« Върни се назад Публикувано на 25.02.2014 / 15:58

БОГОМИЛ БОНЕВ: ПРОТЕСТНА МРЕЖА СЕ ОЛИЦЕТВОРЯВА ОТ ЦОНА И АСЕНЧО ТЪПОТО, НАЛИ?!

 

След като „Протестна мрежа” на „умните”, „красивите” и „интелигентните” днес помпозно обявиха, че внасят сигнал до главния прокурор за „престъпна група Цветан Василев, Делян Пеевски, Николай Бареков”, бившият вътрешен министър Богомил Бонев е коментирал на стената си във Фейсбук „събитието”:

„Протестна мрежа се олицетворява от Цона и Асенчо тъпото, нали?!

Престъпления против правосъдието
Чл. 286. (1) (Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(2) (Предишна ал. 3 – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.”

От своя страна Асен Генов, очевидно виждайки се в ролята на „репресиран” „подобно на Русия” е написал:

„Империята отвръща на удара: само час, след като внесохме в прокуратурата сигнал срещу #Пеевски, #Бареков и #Василев от адвоката си научих, че утре в 14:00 в 3-то РПУ ще ми бъде повдигнато обвинение за случая на Позитано 20. Свидетели сме на опит съдебната система да бъде употребена за политическа репресия срещу опонент. Политическият протест ще бъде приравнен до криминален акт. Подобно на Русия. И България през #1984.”

Afera.bg

 

 

«