« Върни се назад Публикувано на 08.03.2014 / 10:52

БИВШ US РАЗУЗНАВАЧ: САЩ ПОДГОТВЯШЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ „ВЪСТАНИЕТО“ В КИЕВ

 

Западът подготвя “вълненията” в Киев в продължение на няколко години, заяви бившиятсътрудник на американското разузнаване Скот Рикард в интервю за канал Press TV. Подумите му само САЩ са инвестирали в протестите повече от 5 милиарда долара, като втях не влизат парите, които отделили за целта някои американски бизнесмени.

Нашият гост от Вашингтон каза, че руснаците нямат никакво право да се намират натериторията на Украйна. Какво мислите за това, г-н Рикард?

Рикард: За човек като Фредерик Петерсън, който през целия си живот е поддържалриториката на Държавния департамент на САЩ, това е напълно обяснимо. Съвършеноочевидно е, че проведените в началото на 90-те години референдуми в Украйна,доведоха до значими промени в страната. Това се отрази благоприятно на населението.

В същото време мнозина, които след Втората световна война се оказаха, така да гинаречем, в централните части на Русия, също са могли да се върнат в Крим и в другирайони на страната.

Сега да погледнем Украйна днес. В страната живеят 50 милиона човека, около 60 на стоот които са руснаци и покрай това само около 12-20 %, може би 15 на сто отнаселението на Крим са татари. Тоест зад тези немногобройни протести в Киев стоисамо една не толкова голяма група хора – украинци. В протестите се използва голямоколичество коктейли „Молотов”, протестиращите действаха активно и получавахаподкрепа отвън, а именно – от Запад. Съобщава се, че само правителството на САЩ еинвестирало в протестите над 5 милиарда долара. За това е разговорът на ВикторияНуланд с американския посланик в Украйна, за който тя бе уличена.

 Ситуацията в Украйна се развива по свирката на Съединените щати от доста отдавна. Втова инвестираха средства Пиер Омидяр, основател на сайта eBay, а също и ДжорджСорос. В продължение на няколко години се разиграва сценарий, по който се подготвя„въстание”, както те го наричат – то е режисирано от Запад.

 Причините за тези събития са чисто икономически и геополитически. Западът се опитвада вкара Украйна, както и други съветски републики в НАТО. В същото време се опитвада ги направи и част от Европейския съюз. Но много граждани на обединена Европа неискат да виждат Украйна като член на ЕС. Фактически тя би станала за тях тежест, ощеедна държава парий, коментира Рикард.

Интервюто на Скот Рикард, бивш лингвист на американското разузнаване, е направено на 3 март за канал Press TV

 

«