« Върни се назад Публикувано на 06.03.2023 / 9:48

БДЕТЕ! КАКВО СТОИ ЗАД МАЙДАННИТЕ ПРОЦЕСИ У НАС И ДО КАКВО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ

Не знам дали и доколко си даваме сметка, но ние живеем в съдбовно и преломно за човечеството време. Време, което има потенциала да прекърши рутинният ход на човешката цивилизация и да я препрати в прегръдките на масовото самоунищожение. Стремежът за икономическо превземане на световните ресурси и управлението на света от една шепа олигарси намери своята материална форма в един конфликт, който в началото се възприемаше основно, като регионален, но той все повече дава индикации, че може би ще прерастне в глобален такъв.

Става въпрос за войната в Украйна.

Всеки, който подхожда аналитично и безпристрастно към този конфликт, е наясно, че това е ПРОДУЦИРАН конфликт и в основата му стои геополитическата идея за световно господство на малък супер богат световен елит. Процеса най-вероятно е двустранен. Може и да е многостранен.

Този конфликт е подготвян с години, зад него стоят милиарди,  разпределени чрез различни механизми, довели накрая до реализацията на т.н. Майдан, разбунил гражданската война в Украйна.

И разбира се и за този конфликт можем да кажем, че в НАЧАЛОТО БЕШЕ СЛОВОТО.

Словото на противопоставяне и омраза.

Когато имаш план да създадеш един конфликт, първо трябва да имаш план как да създадеш слово на омраза и противопоставяне, което е в темела на всяка една война.

А този, който има ресурси и средства винаги може да продуцира Слово на омраза и противопоставяне, защото в този свят парите са движещата сила за обществата.

Парите, които стоят в основата на манипулирането с така наречените ценности, които за съжаление са се превърнали в техен заложник.

Знам какво говоря. Осъзнал съм го, за съжаление човешката природа е двойнствена и по-лошото й лице е свързаното с власттта.

И ето виждате ли как се стига от словото на омраза до реален конфликт?

А, нима в нашето общество не виждаме слово на омраза и противопоставяне, които минават нормалните граници?

Всяко нещо е допустимо, когато е в определени граници.

А задаваме ли си въпроса КАКВО СТОИ ЗАД МАЙДАННИТЕ ПРОЦЕСИ У НАС И ДО КАКВО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ?

КАКВО СТОИ ЗАД МАЙДАННИТЕ ПРОЦЕСИ В ГЕОПОЛИТИЧЕСКА БЛИЗОСТ И ДО КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ КОМУЛАТИВНИЯ ИМ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕФЕКТ?

Не мисля, че вчерашните думи на Президента по случай националния празник бяха случайни.

Те са ясен знак, че живеем в съдбовно време и от нас зависи да не подпалим собствена си черга с военнолюбска риторика.

Ще завърша с това, че на плещите на политическият елит на страната в момента стои огромна историческа и национална тежест.

Отговорността му пред бъдещето на нацията е колосална.

Историята няма сантимент към ценностно прикрити користни интереси. Тя следва своя ход.

Нека отговорността на тези, които вземат решения бъде на равнището на националния интерес на страната и на интереса на българските граждани.

А на всички останали ще кажа – БДЕТЕ, вие сте във времето, но и времето е във вас!

Ерджан Ебатин

«