« Върни се назад Публикувано на 07.08.2014 / 8:37

Близнашки, засрами се! Служебният премиер грубо погазва Закона за движение по пътищата пред МС

Служебният „министър-председател“ Георги Близнашки извърши тежко нарушение на Закона за движение по пътищата. Час и половина след като приключи първото заседание на служебното „правителство“, човекът с юридическо образование, професорът по конституционно право, в разрез с всички правила за безопасност за движение по пътищата, премина необезпокояван през пътното платно на булевард „Дондуков“.

Нещо повече, Близнашки извърши нарушението пред погледите на охранителите от Националната служба за охрана, както и със съдействието на дежурен полицай от КАТ-Пътна полиция към Столичната дирекция на вътрешните работи. Свидетели на грубото нарушение на Закона за движение по пътищата станаха и десетки водачи на моторни превозни средства, които бяха принудени да спрат, за да не прегазят самозабравилия се т.нар. „премиер“. Нарушението на Георги Близнашки е документирано и от камерите на столичното видео-наблюдение.

„Афера“ настоява за следното:

– В срок от 2 /два/ дни – министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов да представи на обществото документ за платена глоба /акт/ от лицето Георги Петков Близнашки, роден на 4 октомври 1956 г. в с.Скравена, Пернишко. С адрес по месторабота, считано от 6 август 2014, бул. Дондуков 1, Администрация на Министерския съвет.

  • В срок от 2 /два/ дни – министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов да представи на обществото информация за резултатите от извършена проверка за изпълнението на служебните задължения от полицай от КАТ-Пътна полиция при СДВР на 6 август 2014 г., в периода от 16.30 – 17.30 часа.
  • В срок от 2 /два/ дни – министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов да представи справка за всички издадени глоби /актове/ на пешеходци, които са извършили нарушения на Закона за движение по пътищата, като в разрез с правилата са преминали през булевард „Дондуков“ в района между Министерския съвет, Народното събрание и Администрацията на президента. Справката да съдържа подробна информация за броя на санкционираните граждани в период от 1 януари 2014 г. – 6 август 2014 г., включително.
  • Лицето Георги Петков Близнашки, назначен за „служебен министър-председател“ публично да се извини пред гражданите за извършеното от него нарушение на Закона за движение по пътищата, с което умишлено е застрашил водачи на МПС-та, както и живота и здравето на служители на Националната служба за охрана.

„Афера“ ще счита липсата на отговор на поставените искания, за страх от признание и налагането на двоен стандарт в работата на Министерството на вътрешните работи. Вярваме, че Йордан Бакалов ще изпълни служебните си правомощия, противното би значело, че незабавно трябва да подаде оставка!

За тези от вас, които ще ни обвинят в тенденциозност, „Афера“ припомня, че до Главния вход на Министерския съвет се намира вход/изход на подлез „Света София“, който свързва триъгълника на властта – МС, НС /бившия Партиен дом/ и Администрацията на президента.

Извън горните факти, „Афера“ ще заключи: Близнашки, засрами се! Как да очакваме, че ще организираш честни избори след като още в първите си часове на своето „управление“, ти най-демонстративно и подлагащ на риск десетки български граждани и служители на НСО, извършваш нарушение на български закон, приет от българско Народно събрание, потвърден с указ на държавния глава и подпечатан с държавния печат на Република България!

А, ако те бяха блъснали?!

Снимката, която документира грубото нарушаване на Закона за движение по пътищата е на в-к „Преса“.

Afera.bg

 

 

 

«