« Върни се назад Публикувано на 11.02.2014 / 16:38

БОГОМИЛ БОНЕВ: ЦЕЦО, ЦЕЦО, ГРЕШНО ЛИ СЕ МОЛЕШЕ ИЛИ ГРЕШНО ЗАКУСВАШЕ!

 

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев саркастично е коментирал на стената си във Фейсбук отричането на Бойко Борисов от Цветанов: „Виновен, до доказване на противното. Сам си го изпроси. Цецо, Цецо, грешно ли се молеше или грешно закусваше. Сега ти остава само утешението, че като изсърбаш докрай надробеното ще направиш наистина едно добро – да не ни пишат повече по докладите, че нямаме осъден министър“.

Ето и какво каза Борисов в парламента:

Думите на Цветан Цветанов не съвпадат с позицията на ГЕРБ. Категорично осъждам политиката и начина, по който се води. Разбирам това, че след като има обвинения, той трябва да се защитава и да отговори на тези неща, но той говори като пряко засегнат от делата човек. Това не е позиция на партията, напротив – ГЕРБ винаги е била за това да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие.Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, а сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад, главният прокурор е изваден като положителен пример. Доколкото знам, вече има реакция и от прокуратурата, така че, ако Цветанов има доказателства, че е прав, те трябва да отидат там. На този етап, и обратната страна по никакъв начин не ме е убедила, че тези подслушвания са факт.

Навремето, главният прокурор Филчев е идвал в кабинета ми, като главен секретар, за да планираме операции. И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов после, много пъти прокурори са били в МВР. Това не е нищо, което е осъждано или осъждащо, напротив, винаги съм бил на принципа – да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР, от страна на прокуратурата, защото те са господар на производството. Те след това отиват в съда, за да защитават това, което МВР или ДАНС са направили. Много съм разочарован от това, което се води между депутати в публичното пространство, наместват се имена на магистрати, ако някой има информация, ако някой може да потвърди това, което счита, че е истина, има надлежен ред в прокуратурата и да си провери, дори да се каже директно, конкретно да се вкара в анкетна комисия в парламента и да видим дали е така или не“.

Afera.bg

 

«