« Върни се назад Публикувано на 24.08.2017 / 10:46

БЕЗУМНА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО! ОТКАЗАХА СПЕЧЕЛЕНА СТИПЕНДИЯ НА ДАРОВИТО МОМЧЕ, ЗАЩОТО УЧЕЛО В … „ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ“! ТАМ УЧИ БЕЗПЛАТНО ОБАЧЕ, ТОЧНО ЗАЩОТО Е ДАРОВИТО, А НЕ ЗАЩОТО ИМА ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ РОДИТЕЛИ!

монВъв Фейсбук Зарина Филева публикува потресаващ пост, който показва пълното безумие на Министреството на образованието, както и Министерството на спорта. Публикуваме го едно към едно:

„Малко е дълъг този пост, но моля да го прочетете!

Днес съм тъжна и много ядосана! Мисля, че повечето от Вас разбраха, че през пролетта нашите ученици станаха 4-ти (!!!) по баскетбол в България. От много години софийски ученически отбор не е успявал да влезе в „четворката“.. Е, нашите момчета успяха – без резервен отбор, с много хъс, упоритост и умора… Андрей Петков (Andrè Petkov) беше най-добър реализатор на турнира на ученическите игри по баскетбол (означава, че е вкарал най-много кошове) и получи от организаторите награда – стипендия за 1500 лв. за следващата учебна година. След като родителите му подадоха необходимите документи към МОН…. – получиха ОТКАЗ! Анди се оказа, че няма как да бъде даровит, защото учи в ЧАСТНО училище – нашето училище Увекинд. И преди да скокнат разни хора и да кажат, че той е син на богаташи, които са си дали детето в частно училище (нека им), ще спомена, че той е част от обикновено, прекрасно семейство и учи в Увекинд безвъзмездно, защото е много даровит! Качвам и отказа на МОН – смятам, че това е дискриминация на едно страхотно и много даровито момче! И ми се иска да знам къде все пак ще отидат тези 1500 лв.? Ние бихме били благодарни ако ги получи следващият по успех в турнира…, но май не вярвам..

монАнди, ние те обичаме и вярваме, че те очаква страхотно бъдеще! С или без тази стипендия!

#дискриминация

#MOH

Зарина Филева“

АФЕРА направи проверка и установи, че организаторът, който ФИНАНСИРА ученическите игри, е Министерството на образованието по своя програма. Което означава, че „организаторът“ награждава със стипендия. В случая, същият тоя „организатор“ МОН не дава обаче наградата – стипендия на даровитото момче, защото учело в „частно училище“. На всичкото отгоре момчето учи безплатно в това „частно училище“, защото Е ДАРОВИТО, а не е там, заради платежоспособни родители! В същото време МОН УЖ дава стипендии за безплатно образование. Къде ще отидат сега тия 1500 лева стипендия, няма нужда да се питате. Някъде по „правилна“ дестинация.

Пълно безумие! После не се чудете защо децата на България масово напускат тази така наречена Територия, носеща името България.

Afera.bg

«