« Върни се назад Публикувано на 16.05.2014 / 22:57

БАРЕКОВ: ЩЕ БИЕМ ДПС И ГЕРБ!

 

За „България без цензура“ европейските избори, освен да излъчат качествени евродепутати, трябва да послужат като врата за предсрочни парламентарни избори веднага след това, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков в предизборен дебат в „Панорама“ по БНТ. Той подчерта, че прави връзката между двата вота, защото те са трамплин за формацията му да реализира полезните за народа идеи и програма вече на национален терен.

Надяваме се да получим подкрепа и от други извънпарламентарни сили, за да не влизаме във втора зима на това правителство на БСП и ДПС, поясни Бареков, като се обърна и към лидера на НФСБ Валери Симеонов. Лидерът на ББЦ отново повтори, че формацията му има и своите лостове в парламента чрез няколко депутати, за да работи в посока предизвикване на предсрочни избори. До два-три дни и следващ депутат ще напусне ПГ на ГЕРБ, добави Бареков.

 За пръв път има българска партия, която ще бие ДПС и ще я измести от третото място, посочи още той, като цитира последните социологически прогнози, които дават 10% на ББЦ и коалиция. ДПС вече е четвърта сила и благодарение на тези 10 процента, които имаме, ще ги бием, ще бием и ГЕРБ, зарече се Николай Бареков.

 Искаме Европа да прояви солидарност със социалната политика на България – не може бюджетът за образование и здравеопазване да е два пъти по-нисък от този в другите европейски държави, каза лидерът на ББЦ. „Станишев докара 1/ 120 от общите средства за младежка безработица, а те са 6 милиарда за Европа. След като сме 28 членки, трябва да вземем поне 1/28-ма, което вече е 200 млн. евро, а Станишев се хвали с 50 млн. евро, които извоювал“, заяви Бареков по адрес на лидера на ПЕС. 10 милиарда изчезват само от контрабандата и от злоупотребата с бюджетни средства, ето ги парите за безплатни лекарства и безплатни таблети на децата, даде пример той откъде ще се вземат парите за социална политика.

 Солидарност на Европа няма как да има с такива крадливи правителства, като нашето, защото и Европа да даде повече средства от еврофондовете, те отиват, вместо в бизнеса, за комисионни, заключи лидерът на ББЦ.

afera.bg

«