« Върни се назад Публикувано на 30.03.2024 / 18:12

БЕЗОБРАЗИЕ! СЪПРУГЪТ НА СЕКРЕТАРЯ НА ОБЩИНА – ВАРНА, НАЗНАЧЕНА ОТ БЛАГОМИР КОЦЕВ, ВДИГА 14 ЕТАЖНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА! КАК ЕТАЖИТЕ СТАНАХА ИЗВЕДНЪЖ 14 И КАК СЪПРУГАТА ЩЕ СЪГЛАСУВА ЗАПОВЕД ЗА ПРОВЕРКА ЗА СГРАДА НА МЪЖА СИ!

На 15.03.2024 АФЕРА публикува:

ПОРЕДНОТО СКАНДАЛНО НАЗНАЧЕНИЕ В ОБЩИНА ВАРНА! НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО! БРУТАЛНО НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА ОТ КМЕТА БЛАГОМИР КОЦЕВ И ЗАМЪТ МУ ДИАН ИВАНОВ

АФЕРА разкри поредното безобразие, което сътворява управлението на ПП/ДБ във Варна, което е свързано с мъжа на назначената от кмета на Варна Благомир Коцев за Секретар на Община – Варна Силва Крикорян – Крикор Крикорян.

Много скоро в центъра на Варна ще се появи нова сграда до Евангелската църква във Варна, която ще се строи от фирмата на Крикор Крикорян, съпруг на Силва Крикорян – секретар на Община Варна.

Сградата граничи с Евангелската Петдесятна църква.

Поредна висока сграда се очаква да изникне в централната част на Варна, в имота на бул. „Сливница“ 50.

Съгласно Разрешението за строеж  № 157/27.07.2022 г. се предвижда да се издигне сграда с апартаменти за отдаване под наем, находяща се в УПИ ХХ-103, забележете за „ХОТЕЛ“.

 Според действащия подробен  устройствен план за имота от 2020 година и приложените скици, става дума за сграда на 11 надземни етажа, а не за 14 етажа според собственика на фирмата.

На 09.12.2022 г. започна събарянето на старата  постройка на бул. „Сливница“ 50.

 Къщата бе с интересна красива архитектура  от края на миналия век   в централната част на Варна, като много варненци се възмутиха тогава за поредното изчезващо архитектурно наследство на града.

Тогава пред медиите  (09.12.2022 г.) главният архитект на Варна Виктор Бузев излъга и каза, че в общината   не е постъпвал Подробен устройствен план, нито Инвестиционен план.

Интересно на какво основание на по-ранен етап (27.07.2022г.), преди още да се събори сградата ( съборена е на 09.12.2022 г.) същият главен архитект е подписал Разрешение за нов строеж?

Какви документи са представени в Общината от Крикор Крикорян, съпруг на Силва Крикорян?

Също така възникват и следните въпроси:

Кога, как и от кого е променен статута на сградата от „Хотел“ на жилищна сграда с апартаменти?

Според  действащия подробен устройствен план за имота от 2020 година и приложените скици, става дума за сграда на 11 надземни етажа, как така и на какво основание етажите са набъбнали до 14 етажа?

Вместо да си прави пиар Благомир Коцев, как щял да спре строителния хаос в града, да вземе да назначи незабавна спешна проверка за този имот.

Защото съпругът на подчинената му Силва Крикорян вече продава имоти на „зелено“. И как така етажите вече са 14, а не 11?

ПП/ДБ кметът на Варна Благомир Коцев иначе тръби пиарно, че: „Строителният хаос във Варна трябва да спре“, а за безобразието сътворено от мъжа на ПП/ДБ капията му, назначена от него за секретар на Община – Варна, мълчи.

Между другото, съгласно вътрешните правила за документооборота всички заповеди издавани в Община Варна трябва да бъдат съгласувани и от секретар.

Възниква въпроса, как ще съгласува Силва Крикорян евентуална заповед за проверка на строителните книжа за бъдещата сграда на съпруга си?

Толкова нагли „простоидиоти“ никога не са управлявали Варна.

Afera.bg

«