« Върни се назад Публикувано на 20.08.2014 / 8:56

Бдете! Започна реставрацията на диктаторския режим на лицето Бойко Методиев Борисов чрез включването на пълна скорост и на „служебната” Прокуратура

Бойко Борисов Ще ви шибам през гащитеДвижение РПГ алармира, че започна реставрацията на диктаторския режим на лицето Бойко Методиев Борисов чрез включването в дейстие на пълна скорост и на „служебната” Прокуратура. И двете разследвания свързани с действия на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, по които той така и не бе обвинен са прекратени още през юни от „служещите” в прокуратурата. Прокурорите усещат от къде ще ги духа вятъра и своевременно правят заслони, продължавайки да се отблагодаряват на благодетелите си, след умишлено написаните некадърни обвинения срещу другия светец Цветанов и поисканата много по-ниска присъда, от тази която отсъди съда.

Доверието на българите към прокуратурата сериозно се разклати в последните месеци и одобрението за нейната работата вече е измеримо с традиционно ниското доверие към съда.
След новата порция от договорките Цацаров -Борисов-Местан-Доган, за два дни само защитниците на интереса на държавата показно заеха положение партер пред своя патрон и се превърнаха в първите лакеи на новия светия! След като в понеделник стана ясно, че обвинението тихомълком е прекратило делото за скандала „Мишо Бирата“ и „Ало Ваньо” поема отново тежкия кръст на каналите за финансиране на партийните дела на ГЕРБ, вчера се разбра, че държавното обвинение е прекратило и разследването за смъртта на Тодор Димов-Чакъра.
Данните за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт в аферата на „обещаващия да не го закача” и ”удрянето” в тефтерчето на Златанов според прокуратурата ще се окажат един най-обикновен ученически лексикон! Две прокурорки приеха, че „самопризнанието на Борисов било израз на самокритичност“ и дело няма да бъде образувано, защото не било открито лицето, изнесло информацията! По този начин връщането на Танов безпардонно демонстрира наглостта, с която ГЕРБ и Борисов се примъкват към властта и отново започват рекета срещу бизнеса! Срам, срам, срам дами и господа прокурори!
Не посмяхте с пръст да пипнете лицето Бойко Методиев Борисов и сътворихте такива нефелни идиотски дела срещу Цветан Цветанов, че явно предстои да ги канонизирате в един по-късен етап на ангели небесни.
Мотивите за отказа отново още са неясни и въпреки, че по закон обвинението е длъжно да уведоми адвоката на ишеца, новините ги научаваме от адвокатите на Борисов! Дали пък вече нямат и нови длъжности-говорители на Прокуратурата, която по примера на своя патрон сменя по три пъти на ден своето мнение независимо от стандартите в осъдителното решение на съда по човешките права в Страсбург, който в края на 2012 г. осъди България за неефективното разследване на обстоятелствата около смърт¬та на Чакъра. В решението на Страсбург Борисов беше посочен поименно като „генерал Б.Б.“! Вината на „генерал Б.Б.“ е призната от международен съд, а нашата прокуратура възобновява и закрива дела, сякаш тя не е държавна институция, призвана да защитава интересите на осъдената държава България, а адвокатска кантора в защита на лицата от ГЕРБ?
Но Борисов каза, че не се чувства отговорен, въпреки че по делото държавата, т.е. ние всички платихме 50 000 евро на наследниците на Чакъра и близо 5000 евро за разноски по делото. На колко ли трябваше да ни осъдят в Европа, за да се почуства той виновен, след тази гавра със съвестта на народа,който плати присъдата му?!
Европа може да ни осъди, но ние си имаме прокуратура , която гарантирано е ориентирана към новото слънце и вече му разчиства пътя към връщането във властта на бял кон. Видно е, че тече вече наддаването между васалите в правораздавателната ни система, кой ще има честта да води коня на новия стар месия?
На 30 юни, “Движение за справедливост – РПГ”, в качеството си на гражданско обединение, отправи сигнал до Главния прокурор на Република България за извършено престъпление от лидера на ПП ГЕРБ и народен представител от 42-то Народно събрание Бойко Борисов с настояване да се извърши проверка за извършено престъпление по чл. 107 и чл. 326 от Наказателния Кодекс, защото смятаме, че чрез изказванията си и изпратените медийни послания, публичната личност Бойко Борисов злоупотреби със своето обществено положение, спомогна за разпространяването на неверни сигнали за несъществуващ срив на банковата система и създаденеоснователна паника у българското население и допълнителен натиск върху националния финансов сектор.
В очакване на отговор сме!
Но вместо отговор, след материалите при предишното управление на ГЕРБ в „МВР-пикчърс”, кинематографията на Прокуратурата започва прожекциите на сериалът „Завръщането на Буда“! 1-ва серия-„Мишо Бирата“, 2-ра серия -„смъртта на Чакъра“! С интерес чакаме следващите серии!
Ако някой се чуди как изглежда една държава на мафията, просто да отвори очите си и да гледа! Филмът е риалити и всички ще ни боли, много повече от предишния път!
Движение „Репресирани от партия ГЕРБ” – РПГ

 

«