« Върни се назад Публикувано на 22.01.2014 / 18:44

БЕЗУСЛОВНО ПРАВА – АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ШЕФЪТ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ЗАХАРИН ПЕНОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАЕМА ПОСТА ПРИ ТРИ ПРАВИТЕЛСТВА, ВЪПРЕКИ ДОКЛАДИТЕ НА ЕК!

 

„Три правителства – на ГЕРБ, служебното и сегашната коалиция между БСП, ДПС и АТАКА не решават основните проблеми, които се констатират в докладите на Европейската комисия. Това са трафика на наркотици, трафика на хора и общата контрабанда най-вече на цигари и алкохол. Всяка година докладите на Брюксел, на Държавния департамент на САЩ, а от миналата година и на руското правителство са едни и същи. Техните становища потвърждават ширещата се корупция, организираната престъпност и проблемите в съдебната система, които създават проблеми със сигурността в България.

Организираната прeстъпност си съществува, независимо какво е правителството. Тя е в комфорт, което означава че властта е уплашена или зависима. По отношение на контрабандата и трафика на наркотици, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов беше сменен, но още не се констатира напредък.  Директорът на „Гранична полиция“ Захарин Пенов обаче продължава да заема поста вече при три правителства, въпреки че във всеки доклад получаваме критики по отношение на трафика на хора. Ситуацията не се променя и това се отразява негативно на преговорите ни за влизане в Шенген.
България загуби доверието на Европейската комисия като страна партньор. При три правителства се говори за злоупотреба с власт, но никой не бърка с пръст в раната. Вече няма обществено доверие във властта. Продължава политическата намеса и натиск върху съдебната система, като не се решават знакови дела срещу организираната престъпност и корупцията. Това срива доверието към съдебната система и прокуратурата” заяви председателят на НДСВ Антония Първанова по повод доклада на Европейската комисия.

Afera.bg

«