« Върни се назад Публикувано на 02.09.2022 / 11:00

БИВШИЯТ ШОФЬОР ОТ ДС ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ВЛИЗА В ГАЗОВИЯ БИЗНЕС, ОПИТВА СЕ ДА СПРЕ СТРОЕЖА НА ЧИРЕН

Ще може да си „купи“ още семпли апартаментчета.

Любителят на „скромни“ жилища и апартаменти, които по традиция се водят на тъщата (който не вярва, да си спомни за 6-те жилища на въпросното лице от скандали от 2011), Цветан Цветанов е намерил ново поприще за реализация на стремежа си към още по-голямо забогатяване.

От няколко седмици, използвайки медийните „вълни“ на близките си братя Вълневи той упорито атакува фирми с доказан опит, които искат да разширят така важното за страната ни газохранилище в Чирен.

Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ и бивш шофьор на автомобил ЛАДА 1300 в бившето 7-мо управление на Държавна сигурност ( известно като ЦИОУ- Централно информационно организационно управление на ДС) другарят Цветанов поведе пунически войни срещу Главболгарстрой, за да не допусне стратегически обект за България да бъде с увеличен капацитет. Това е повече от иронично, защото по времето, когато Главоболгастрой вече е строяла огромни обекти, Цветанов е въртял „геврека“ на десарската ладичка, но такава е българската история, в нея селянинът Ивайло става цар, а ДС -шофьорът и скромен бегач стана Министър на вътрешните работи  и втори човек в  ГЕРБ дълги години, от къде пак бе разкаран пак заради поредния скандал с апартамент. Извън старата си партия  той дори се обяви за още по-главен евроатлантик на републиката и авангард на борбата с Москва.

Уж „проамериканският“ политик явно не може да забрави буйните си младежки години в апарата на ДС и е впрегнал „целия си мозъчен и медиен  тръст“ в ченгенджийска услуга на чисто корпоративни интереси, които в крайна сметка ще бъдат платени от целокупния български народ. „Борецът“ с „руските хибридни войни“ използва сайтове по начин, за който и КГБ би завидял.

Някои експерти виждат в това опит той да използва информацията, натрупана през годините ,както вече посочихме, в услуга на конкретни икономически субекти, други подозират, че самият Цветанов се опитва да влезе в така апетитния газов бизнес чрез фирми, които контролира тайно.

Големият въпрос е дали българската държава за пореден въпрос ще проспи какво се случва пред очите и и службите и най-накрая няма да се „размърдат“ или както се казва „гарван гарвану око не вади“, все пак Цветанов е бил „един от тях“, па макар и шофьор на скромна лада, а и след това поема „на горе“ в системата на МВР.

Все пак- ДС си  е ДС, а  и баща му Генчо, също шофьор е возил „страшилището“ самият началник на Държавна сигурност генерал Григор Шопов.

Afera.bg

 

«