едва ли ще откажат подкрепа – с ресурс и корпоративен вот.

Така американците ще държат властта и при втория президентски мандат на Румен Радев, който чрез служебния кабинет посочи модела на следващото излъчено от парламента правителство и под негов патронаж.

Вероятно вече няма да разчитат на операция под „чужд флаг“, а на сочени като свързани с тях бизнесмени, които подкрепят смятана за близка до президента партия.

„Режимът рухва“, заяви пред БНР президентът Румен Радев за управлението на ГЕРБ, но американците остават решаващ властови фактор – техните мрежи в икономиката и службите няма как да рухнат.

Президентът ще бори корупцията с „янките“ – посланик Херо Мустафа обяви това като приоритет при срещата си с премиера Стефан Янев.

Бизнесмените, свързвани с американците – от Иво Прокопиев и Кирил Домусчиев до знаковия бизнесмен от Варна, ще съдействат, защото те вероятно нямат нужда от схеми, сочени от „янките“ като корупционни.

Корупция като в България в САЩ няма – лобизмът е симбиозата на властта и бизнеса. Резидентурите на американците ще подредят чрез своите „агенти за влияние“ лобистки режим, който като в САЩ не се предполага да рухва и у нас.

Бизнесмени, които са ползвали чадъра на досегашния „рухващ режим“ и на американците в трансграничните си операции, сега се пренареждат край него, те и „янките“ винаги са в уравнението на властта.

 www.bgsniper.com 

«