« Върни се назад Публикувано на 21.07.2023 / 10:46

БЕЗРОДНИК РАДЕВ, А КОГА ЩЕ ИЗРАЗИШ ПОЗИЦИЯ ЗА БЪЛГАРОМРАЗИЕТО НА СОЛОМОН ПАСИ!

„Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата, обиди на етническа основа, ксенофобия или антисемитизъм. Това се казва в позиция на държавния глава Румен Радев.

„Толерантността и взаимното уважение от векове са част от традициите на българското общество и издържаха и в най-мрачните години на Втората световна война, когато България спаси своята еврейска общност и не позволи нито един свой гражданин от еврейски произход да бъде депортиран в лагерите на смъртта. Затова дълг на всеки гражданин, неправителствена организация и политическа сила е да уважава ценностите и да отстоява традициите на толерантност на българския народ“, се казва още в съобщението.

Позицията на президента е по повод колажа със Соломон Паси, разпространяван в Телеграм канала на партия „Възраждане“  където Паси е облечен в раирани дрехи, носени в концлагерите, и е воден насила от есесовци (от немското schutzstaffel – „охранителен отряд“). На колажа има и надпис: „Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия“ (правописът е запазен).“

….

Соломон Паси:

Майната му на православието!

Българите са андрешковци.

Лъва от българския герб да се скопи.

Зеленски е Левски.

АФЕРА:

БЕЗРОДНИК РАДЕВ, А КОГА ЩЕ ИЗРАЗИШ ПОЗИЦИЯ ЗА БЪЛГАРОМРАЗИЕТО НА СОЛОМОН ПАСИ!

КОГА ЩЕ ЗАПЮЛЕШ МЕРЗАВЩИНАТА МУ ИЗРЕЧЕНА КАТО „МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО!“?!

Afera.bg

«