« Върни се назад Публикувано на 20.03.2022 / 11:30

БИТКАТА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЕРСТВО. НИНОВА ВЪРНА ДЯСНАТА РЪКА НА ПОРОЖАНОВ В ДФЗ, РАЗСЛЕДВАН ЗА ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Корнелия Нинова върна дясната ръка на Порожанов в ДФЗ, Янаки Червеняков беше разследван за едни от най-големите далавери в земеделието!

Докато лидерката на БСП уверено ръководи министерството на икономиката, или каквото нейните партньори в управлението й дадоха от него, в единственото министерство, в което има голям финансов ресурс – земеделското, тече подмолна война с множество участници.

Публична тайна в ДФЗ е, че невзрачният на външен вид министър, минаващ за приближен на лидерката на БСП, същевременно е дългогодишен приятел на скандалния Янаки Червеняков, за който многократно сме писали.

Доказателство за тази близост е и назначението на Виктория Иванова (с много близка връзка до Янаки) за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ, а отскоро се говори, че шефът на кабинета на Нинова Калоян Методиев искал да я прави заместник министър на земеделието. По думите на наши източници именно единствено и само Методиев се занимавал с назначенията в земеделието, въпреки, че официално се води само началник на кабинета на Нинова в икономическото министерство.

От друга страна Иванов пък често ходи на лов с председателя на комисията по земеделие в НС, който е протеже не на кой да е, а на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов.

Коя страна би избрал Иванов? Той доста добре се е ориентирал за краткото време от своето управление, което видно няма да бъде дълго. Освен с Янаки, министърът използва и каналите за средства, установени от служебното правителство и именно от небезизвестните Емил Дърев (многократно сме представяли неговите подвизи), съветник на служебния министър и Явор Гечев заместник-министър в служебното правителство. Иванов бързо е влязъл в контакт с въпросните господа и зад гърба на партийната си шефка вече се договаря за своя дял от работата на схемата за насочване на потоците от пари в земеделието към правилните хора и фирми.

Според информацията ни в момента другият човек в Министерство на земеделието, който разполага с неограничена власт е шефката на кабинета на министър Иван Иванов, Валя Петрова. За нея неофициално се говори, че минава за близка до сърцето на Иванов.

В най-скоро време ще представим и факти от всички фронтове за установяване на контрол над министерството на земеделието.

Андрей Червенков

«