« Върни се назад Публикувано на 25.06.2010 / 9:33

„Бедната“ съдийка Деница Урумова не се отказва в никакъв случай от имота си в Приморско

Срещата приключи за минути, а Урумова избягала от медиите. В суматохата пострадали и журналисти, които се опитвали да изкопчат коментар от съдийката.

Деница Урумова закъсняла с 20-минути за срещата, насрочена за 14 часа. Тя пристигнала с двама адвокати – майка си Здравка Урумова, която също получила имот като крайнонуждаеща, но в съседна община и бургаския юрист Иван Цанев. Цанев бе зам.-кмет на Несебър по време, когато и там бяха раздавани парцели на крайнонуждаещи се. По царско време той бе юрист на областната управа.

Младата съдийка настояла медиите да останат извън залата и да изчакат края на срещата. Желанието й било удовлетворено.

На срещата са присъствали всички общински съветници, кметът Лиляна Димова и адвокатът на общината Евгени Мосинов. "Аз нямам проблем, проблем има Община Приморско. Аз съм била добросъвестна, спазила съм закона и нямам намерение да се отказвам от имота", била категорична Урумова. Единственият вариант, който я задоволявал бил общината да й продаде терена, на който сега тя има само отстъпено право.

Преди дни друго "бедно" съдийско дете се отказа от правото си на строеж в Приморско – Анна Пенгезова. За разлика от терена на Деница обаче, на нейния парцел не е строено нищо.

Продажбата на терена на Деница категорично не може да стане, тъй като кметът на общината Лиляна Димова вече е подписала исковата молба, с която ще поиска съдът да обяви за нищожни сделките, чрез които магистрати, техни деца и родители са получили златна земя в Приморско. "Това налага обществения интерес. Като гледам как вървяха разговорите, вероятно ще се стигне до съдебно дело", коментира адвокат Евгени Мосинов.

Общинарите на Приморско били категорични, че на това място – на нос Боруна, не може да има частна сграда. Те предложили на Урумови няколко варианта: да платят материалите, вложени в строителството на хотела, да отчуждят имота за нуждите на общината. Деница Урумова обяснила, че не е съгласна с това, че е финансово притеснена, защото теглила кредити, които се надявала да върне от продадени имоти в готовата сграда.

В края на срещата общинарите на Приморско предложили на Урумова да даде до една седмица отговор по казуса, като се има предвид, че сграда там не може да има. В противен случай ще се стигне до дело за обявяване на сделката за нищожна.

www.burgasinfo.com

«