« Върни се назад Публикувано на 22.05.2014 / 18:45

БАРЕКОВ: ЧАСТНА ЦИК НА ГЕРБ И ДПС ГОТВИ НОВ „КОСТИНБРОД”!

 

ГЕРБ и ДПС правят нелегално частна ЦИК в общините, където те управляват. С нея подготвят нов „Костинброд“. Това обяви във Варна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той съобщи, че се изгражда мрежа от чиновници, които ще направят опит да фалшифицират вровота. „Във всяка община с техни кметове са инсталирали по един компютър, който няма връзка със софтуера на общинската администрация и на него е назначен да работи служител с друга длъжностна характеристика.

Това са около 200 човека, назначени от ГЕРБ и ДПС“, обясни Бареков.

Според него с тези компютри ще се манипулира не толкова вотът между РИК и ЦИК, а най-вероятно ще се подмени вотът от чужбина. „Това са около 100-200 хил. гласа“, уточни лидерът на ББЦ.

Бареков хвърли и втора бомба – ДПС и ГЕРБ са си направили и картел за купуване на гласове с единен ценоразпис. Ще купуват вота в ромската махала на Варна, разбрали са се за единна цена – там, където хората са по-бедни, ще се плащат по 30-50 лева на човек, разкри лидерът на ББЦ.

Той е категоричен, че ще има опити да се купят гласове на млади хора, както двете партии са направили в центъра на Варна на предишните избори.

Купиха гласа на млади хора, които са зависими по някакъв начин от наркотици, уточни той.

ГЕРБ и ДПС са ортаци, те са си разпределили порциите и раздават големите пари в държавата, категоричен е Бареков. Той сравни двете партии с вълци, които си имат ловни полета. Посочи, че не е възможно да вземеш каквато и да е поръчка, ако не се отчетеш на ДПС и ГЕРБ. Без Борисов не се раздават порции в държавата, защото общините са негови.

Една от неговите фирми е спечелила над 51 млн. лв. от община Варна, даде пример лидерът на ББЦ.

Бареков удари и по БСП за купуване на вота. “Пръв го обявих, а днес го казва и Борисов – Ковачки купува гласове за БСП в Бобовдол. БСП в случая е жалка жертва. Няма нищо социално в една партия, която плаща на олигарх, който не е давал заплати от месеци, но обещава по 100 лева на работниците си, ако пуснат бюлетина за БСП“, коментира лидерът на ББЦ.

Той е категоричен, че хората няма да се подлъжат по тези 100 лева и всички в града ще гласуват за „България без цензура“. Пред журналистите той обяви, че ББЦ няма пари за купуване на гласове. “Ние дадохме нашите пари за кампания и агитация”, отчете се Бареков.

По отношение на скандала около депутата Даниел Георгиев Светлин Танчев, който също напусна ГЕРБ и се присъедини към експертите на ББЦ,коментира, че колегата му е взел своето окончателно решение и ще остане в парламента като независим депутат. “Той няма да напуска парламента и ще продължи да защитава интересите на свободните хора”, отсече Танчев. “Борисов разбра, че превърна историята с Даниел Георгиев във фарс”, коментира на свой ред Бареков. “Снощи се чух с Георгиев, страхуваше се,беше мачкан. Имам съмнение, че той е изключен през Изпълнителната комисия”, каза лидерът на “България без цензура”.

“150 хил. гласа сме взели от ГЕРБ от миналата година до сега и съвсем възможно е при това положение ние да искаме техни депутати да бъдат наши изразители. Борисов ще понесе много крошета от избирателите. Още 20 депутати ще ги напуснат, защото няма какво да ги държи, освен страхът”,заключи лидерът на ББЦ.

Зам.-кмет на ГЕРБ в Чепеларе пазарува гласове по 50 лв.

Зам.-кметът на Чепеларе Георги Костадинов от ГЕРБ пазарува гласове по 50 лева. За това съобщи председателят на областния предизборен щаб на “България без цензура” в Смолянски регион Валентин Черпоков. Той е подал и сигнал в полицията.

Костадинов звънял на комшии от врата на врата късно вечерта във вторник и сряда, като предлагал по петдесетарка, за да гласуват за партията на Бойко Борисов, разказала на Черпоков една от потърпевшите Белка Кабакова, на която управникът също е предложил пари. 59-годишната жена отиде да даде показания в полицията заедно със самия Черпоков. Тя обясни, че около 22.45 вечерта в сряда на вратата й звъннал Костадинов заедно с още двама мъже, които не познава. Подал й знаменце, балон и бонбон на ГЕРБ, след което извадил от джоба си 50 лв., които й предлoжил с думите: “Помощ за детето, помислете добре, ще бъдете доволни, ако гласувате за нас”. Кабакова твърдо отказала. “Аз съм достатъчно разочарована от ГЕРБ. Няколко пъти съм ходила в общината да искам помощ за правнучето, което е на годинка и девет месеца. Когато беше на 2 месеца, беше ударено с юмрук по главата от баща си и получи мозъчен кръвоизлив, вследствие на което е с увреждане. Майка му е безработна, аз също. Гледаме детето със 102 лева, които взема като помощ внучката ми”,разказа Кабакова.

Родопчанката бе категорична, че единствената й надежда е “България без цензура” и е избрала да гласува за Бареков. “Това ми е надеждата!

Смятам, че с тази партия има перспектива за страната”, добави Белка Кабакова. Именно затова тя е подала сигнала в техния щаб и там е потърсила закрила. Лидерът на областния предизборен щаб Валентин Черпоков добави, че когато отишла при него, жената била много уплашена.

Казала му: “Ще ме изселят от Чепеларе”. Черпоков я успокоил и й дал кураж. Самата Кабакова бе категорична, че и няколко пъти по 50 лв. да й предлгат от ГЕРБ, пак ще им откаже

ГЕРБ готвят провокация на наш гръб с футболни фенове

Получихме сигнал, че от ГЕРБ са организирали провокативна акция за фалшиво заплащане по 40 лв. на фенове на Левски от страна на „България без цензура“. Целта е впоследствие феновете да изразят недоволството си срещу ББЦ за това, че парите не са изплатени. Това се прави, за да се компрометира последният ден на предизборната кампания.

Заявявам, че никога няма да унижим младите хора с пари за купуване на гласове и призовавам феновете да не се поддават на провокациите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. След спечелването на изборите футболните клубове ще имат възможност да се самоиздържат с помощта на държавата, а не от самозвани бизнесмени и корумпирани политици.

Държавата се управлява от фирмата „ГЕРБ и ДПС“

Никой не иска да остане в България без бъдеще, да я променим, призова  Бареков във Варна.

Държавата се управлява от една фирма, едната й половина е на ГЕРБ, другата на ДПС. Те раздават порциите, видяхме ги какво направиха в управлението, обяви Николай Бареков във Варна.

Лидерът на ББЦ поведе многохилядно шествие в центъра на града преди закриването на кампанията на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Никой не иска да остане в държава, която не дава бъдеще, да я променим призова варненци Бареков. Той им обеща реванш на 25-и май – да се случи това, за което въстанаха преди година и половина. Тогава над 2 000 жители на морската столица излязоха по улиците й, за да свалят едно престъпно управление. „Работата ви остана недовършена. Време е да приключим започнатото и да постигнем промяната“, отбеляза Бареков. Той посочи, че сега зад „България без цензура“ са не само варненци, а и недоволните граждани от цялата страна.

Искам да имаме самочувствие на българи и европейци, каза пред шествието лидерът на ББЦ. В небето полетяха 28 балона, символ на изборната победа на коалицията.

Afera.bg

 

 

«