« Върни се назад Публикувано на 28.02.2014 / 18:02

БАРЕКОВ: ЦЕНТЪРЪТ БЕ ПОЧТИ УНИШОЖЕН ОТ БОРИСОВ, НО ЕТО ГО ПРЕД ВАС – С МЛАДИ ЛИЦА И ЕКСПЕРТИ!

 

На 1 март 2014 г. от 12.00 часа в Зала 3 на НДК ще се проведе Национална партийна конференция „Европейки хоризонти за България“ организирана от ПП „България без цензура“. На форума ще присъстват съюзническите партии на ББЦ – ВМРО и ЗНС. Поканени са и представители от партия Движение „Гергьовден“, с която също започнаха коалиционни преговори. Регистрацията за представители на медиите започва в 11.30 часа.

На конференцията на „България без цензура“, лидерът Николай Бареков ще получи мандат за подписване на коалиционните споразумения. Ще бъдат гласувани зам. председателите и главният секретар на партията. Ще се избере Изпълнителен съвет и ще се определи размерът на членския внос. Делегатите ще вземат решение за участие на ББЦ в предстоящите избори за Европейски парламент през май.

Движение „Гергьовден“ започна преговори за влизане в коалиция с „България без цензура“. Това е третата формация, която води разговори за включване в бъдещия центристки съюз след ВМРО и ЗНС, където преговорите вече са на финалната права.

Следващо управление на България без мощен център не би могло да има.Затова, като национално-отговорни, патриотични партии на обединението, работим по създаване на този голям центристки съюз, който да гарантира стабилен следващ парламент, обяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Не водим преговори с условия и пазарлъци. Не очаквайте да правим коалиция по схемата за разпределяне на постове 7:5:3. Правим я с далечна перспектива – за евроизбори, избори за парламент и президент, каза Бареков на пресконференция след първите официални разговори Гергьовден днес. До месец се очаква подписване на коалиционно споразумение. Определена е работна група с представители от двете формации – Росен Петров, Ангел Славчев и Васил Василев от ББЦ и Драгомир Стефанов и Надя Ангелова от „Гергьовден“.

Радвам се, че центърът в България се възражда. Той беше донякъде изкуствено напомпан по време на НДСВ и почти унищожен от Борисов, но центърът се оказа по-жив и ето го пред вас с млади лица и експерти, казаБареков.

С „Гергьовден“ имаме идейно-политическо сходство, ние сме центристка партия, те са в център-дясно. Младите хора и жителите на големите градове харесват и двете формации. По места нашите структури имат доста общи неща, те ще са ни полезни като идейна и структурна платформа, обясни Бареков. Той посочи, че двете формации имат общ идейно-политически ментор – Любен Дилов-син. Росен Петров пък е един от основателите на „Гергьовден“. „Такива партии трябва да бъдат пазени,малко са партиите с ясни физиономии и на лидерите, и на платформите си“,категоричен е лидерът на „България без цензура“.

Имаме общи идеи. Една от тях е изготвяне на национална доктрина за развитието на страната. В момента не знаем накъде върви държавата, движи се на самоход. Управляващите нямат интерес тя да има далечен хоризонт, коментира след преговорите председателят на „Герьовден“ Драгомир Стефанов.

„Останахме в страната, а не избягахме, за да преборим това чудовище олигархията в България. С „Гергьовден“ имаме общи възгледи за закона „Чисти ръце“. Законопроектът, който ще внесем, ще раздели политиците на чисти и мафиоти, на такива, които работят за интересите на обществото и такива – за олигархията. Който го подкрепи ще бъде чист пред себе си, обществото и съвестта си, а който не – трябва да отговори защо защитава мафията. Нека БСП и ГЕРР да запазят спокойствие, тяхната истерия не води до нищо добро. На думите им, че всеки може да внесе какъвто си иска закон, ще отговоря – ние не сме всеки, имаме трима депутати, които защитават нашите идеи. Ние държим решаващия глас, ще кажем кога ще има избори и кой ще управлява България. Следващото управление без нас няма да се случи, няма да бъде легитимно“, обобщи Бареков.

Зам. председателят на „България без цензура“ Рада Коджабашева посочи основната цел на партията – да върнем самочувствието на българина, т.е. да се подобри материалното му благосъстояние и патриотично самосъзнание.

Този процес е възможен само през операция „Чисти ръце“, защото никой не е отрекъл, че политиката е синтезиран израз на икономиката. „Именно заради това – „Чисти ръце“ за виновните за бедността, продажните приватизационни сделки, смазаното българско образование, ретроградните малцинствени политики. В социално-икономически план трябва да се подпомогнат социално-слабите и малките и средни български предприятия, като се стимулира и подкрепи потреблението на български стоки“, обясни финансовият експерт.

Afera.bg

«