« Върни се назад Публикувано на 14.03.2021 / 17:07

БОБИ МЕКОТО Е АРЕСТУВАНИЯТ ЗА КОКАИНА В ЮАР

Борислав Атанасов, известен като Боби Мекото, е един от арестуваните българи в ЮАР, които пренасяха кокаин за около 40 млн. долара в рибарски кораб под панамски флаг, боядисан обаче в български. Другите двама българи са – Марио Васев и Атанас Биков.

Марио Васев бе заподозрян за убийството на писателя Георги Стоев, който бе убит, работил е за „Аполо Болкан“ и Златко Баретата преди години.

В края на май 2020 година в „Студентски град“ в София в депо бяха намерени 327 килограма кокаин, които според брилянтни източници на АФЕРА, отново са били свързани с Боби Мекото. Наркотикът тогава пак идва от ЮАР.

Боби Мекото бе един от отвлечените от бандата на „Наглите“ и освободен след откуп от 600 хиляди евро. Боби Мекото е лежал в немски затвор заради източване на банкови карти, заедно с Александър Торбов, който пък е бил обвиняем преди повече от 10 години за трафик на кокаин от ЮАР за България, но така и остава без присъда.

Според източници на АФЕРА, очевидно някой е набутал Боби Мекото да прокарва по този начин  и с подобна „логистика“ – с рибарския кораб дрогата край Кейптаун, тъй като точно в този район безотказно полицията хващала всичко.

По информация на брилянтни източници на АФЕРА, Боби Мекото е бил в близки отношения и с бившия политик от ГЕРБ  – О. А, който пък е в близки отношения с един шоумен, начинаещ политик.

И тримата българи са с тежки обвинения и ако бъдат осъдени ги чака 25 години затвор.

Afera.bg

 

«