« Върни се назад Публикувано на 22.11.2021 / 16:57

БЕЗСКРУПУЛНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ВЛАСТ & МЕДИИ СЪС СМЪРТТА ОТ КОВИД! КОЙ ЗАРЕЖДА МЕДИИТЕ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ОТ КОВИД, СЛЕД КАТО МЗ И НСИ НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТАКАВА

Както вече обещах, днес публикувам официален документ, който получих след мое заявление по ЗДОИ.

Искам преди това да отдам своята почит към жертвите на безпощадната медийна машина, която повече от година и половина насажда страх с неистинска информация за смърт от К-19.

Както вече съм ви информирал на 31.10.2021 г. поисках със заявление по ЗДОИ министерството на здравеопазването да ми предостави информация, касаеща броя на починалите български граждани за периода от 01.01.2021 г. до 31.10.2021 г.. Поисках информацията да е по месеци и да дава отговор на следните въпроси:

  1. От какви болести са умирали българските граждани през посочените месеци?
  2. Подписвани ли са съобщенията за смърт от Ковид-19 от патолог?
  3. В колко от съобщенията за смърт е посочено, че е извършена аутопсия?
  4. Колко са починалите от инсулт, инфаркт, онкологични заболявания и СПИН?

Три дена по-късно на 03.11.2021 г. от министерството на здравеопазването получих отговор, че не разполагат с исканата от мен информация и изпращат въпросите ми за отговор по компетентност на НСИ и НЦОЗА.

Още тогава възникнаха резонните въпроси, как МЗ управлява кризата с К-19, при положение, че не разполага с ключова информация?

Днес получих отговор от НСИ и им благодаря, за подробния отговор, от който ясно се разбира, че те редовно предоставят информация на СЗО и Европейската комисия, но исканата от мен информация я нямат. Евентуално ще я имат през лятото на 2022 година. Естествено, че възниква логичния въпрос откъде и кой зарежда медиите с информация за смъртните случаи от К-19, след като МЗ и НСИ не разполагат с такава?

Държа да отбележа, че от НСИ много коректно са описали движението на информацията при настъпване на смърт.

При внимателен прочит ще разберете, че специално обучени лекари в РЗИ-та поставят кодовете (сиреч от причината за смъртта).

От НСИ са премълчали за бройката на проведените аутопсии след констатирана смърт, които се отбелязват в точка 9 на съобщението за смърт.

За да насоча вниманието съм маркирал определени текстове с червен контур отстрани, както и заедно с документа ще публикувам и бланка за съобщение за смърт, за да имате по-ясна представа.

Предполагам, че вече на всички ви става ясно, че става въпрос за безскрупулен и безпощаден бизнес със здравето и живота на хората. В тази бизнес формула участват според мен цели правителства и медийни групировки, които не се спират пред нищо!

Димитър Байрактаров

«