« Върни се назад Публикувано на 27.01.2011 / 18:49

Битката е за парите от контрабандата на цигари. Сега те влизат в кръга „Цветанов – Флоров”

 

 

Всичко, което се случва в държавата, целият сериал, разигран от кръгове по интереси, не е нищо друго освен яростна, директна битка за парите от контрабандата на цигари. Те се изплъзнаха от ръцете на кръгове, свързани с предишната власт и сега се дирижират от кръга „Цветанов – Флоров”.

Преди избухването на СРС-фойерверките, двама души бяха твърде благосклонни към вътрешния министър. И Румен Петков, и Атанас Атанасов приветстваха действията и работата на Цветан Цветанов и публично го тупаха по рамото.

Кога започна атаката със записите?

След връщането на вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров от САЩ. Там, твърдят източници, Цветанов си позволява знаковата фраза: „Аз съм готов да поема политическата отговорност, ако стане политическа криза!”.

Преди месеци пък Румен Петков е в САЩ заедно с Румен Миланов. Първият вече има своя Асоциация за сигурност, другият също основава своя такава. Какви контакти е имал в САЩ Румен Петков остава загадка, но малко по-късно се разиграва скандала с отказа му за виза, в който главно действащо лице е американският посланик Уорлик.

Ами ако целия този скандал се използва за да легендира прикритие на Петков, заради задкулисни обвързвания с янките?!

Румен Петков внезапно след комплиментария период към Цветанов започва яростно да го атакува.

Атанасов също забравя подкрепата си за Цветанов и го слага на мушката. А самият Бойко Борисов споделя в тесен кръг, че в неговия кабинет Родерик Мур му казва, че Атанасов е човек на американците.

Преплетките са на пръв поглед абсурдни, но напълно логични.

Да започнем обаче отначало.

По времето на Тройната коалиция, времето, в което вътрешен министър е Румен Петков, сегашният герой на сагата със СРС-тата Тони Странджев прави справка за връзки на алкохолни босове с висшестоящи от БОП, МВР и НСС.

Справката е подписана от Тони Странджев, той я докладва на Ваньо Танов, Танов я докладва на Илия Илиев, а Илиев я дава на Валентин Петров. Валентин Петров алармира тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Румен Петков звъни на Тони Странджев по телефона и го пита: „Ти от кой отбор си? От нашия, или…?” Странджев отговаря: „Аз съм от отбора на МВР!”.

Странджев е уволнен като зам-шеф на БОП.

При сегашната власт, вече като зам-щеф на Митниците, Странджев попада отново в разгорелия се огън на войната между МВР и Министерството на финансите. Залогът е митниците и контрола върху парите от контрабандата. Особено на цигарите и синтетиката.

Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов поисква от Танов да назначи трети заместник на Митниците, който да е негов човек.

Именно Цветанов е човекът, който във всяко министерство набутва по един такъв комисар под благовидния повод „да следи за лоялност към ГЕРБ”. Ваньо Танов обаче отказва. Разпространените записи са от периода, в който Танов и Странджев са викани на разпити заради акцията на МВР в Свиленград. Вероятността да бъдат слушани на живо, е с твърде висок процент.

Румен Петков не крие неприязънта си към Танов.Той сменя рязко настроението си към Цветанов и това се случва след като ексвътрешният министър не успява да се качи на каруцата на АБВ на Първанов. А там вече са … и Борисов, и Цветанов, колкото и абсурдно да звучи.

Най-важната война обаче е заради парите от контрабандата на цигари и амфетамините. Мангизите, контролирани от ръцете на играчите от бившата власт, вече са кръга „Цветанов – Флоров”.

От едната страна са Дянков, Танов, Странджев, от другата – Цветанов, Флоров. Румен Петков създава известна алюзия, че са на една писта с Тони Странджев, дори съжалява, че е сбъркал с уволнението му. Биейки по Танов, Петков обаче цели едновременно и Цветанов.

Интересен детайл е и, че уволнението на Красимир Николов от Митниците е директен удар срещу спирането на „папото” на кръга „Банкя”.

В цялата тази игра Алексей Петров – Трактора търгува себе си. Слугинажът му е използван като пощенска кутия. Трактора, както винаги също е задействан като изпълнител, той винаги е можел само това, капацитетът му за „капо ди тути капи” е нисък.

За спецсредите е ясно обвързването на Цетанов и Флоров с американските служби. „Абсурдната” хипотеза, че янките връткат Борисов все повече върви към потвърждение. Главният прокурор Борис Велчев също е под контрол на Уорлик. Велчев бе обхванат от пълна амнезия за да провери кои са тези „две-три фирми” под чадъра на Цветанов и на кого е плащал Мишо Бирата.

„Мекият” Станишев успя да махне Румен Петков само при съмения, а „коравият” Борисов не смее да пипне Цветанов. От Уорлик ли го е страх?

Или от информацията, която имат Цветанов и Флоров за него?

Дали се усеща Борисов в какво менгеме го прищипват? При избухването на скандала с апартаментите на Цветанов, щефът на НАП отива при Борисов и той му казва: „Пази ми Цецо, с другите прави каквото искаш…”. Проверката на НАП във връзка с апартаментите на Цветанов е удължена с двайсетина дни. Вероятно неслучайно.

Още по-назад във времето Борисов нарече Цветанов и Дянков „моите слънчица”.

В змиярника му от „слънчица” новата резидентура на американските спецслужби у нас вече работи по инфо за „Котараците”. Кой е дал сведения? Въпрос без никаква трудност.

Иван Петров

«