Публикувано на 05.03.2022 / 15:41

БИТКАТА С НАЦИЗМА НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА. А ЗАЩО ЛЮБИМИЯТ ЗА НЯКОИ ЗАПАД НЕ ВИЖДА ТОВА? НЕ МУ ИЗНАСЯ. НЕ ИСКА. „ТОВА ЗА КОЕТО СЕ БИХА ВАШИТЕ ДЯДОВЦИ, РУСНАЦИ, ДНЕС ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОВЪРШИТЕ ВИЕ“

Поради геймърската ми природа, на стари години, хаха… играя в една рускоезична игра от десетина години. Затова имам близки приятели и от Русия, и от Украйна – хора, с които сме изключително близки.

Войната, или ако предпочитате – специалната военна операция, ги раздели. Част от украинците започнаха да ме заливат с фейкови видео и да ме наричат фашистка, защото не пожелах да кажа, че съм против Русия;

Други – и те са много по-важните… споделиха: „Никога не съм стрелял срещу хора, исках да бъда педиатър… Но ако аз не стрелям срещу руснаците, те ще убият майка ми“.

Трети живеят в Донецк и всеки ден се молят за живота си! Живеят в бомбоубежища и всеки ден се моля да оцелеят…

Четвърти са в Николаев, синът им е заминал за Воронеж преди повече от година. Спят в банята за по голяма сигурност, защото там поне няма прозорци, а дядо и баба на село нямат ток, при това боледуват от ковид.

С кого съм аз? Имах приятел от Донецк, когото ковида отнесе през август, светла му памет. По някакъв повод беше казал – „вие си мислите, че имате представа какво е война… Ние живеем във война 8 години“.

А защо любимият за някои Запад не вижда това? Не му изнася. Не иска. И много отдавна не иска…

Страшното е, че сега на територията на Украйна действат батальоните Азов и т.н. За тях сигурно сте чували? Един израелски анализатор каза на руснаците – това, за което се биха вашите дядовци, днес ще трябва да довършите вие. Битката с нацизма не е приключила. Какъв смисъл има да философстваме кой крив и кой прав? Когато войната не е до нашия дом, е лесно да се философства. Но може би все още има как да продължим да мислим.

Просто не можех да ви го кажа, а вие – мислете…

Бистра Варнева

Коментари 29 за
“БИТКАТА С НАЦИЗМА НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА. А ЗАЩО ЛЮБИМИЯТ ЗА НЯКОИ ЗАПАД НЕ ВИЖДА ТОВА? НЕ МУ ИЗНАСЯ. НЕ ИСКА. „ТОВА ЗА КОЕТО СЕ БИХА ВАШИТЕ ДЯДОВЦИ, РУСНАЦИ, ДНЕС ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОВЪРШИТЕ ВИЕ“”

 1. Германия има нужда от спешна денацификация! Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили! Бон, ГДР, Нюрнберг на гейовете трябва да им бъдат припомнени, по единствения разбираем начин!

  1. Мисля, че се сещаш кой може да го направи това.Само че на тях майтап им се струваше. До оня ден. Сега започна да им светва що за каша са надробили и бият отбой. Ама зеленски реве, че се къса-Що така бе НАТО.

 2. Само се чудя, след като днес от украински КПП са стреляли по кола с телевизионен екип на „Скай Нюз“ /с голям надпис ПРЕСА, между другото/ и те едва са се измъкнали пеша, как ще го обяснят това по тяхната телевизия. Добре че операторът беше с бронежилетка, че иначе щеше да даде фира.

 3. Ей, коко ли си, не знам какъв си, но по-написаното си личи, че и ти си от кохортата на „Луков марш“, нещастно нацистко копеле! Европо, отвори си очите, накъде вървиш Европо?

 4. В украински медии се появи информация, че ликвидираният днес от СБУ Денис Киреев, член на делегацията за преговори с Русия, е предложил да бъдат предадени видни националисти и радикали, за да бъдат спасени Киев, Мариупол, Харков и други градове от унищожение.

  Според друга информация той е искал да премине на страната на Русия и да свидетелства за престъпленията на режима в Украйна.

  Заради това той е бил екзекутиран от Службата за сигурност на Украйна. Преди това Киреев работил в много от корпорациите на Клюев, както и в екипа на Янукович. Той оставя след себе си жена и три деца.

  СБУ ликвидираха член на преговорната група на Украйна СНИМКА 18+

  Най-важното което трябва да се разбере тук, е че това убийство е сигнал към Зеленски и хората около него. Тя трябва да запомнят, че всякакви договорености в Беларусия няма да се считат за легитимни, ако не са по вкуса на крайните радикали, които искат продължаване на войната независимо на каква цена. Това коментират опозиционни украински медии.

  Те припомнят също така, че именно десните националисти в Мариупол днес прекъснаха евакуацията на цивилното население и няма как да се организира хуманитарен конвой. Пак те са взривили близо до Киеев железопътни релси, за да се предотврати извеждането на цивилни от обсадената столица.

  Всички тези процеси могат да торпилират третия кръг от преговорите, тъй като ще поставят под съмнение способността на украинската делегация да изпълни споразуменията.

  Поради това е възможно да се навлезе в продължителен етап на конфликта, от който няма изход чрез преговори.

 5. Жив нацист няма да остане в Украина, а след това ще бъде даден срок на Сащ да изтегли терористите си от териториите на Източна Европа, както е било до 1997 година, и ще последва военно-технически отговор ако не изпълнят договора, който са подписали, и който беше показан.
  Второ напомняне няма да има за англосаксонците.

 6. яяяя,хитлерчо вече порасна-станал хитлер и доктор менгеле….Д-р,Гълъбова как сте го изпуснали това…

 7. Вижте какво правят сърбите. Наистина ние сме подлоги и дебили.
  Защо всички западни СМИ избягаха от Русия защото са лъгали до сега и сега ги грози до 15 години затвор.

  1. Ех … сърбите……..
   Ами Джокович какво направи.
   Де да имахме и ние нашия Ноле…
   Де да имахме поне малко достойнство. Не говоря за обикновенните хора, а за тези които си въобразяват, че като са ни излъгали веднъж, сега могат да се гаврят с нас.

 8. Генерал-майор за първи път без цензура говори за спецоперация в Украйна
  https://www.youtube.com/watch?v=MDFdR27AuR4
  Царьград ТВ 153 хил. Абонати
  На чия страна е превесът в противопоставянето Русия-Запад и какви са шансовете на Украйна за помощ от НАТО? Вече активно денационализираме независимата и отново, както след Великата отечествена война, унищожаваме банди от бандеровци, неонацисти на тази територия. Със сигурност ще можем да доведем тази, включително идеологическата борба, до победен край, а украинското население масово ще премине на страната на Руския свят? Специално издание на програмата „интервю“ на първия руски, в студиото – героят на Русия, генерал-майор от авиацията Сергей Липовой.

 9. Не е истина направо какви идиоти има в България каза:

  Днес в сайта на агенция ПИК някакъв тип(забравих му името), криминален психолог, който явно се прави на профайлър по холивудски маниер, надълго и нашироко се опитва да разсъждава защо руската посланичка Елеонора Митрофанова била в униформа, когато встъпила официално в длъжност като посланик на Руската Федерация в Република България.
  Демек още тогава показала, че уж Путин отдавна се готвел за война. Щото Митрофанова носила униформа.
  Хайде да му го обясним на този тип простичко като за олигофрени.
  Още от времето на император Петър I, с царски указ всички руски дипломатически представители, държавни чиновници, тайни и явни съветници били задължени да носят униформи със съответните знаци, обозначаващи техния ранг. Униформи за цивилни служители наподобящи военните униформи, но съществено различаващи се от тях. Има даже „Таблица рангов государственньix служителей и знаков различия“.
  Традицията се запазва за 300 години до революцията от 1917г. когато болшевиките премахват тази традиция. След 1945г. и края на Втората световна война, Сталин отново връща униформите за държавните и дипломатическите служители. По същия начин, както през 1943г. връща отново старите офицерски униформи с пагони от царско време.
  Униформите за дипломатическите представители се запазват за целия съветски период 1945-1991г.
  След 1991г. и до ден днешен руските дипломатически представители обличат своите специални дипломатически униформи при особено тържествени случаи.
  Дори самият руски външен министър Сергей Лавров го има на снимки в дипломатическа униформа. Има снимки в Интернет и могат да бъдат видяни.
  Така че в случая говорим за обща култура. А този криминален психолог от школата в Симеоново да не се прави на умен, говорейки пълни глупости.
  Сигурно се надява козяците да го забележат и да му предложат високо платена работа като профайлър я във ФБР, я в ЦРУ. Хахахаха.

 10. „батальоните Азов и т.н. …“ Важно е да се знае, че те не са самодейци. Те са интегрирани в украинската армия. Армия с такъв състав няма право на съществуване в Европа. Надеждата е в Русия.

 11. През 1975г. Общото събрание на Организацията на обединените нации(ООН) с единодушно решение приема декларация, с която осъжда ционизма и като идеология го поставя на равно с нацизма и фашизма.
  Горе-долу по същото време Световната здравна организация(СЗО) приема декларация, с която определя хомосексуализма и педофилията като психически заболявания.
  През 1992г. ООН и СЗО отменят горе приетите декларации. Кой разбрал – разбрал.

  1. Бях студент в пети курс и на лекция по социална хигиена, професорът ни каза, че трите най-разпространени болести в САЩ са сърдечно-съдовите заболявания, травматизмът и … хомосексуализма.
   Сега сбърканяците станаха новия елит?!?

 12. Документи, изтекли от строго секретната Biolab, доказват, че САЩ са извършвали смъртоносни биологични експерименти върху украински войници

  Какво да очакват нашите войници, попаднали в Биолабораторията на САЩ във ВМА?

  https://bastareport.eu/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-bi/

 13. Нео-нацистите са лошите на Запад само когато Убиват талибаните там!!!

 14. Западът търси реванш за 1945 година!
  Затова тихомълком си отгледа такава хидра в Украина и безгласно одобряваше ежегодните фашистки шествия на ветераните от хитлеристките зондер команди в Прибалтийските републики!
  Илюзията за мир приключи!
  Живеем отново във Време разделно!
  Бог да пази човеците! Амин!

 15. Бистра, едвали ме помниш от едновремешната ни „проходилка“ в журналистиката. Бяхме млади и зелени, но повече от емоционални. Сега узряхме, ама дали помъдряхме?…
  Поздравявам те от сърце за текста! По силата на много житейски и професионални обстоятелства съм ходил много пъти, а съм и живял няколко години в СССР. В последните години обаче и Украйна, и Русия се измениха неузнаваемо, а хората вече не са същите.
  Но напълно се присъединявам към позициите ти от тази публикация!

 16. По някакъв повод беше казал – „вие си мислите, че имате представа какво е война… Ние живеем във война 8 години“.

  Над 90% от българите също са хал хабер. Мислят че това е някаква комп.игра, но когато пристигне и започнат да мрат близките и децата им ще се освестят.
  Лошото е че джендър-паплачтта няма деца и мрази праволславните и няма как да се разминем.

 17. нацистките батальони държат за заложници около 5000 чужденци като жив щит: в гр. Харков – 1500 студенти от Индия 200 граждани на Йордания, 40 граждани на Египет, 15 граждани на Виетнам. В гр. Суми – 576 индийски граждани, 159 граждани на Танзания, 121 китайски граждани, 100 ганайски студенти, 60 египетски граждани, 45 йордански граждани, 16 пакистански студенти, 15 граждани на Тунис и 14 граждани на Замбия. това е най-голямото вземане на заложници от терористи в историята на света…

  1. Ще излезе всичко на светло за онез издухани з.о.м.б.и.т.а на ц р.у нагъчени с всякви наркотаци

  2. На украинските нацистки кучета, кучешка смърт. Нацизма е идеология, най-човеко ненавистната. И ще ми говорите за Зеленски и останалата му пасмина, кой приюти в редовната украинска армия, паравойния „десен сектор“, батальоните / може би вече и полкове/ „Айдар“, „Азов“, „Харков“ и други нацистки пара военни формирования.? Кой държи заложници гражданите на 450,000 хиляден град като Мариопол.? Нали са големите мъже, но явно само срещу невъоръжени хора. Нека излезат на бойното поле, а не да се крият като плъхове зад гърба на гражданите. Все повече се убеждавам, че в Украйна през тези години се е провеждала открито нацистка политика, насаждаща в съзнанието на украинците, че са „висша раса“,че другите и особено руснаците са „унтерменш“ /нечовеци/. Да виждате нещо различно от нацистката хитлеристка идеология? Да включиш в редовната армия паравоените нацистки формирования това е също копиране едно към едно на „SS“ войските в хитлеристка Германия. Затова казвам за украинските нацистки кучета трябва без милост кучешка смърт. Те от друго не разбират.

 18. за да определите какъв човек стои срещу вас – просто му задайте въпроса „одобрявате ли фашизма?“ и по отговора веднага ще лъсне истинската му същност…
  нормалният човек ще отговори: НЕ !
  психопатът ще отговори: ДА!
  педерастът ще започне да увърта за „евро-атлантически ценности“…
  а когато ООН прие резолюция за необходимостта от борба с героизацията на нацизма. СAЩ и Украйна гласуваха против, a ЕС /и България/, се въздържаха…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *